Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El ple municipal aprova el conveni del PNIN de Pinya de Rosa


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/27/2015 11:03:52 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El ple municipal aprova el conveni del PNIN de Pinya de Rosa

Ara s’iniciaran els tràmits per modificar el POUM i desenvolupar el Pla Especial, que contempla els aspectes urbanístics i mediambientals del paratge natural d’interès nacional

Una de les qüestions més destacades que es va aprovar a la sessió plenària del mes de febrer celebrada ahir al vespre és l’aprovació definitiva del conveni entre l’Ajuntament de Blanes i els propietaris de Pinya de Rosa, que va comptar amb el recolzament de tots els membres del consistori. Això permetrà iniciar els tràmits per modificar el POUM i desenvolupar el Pla Especial que inclou els termes urbanístics i mediambientals dels terrenys que van ser declarat l’any 2003 Paratge Natural d’Interès Nacional (PNIN).


Finca Pinya de Rosa - Fotografia: Ajuntament de Blanes
El ple del passat 30 d’octubre ja va aprovar -també amb la unanimitat de tots els grups- treure el conveni a exposició pública. Durant aquest període, ERC –que actualment no compta amb representació al consistori- va presentar al·legacions, que han estat desestimades. Després de l’aprovació definitiva assolida al ple d’aquest mes de febrer, el següent pas serà que la propietat presenti una proposta de modificació del POUM amb un enunciat justificat de tot el que vol fer, sobretot en relació a l’ampliació del Mas del Sol que tenen previst.

Un altre dels aspectes que inclou el conveni, és que la propietat faci una delimitació entre la finca del Mas i el jardí, i la reconstrucció del camí de ronda des de Cala Bona (Cala Sant Francesc) fins a la platja Treumal, actualment tancat al pas per seguretat. Igualment, també haurà de fer el manteniment del jardí i el seu ús educacional durant 10 anys. Per això, signarà un document de cessió del jardí a favor de l’Ajuntament de Blanes en cas que incompleixi algun acord en aquests anys.

Altres punts de l’ordre del dia de la sessió plenària

Els primer tema que es va tractar al ple municipal també va prosperar amb la unanimitat de tots els grups polítics. Es tractava de l’adhesió a la central de contractació de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies per tramitar, entre d’altres, el servei de gestió de cobraments a l’estranger de sancions en matèria de trànsit a titulars i conductors amb domicili fora de l’estat espanyol.

D’altra banda, es van resoldre les al·legacions presentades a l’acord plenari del passat 18 de desembre respecte l’aprovació provisional de la nova ordenança municipal per a l’impuls de l’activitat econòmica i de foment d’activitats d’interès públic, que ara ha quedat aprovada amb caràcter definitiu. Aquest punt es va aprovar amb l’abstenció de la regidora no adscrita, Lourdes Fàbrega.


Ple 26 Febrer 2015 - Fotografia: Ajuntament de Blanes
Durant la sessió plenària també es va aprovar amb caràcter provisional un pla especial urbanístic per construir una piscina al Càmping Bella Terra promogut per aquest establiment, així com el plec de clàusules administratives particulars i de prescripcions tècniques per a l’adjudicació d’un contracte de rènting d’un turisme per a la Policia Local de Blanes. Tots dos temes es van aprovar amb unanimitat de tots els grups.

A la part de control es van tractar tres mocions. La primera, presentada conjuntament pels grups municipals de CiU i EUiA-ICV, dóna suport a les entitats sense ànim de lucre de tots els àmbits (social, cultural, veïns, etc) perquè es simplifiquin les seves obligacions tributàries amb l’estat espanyol i les administracions públiques. A banda dels dos grups proposants, també va comptar amb el suport del PSC i la regidora no adscrita, mentre que el PP es va abstenir.

Les altres dues propostes d’acord van ser d’EUiA-ICV. Una d’elles és contra el retrocés de la igualtat entre homes i dones, va ser presentada en motiu de la celebració del 8 de març, dia Internacional de la Dona, i es va aprovar amb el recolzament del PSC, CiU i la regidora no adscrita, mentre que el PP va votar en contra.

Per últim, la segona moció presentava una proposta de modificació del POUM en un sector de l’empresa Nylstar, l’antiga SAFA. L’objectiu és garantir el creixement de l’empresa, protegir el patrimoni industrial i començar els tràmits per catalogar-lo, a canvi que es puguin obrir espais per a l’ús públic. Aquest punt es va aprovar de nou amb el suport del PSC, CiU i la regidora no adscrita, mentre que el PP es va abstenir.
Data de realització: 02/27/2015 | Data de la darrera actualització: 02/27/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300