Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Teatre de Blanes enceta la programació professional dissabte 28 de febrer amb “La farsa de Walworth”


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/25/2015 11:53:26 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Teatre de Blanes enceta la programació professional dissabte 28 de febrer amb “La farsa de Walworth”

Es va estrenar al Temporada Alta i, després d’oferir-se a Blanes, farà estada a Barcelona. És original d’ Enda Walsh, guanyador d’un premi Tony, i barreja la farsa còmica amb el drama domèstic

La sala de Blanes del Teatre de la Costa Brava Sud encetarà aquest proper cap de setmana la seva programació professional –la sala de Lloret la va iniciar el 7 de febrer amb Losers (perdedors)-, i ho farà amb una peça que certament no s’inscriu dins els cànons més ortodoxos. Es tracta de La farsa de Walworth, que tindrà lloc al Teatre de Blanes dissabte vinent, 28 de febrer, a les nou de la nit.

Pere Puig dirigeix l’obra de l’irlandès Enda Walsh, premiat amb el First del Festival Fringe d’Edimburg per aquest text –n’ha guanyat tres més-, i ofereix aquí una barreja de farsa còmica i drama domèstic a l’engròs. Walsh és autor de peces teatrals, guions i fins i tot d’un musical amb premi Tony inclòs. Aquí el seu punt de partida són aquelles típiques històries que sovint farceixen els telenotícies de gent aparentment normal que, de cop i volta, descobrim que en realitat són sàdics torturadors.


"La farsa de Walworth"
Els entesos en la matèria han sentenciat que a La farsa de Walworth hi ha esquitxos de poesia, però també molt humor salvatge i la cruel constatació que un pare tirànic que fa dues dècades que manté tancats dos fills en un pis decrèpit pot ser terriblement real. Per narrar aquesta història amb un ritual esbojarrat de perruques, taüts de cartró i bitllets de monopoly, Pere Puig compta amb quatre actors: Oriol Casals, Yolanda Sey, Jordi Subirà i Pep Vila.


Va ser estrenada al Festival Temporada Alta 2014 –la qual cosa ja significa tot un segell de qualitat- i, després de representar-se a Blanes, anirà a Barcelona per fer-hi estada. La peça està produïda per la Sala La Planeta (Mithistòrima Produccions S.L.).

La farsa de Walworth o el joc de teatre dins la vida

L’obra, visceral i tendre a l’hora, ens presenta una família disfuncional atrapada en un joc de teatre dins la vida, i de vida viscuda només com a representació. L’acció arrenca quan són les 11 en punt en un pis de protecció oficial de Walworth Road, a Londres –el mateix barri on el genial Charles Chaplin va viure la seva infantesa rodejat de misèria-.

En dues hores, com és habitual, tres homes irlandesos consumiran sis llaunes de cervesa, quinze torradetes untades amb formatge, deu galetes wafers de color rosa i un pollastre rostit al forn marinat amb una estranya salsa blava.... I en dues hores, com és habitual, cinc persones hauran estat assassinades. La història d’en Dinny, un home irlandès que obliga els seus dos fills, Blake i Sean, a interpretar cada dia la història de la seva família.


L’espectador assistirà a una posada en escena que és un no parar d’entrades i sortides, amb malentesos, transvestiments, canvis de perruques i postissos malgirbats. Un devessall de baixes passions, clatellots i riallades. El seu estil d’interpretació s’inspira en el gènere de les slapstick que en el cinema van practicar artistes com Els tres guillats (The Three Stooges).


Data de realització: 02/25/2015 | Data de la darrera actualització: 02/25/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300