Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El CAU celebra la “Diada del Pensament”, amb més de 400 persones, dins dels actes del 50è aniversari


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/27/2015 11:57:10 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

50 ANYS CAUEl CAU celebra la “Diada del Pensament”, amb més de 400 persones, dins dels actes del 50è aniversari

Els membres de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa han festejat el naixement del fundador de l’escoltisme en una trobada que ha aplegat diferents generacions d’escoltes

El passat mes d’octubre l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa de Blanes va encetar una intensa agenda d’activitats per celebrar el 50è aniversari de la seva posada en marxa. Des de llavors, els seus membres viuen amb especial il·lusió els actes i trobades que es van succeint al llarg de tots aquests mesos, ja siguin organitzats especialment per a la ocasió en motiu dels 50 anys, o bé els què habitualment ja tenen una data assenyalada al calendari del moviment de l’escoltisme.


Diada del Pensament - Fotografies: AEiEG Pinya de Rosa
Una d’elles és la que han celebrat el darrer cap de setmana d’aquest mes de febrer, quan es van aplegar més de 400 escoltes i exescoltes per viure tots junts la Diada del Pensament, que es festeja en motiu del naixement del fundador de l’escoltisme. El 22 de febrer de 1857 va néixer Baden Powel, fundador d’aquest moviment, i per aquest motiu és la data escollida per commemorar i reivindicar l’escoltisme i els valors que defensa. Curiosament, el mateix dia també va néixer Lady Olave, fundadora del guiatge i dona de Baden Powel. El matrimoni va posar en marxa els scouts i les girl scouts. Actualment l’escoltisme, segons l’Organització Mundial del Moviment Escolta, compta amb uns 40 milions de persones arreu del món.


El CAU de Blanes va celebrar la Diada del Pensament amb un dinar de germanor que es va allotjar a la casa de colònies de Mas Gircós, a Besalú, i que va reunir diferents generacions d’escoltes blanencs. Hi van assistir els actuals membres de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa, els pares convidats i els antics membres de l’entitat. Tots ells van gaudir d’una impressionant macarronada a l’aire lliure, desafiant l’intens vent que va bufar durant la jornada del 22 de febrer.


L’espectacular macarronada va ser la manera perfecta per acabar un gran cap de setmana de celebració. Durant dos dies, els infants i joves actuals de l’AEiG Pinya de Rosa van realitzar diverses activitats conjuntament. Dissabte al matí, malgrat la neu i les dificultats de visibilitat, tots els membres actuals de l’agrupament van fer el cim del Puigsacalm. Es tracta d’una de les muntanyes incloses al llistat del projecte #50anys50cims, que s’ha posat en marxa formant part de la celebració del 50è aniversari del CAU.

Data de realització: 02/27/2015 | Data de la darrera actualització: 02/27/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300