Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Com influeix en la salut la nostra actitud


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/18/2015 12:13:21 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Com influeix en la salut la nostra actitud

L’educador social i psicoterapeuta Oskar Ignacio Ekai va parlar sobre com influeix en el nostre estat de salut l’actitud que tinguem enfront la vida en una xerrada que es va fer a la biblioteca

La sala d’actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal es va omplir de gom a gom la tarda-vespre d’aquest passat dimarts per assistir a una xerrada que, a banda de tractar sobre la salut, aprofundia sobre la nostra qualitat de vida. Una prova de l’interes que va aixecar l’acte és que fins i tot hi va haver un grup de participants que, al veure que totes les cadires estaven ocupades, va preferir seguir la sessió asseguts al terra per no perdre-se’l.


Xerrada "Com influeix en la nostra salut la nostra actitud"
Organitzada per la Plataforma de Dones de Blanes, es va encarregar de donar la benvinguda a tots els assistents una de les seves membres, Montse Romera, qui va recordar els serveis que s’ofereixen des del SIAD, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones que gestiona l’entitat per a l’Ajuntament. Val a dir que la plataforma està acabant de preparar diverses activitats que tindran lloc durant les properes setmanes per commemorar el Dia Internacional de la Dona, que s’escau el 8 de març.


Benvinguda a la xerrada amb Montse Romera
Tot seguit va començar la xerrada, que va anar a càrrec d’Oskar Ignacio Ekai Pagoto, educador social i psicoterapeuta, i es va presentar sota el títol Com influeix en la nostra salut la nostra actitud. Per introduir-la, es van projectar dos vídeos que ajudaven a començar a entendre quin seria el contingut de la sessió. Es tractava d’exposar una comprensió holística de la salut i la malaltia.


Segons Oskar Ignacio Ekai, un dels conceptes bàsics que cal tenir en compte és que el cos tendeix a l’equilibri però, conforme anem creixem, el nostre cos també va aprenent com s’ha de comportar, adaptant-se a les diverses realitats que ens porta la vida malgrat ho hàgim de fer a contracor. Per això, el ponent sosté que això crea una tensió entre el què el cos ens demana i el què l’entorn vol que fem per adaptar-nos.


Aquesta lluita interna es tradueix en les malalties que patim i és per això justament que el psicoterapeuta defensa que els dolors físics són una manera que té el cos d’avisar-nos que no tenim prou eines per enfrontar-nos a una situació que ens neguiteja. Llavors, si bé la medicina convencional ens ajuda a sanar el què és físic, en canvi queda per arranjar des de l’emoció, des de la ment i la manera de pensar això que ens continuarà neguitejant si no hi posem remei.


Per poder resoldre-ho, Oskar Ignacio Ekai va explicar què el què hem de fer és adonar-nos de les pròpies contradiccions i procurar fer els canvis necessaris en el nostre caràcter, en les nostres actituds. D’altra banda, dues de les properes activitats que es faran a la Biblioteca Comarcal estan especialment recomanades a qui encara no es mogui massa còmodament amb eines com ara el mòbil i l’Ipad. El dimarts 24 de febrer a les set de la tarda es farà una xerrada sobre L’Ipad per a principiants i, d’altra banda, al llarg del proper mes de març s’han programat tres monogràfics –també gratuïts- per a majors de 55 anys per aprendre a fer funcionar el telèfon mòbil.
Data de realització: 02/18/2015 | Data de la darrera actualització: 02/18/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300