Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Xavi Marina torna al Cercle Polar Àrtic


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/18/2015 12:23:23 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Xavi Marina torna al Cercle Polar Àrtic

El corredor blanenc d’ultra fons marxa aquesta setmana a la Laponia Finesa, on correrà 150 km sense parar a la Cursa Rovaniemi, amb temperatures de -30ºC

La nova aventura de Xavi Marina i el seu esperit incansable el porten per segon any consecutiu a terres del Pare Noël, al Cercle Polar Àrtic, tot i que aquesta vegada el seu destí és la Laponia Finesa. L’atleta blanenc participarà a la Cursa Ultra Rovaniemi 150 en autosuficiència, on haurà de suportar temperatures de -30ºC..

Es tracta de recórrer sense parar la distància de 150 kilòmetres arrossegant una pulka –un trineu- on hi ha tot el material obligatori, i amb un temps màxim que no pot depassar les 42 hores. La Rovaniemi 150 és una prova de classificació per a la Idiatarod Trail Invitational, una de les curses d’hivern més difícils del món. Xavi Marina té previst sortir cap a Finlàndia aquest dijous 19 de febrer.


El corredor d'ultra fons Xavi Marina
Una prova indiscutible de la duresa de la cursa que començarà aquest proper dissabte 21 de febrer és que al 2013 no va poder acabar-la cap corredor que hi participava. Enguany hi ha competidors de 20 nacionalitats diferents, que sortiran i arribaran a Rovaniemi després de recórrer una pista on es barregen camins, carreteres i fins i tot un riu congelat i llacs.

L’any passat Xavi Marina es va classificar a la segona posició de la Cursa Ice Ultra que també es disputa al Cercle Polar Àrtic. Durant quatre dies, el corredor blanenc va competir en condicions extremes, a més de 20 graus sota zero. Les primeres etapes van tenir un recorregut de 50 km i la quarta i darrera de 90 km.

Ara. el nou repte que afronta aquest 2015 significa un esforç continuat durant moltes hores, ja que es corre tot en una sola etapa. Per poder sortir-ne victoriós, l’atleta compta amb l’experiència que va significar l’any passat participar a la Ice Ultra. Això, a banda de l’entrenament que ha intensificat aquests darrers mesos i haver pogut aconseguir unes raquetes de neu millors que les que va utilitzar al 2014.

L’Ironman blanenc internacional

A banda de la Cursa Ice Ultra que el va dur al Cercle Polar Àrtic, Xavi Marina va completar l’any 2014 participant a la Jungle Ultra al Perú –on va acabar segon-, la Ultra Trail de Barcelona i la Trail Romeufontaine de França. Al 2013 va guanyar una dura prova, la Ultra Jerusalem to the sea a Israel, on va completar 125 quilòmetres amb 6.100 metres de desnivell acumulat amb un temps de 15 hores.


Al llarg d’aquests anys ha corregut arreu del món: al Marroc, a Xile, Brasil, Namíbia, Costa Rica, Portugal i, fins i tot, a la India, on va participat a la 100mile Himalaya Race Stage. Fins al moment, ha completat les curses de resistència internacionals més importants i sempre es marca noves fites inimaginables per altres. Entre les aventures que ha afrontat, potser la més singular és la que el va dur a creuar nedant l’estret de Gibraltar l’any 2008.

Pastisser de professió, Xavi Marina va començar a córrer als 17 anys –ara en té 35- i ho va començar a fer sol a conseqüència de la seva professió, ja que els seus horaris no li permetien anar a les curses del cap de setmana. Durant cinc anys va organitzar la Costa Brava Xtrem Running, una cursa per etapes que iniciava el seu recorregut a Blanes i finalitzava a Portbou i que va arribar a congregar participants d’arreu del món atrets per la bellesa del paisatge que l’envoltava, al transcórrer arran de mar.
Data de realització: 02/18/2015 | Data de la darrera actualització: 02/23/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300