Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Xavi Marina conquereix el Cercle Polar Àrtic


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/23/2015 09:26:34 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Xavi Marina conquereix el Cercle Polar Àrtic

El corredor d’ultra fons de Blanes ha guanyat la cursa Ultra Rovaniemi 150, on ha corregut 150 km sense parar en un temps de 27’15 hores i amb temperatures de -27ºC

L’atleta Xavi Marina ha aconseguit una nova i destacada fita en la seva ja dilatada experiència com a corredor d’ultra fons. En aquesta ocasió, s’ha proclamat guanyador de la cursa Ultra Rovaniemi 150 a terres de Finlàndia després d’haver arribat en primera posició en la prova disputada aquest passat cap de setmana al Cercle Polar Àrtic. La competició consisteix en fer un recorregut de 150 km sense parar, i el corredor blanenc l’ha cobert en un temps de 27 hores i 15 minuts després que la sortida es va fer el matí de dissabte passat, 21 de febrer.


Xavi Marina i Tony Andrades amb el trofeu Rovaniemi 150
Per superar aquesta nova prova ha hagut de suportar temperatures de fins a -27ºC arrossegant durant tot el trajecte un trineu –una pulka- on hi portava tot el material obligatori que es contempla en el reglament. En aquesta nova i extrema aventura l’ha acompanyat l’atleta Tony Andrades Chacon. Segons el reglament de la Ultra Rovaniemi 150, els atletes no poden invertir més de 42 hores en fer aquest dur recorregut.


Cursa Rovaniemi 150
La Rovaniemi és una prova d’autosuficiència que serveix per classificar-se per a la Idiatarod Trail Invitational, que es reconeix per ser una de les curses d’hivern més difícils del món. Xavi Marina va marxar de Blanes en direcció a Finlàndia dijous passat, i té previst ser de tornada a Catalunya aquest proper dimecres, 25 de febrer. En aquesta nova edició de la Rovaniemi han participat atletes de 20 nacionalitats diferents que van sortir i arribar des d’aquesta localitat finesa després de recórrer una pista on es barregen camins, carreteres i fins i tot un riu congelat i llacs.


Aquest 2015 ha estat el segon any consecutiu en què Xavi Marina ha viatjat a terres del Cercle Polar Àrtic. L’any passat es va classificar a la segona posició de la Cursa Ice Ultra que també es disputa en aquesta part del planeta. Durant quatre dies l’atleta d’ultra fons va competir en condicions extremes, a més de 20 graus sota zero, amb etapes que tenien recorreguts de 50 km les tres primeres i de 90 km la quarta i darrera.


Sortida Rovaniemi 150 - 21 Febrer 2015
Data de realització: 02/23/2015 | Data de la darrera actualització: 02/23/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300