Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Recepció a uns alumnes de Blanes guardonats amb un premi de robòtica a la First Lego League


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/20/2015 12:57:28 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Recepció a uns alumnes de Blanes guardonats amb un premi de robòtica a la First Lego League

L’alcalde de Blanes ha rebut aquesta setmana a l’equip “Robonets” del Col·legi Santa Maria, guanyadors del Premi al Millor Comportament del Robot a la cinquena edició del FLL

L’Ajuntament de Blanes ha rebut aquesta setmana la visita d’un grup de joves estudiants del municipi que han estat guardonats recentment amb un premi de robòtica. Es tracta de l’equip Robonets del Col·legi Santa Maria, que a finals de gener es va proclamar guanyador en la modalitat de Premi al Millor Comportament del Robot en la cinquena edició de la First Lego League (FLL) celebrada a l’Escola Politècnica Superior de Girona.


El premi que ha guanyat l’equip de Blanes és un dels vuit que s’atorgaven en la competició, i el van aconseguir després de sumar 280 punts, la màxima puntuació atorgada pel jurat en aquesta categoria en la segona jornada. L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat per la regidora d’Educació, Susana Ramajo, van rebre als joves a la Sala de Plens de l’Ajuntament el matí d’ahir dijous, 19 de febrer.

Acompanyaven als alumnes el seu cap d’estudis de secundària, Pau Gerez, així com el responsable de robòtica al Col·legi Santa Maria, Xavi Oliva. Pel que fa a l’equip que ha guanyat el guardó, es tracta dels estudiants Marc Zambrano, Marc Martí, Àlex Blàzquez, Albert Reina, Arnau Gòmez, Joel Flores, Aleix Gallostra, Meritxell Bonet, Lorena Vàzquez, Alex Vàzquez, Nil Genis, Jesús Puig, Gerard Puig i Pau Mateu.


La robòtica s’ha introduït aquest any com activitat extraescolar, hi assisteixen alumnes de 1r i 2n de la ESO, i se’ls dóna la possibilitat de poder ser innovadors, creatius, emprenedors i cooperatius participant en aquesta nova dedicació. Durant el primer trimestre van preparar la First Lego League, una competició que consta de dues parts: fer el disseny mecànic i programar un robot per superar un conjunt de reptes sobre la taula de competició; i realitzar un projecte científic proposant una solució innovadora a un problema real.

En la cinquena edició celebrada aquest 2015 la FLL ha comptat amb més participants que mai, 250 joves d’entre 10 i 16 anys d’edat repartits en 31 equips procedents d’instituts i col·legis de secundària d’arreu de comarques gironines, així com d’iniciatives particulars. La First Lego League és una competició d’abast mundial que s’estructura en lligues locals, i els millors equips de cada certamen passen a una final estatal i després a un torneig mundial.


Durant la trobada, els joves van explicar en què havia consistit la seva aportació en la competició ajudats de fotografies, així com d’un vídeo que es va projectar a la Sala de Plens. Per la seva banda, com a reconeixement d’aquesta fita aconseguida, l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, va lliurar als joves alumnes així com als dos professors que els acompanyaven un diploma de l’Ajuntament de Blanes. Una foto de grup va ser la que va posar punt i final a la trobada.
Data de realització: 02/20/2015 | Data de la darrera actualització: 02/20/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300