Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Teatre de Blanes ofereix "L’impresario in angustie", una òpera còmica per aprendre a estimar i gaudir d'aquest gènere


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/12/2015 01:18:34 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Teatre de Blanes ofereix "L’impresario in angustie", una òpera còmica per aprendre a estimar i gaudir d'aquest gènere

És un espectacle d’una hora dissenyat per “Òpera Jove”, una plataforma cultural i pedagògica per estudiants de cant líric i futurs professionals de les arts escèniques

Aquest proper diumenge 15 de març, el Teatre de Blanes ofereix la possibilitat de poder gaudir d’un gènere que en poques ocasions es pot tenir al seu abast el gran públic, llevat que se sigui un assidu espectador de determinats recintes. L’Associació Òpera Jove, creada pels cantants Chantal Botanch i Xavier Mendoza com una plataforma cultural i pedagògica per estudiants de cant líric i altres futurs professionals de les arts escèniques, serà l’encarregada d’oferir aquí el seu primer projecte: L’impresario in angustie.


Òpera Jove
Es tracta d’una òpera bufa en un sol acte d’una hora de durada, del compositor italià de la segona meitat del segle XVIII, Domenico Cimarosa. D’aquesta manera, Òpera Jove continua la gira que va iniciar el setembre passat al Teatre de Girona, i que ha inclòs altres representacions més arreu de diverses localitats gironines. De fet, el Teatre de Blanes serà el darrer indret on s’oferirà després del seu periple per Bescanó, Roses, Cassà, Salt, Palafrugell, Figueres, Banyoles i Olot, entre d’altres municipis on s’ha ofert.


L'empresario in angustie
Toni Sans (d’Egos Teatre) s’ha encarregat de la dramatúrgia i la direcció escènica, i el resultat és una obra molt actual, dinàmica i divertida, que alterna els recitatius en italià amb els diàlegs en català. El repartiment està format per Judith Muñoz (Fiordispina), Maria Pujades (Merlina), Helena Botanch (Doralba), Jordi G. Clos (Don Crisobolo), Joel Ruiz (Gelindo Scagliozzi), Oriol Quintana (Strabinio) i el cantant palamosí Guillem Batllori (Strabinio).

Les interioritats d’una òpera o el teatre dins del teatre

L’argument juga amb els estereotips més o menys coneguts que pot tenir el gran públic respecte aquest món sovintejat per les dives, els egos, però també el glamour que inequívocament sol anar associat amb el bel canto. Així, L’impresario in angustie es basa en el dia a dia de les companyies teatrals i operístiques de l’època on tres dives (Fiordispina, Merlina i Doralba) es disputen el rol principal d’una representació d’òpera que tot just s’està component, i no s’aturaran davant de cap obstacle per aconseguir el seu objectiu.


Amb aquest propòsit, cadascuna d’elles per la seva banda s’aproparà a tres dels personatges masculins del grup buscant el seu respectiu suport. Mentrestant, l’empresari de la companyia, Don Crisobolo, prendrà la via fàcil, per la qual cosa es desencadenarà un final d’allò més inesperat, propiciant un desenllaç en la línia de la bis còmica que té la peça.

L’òpera L’impresario in angustie es representarà diumenge vinent, 15 de març, al Teatre de Blanes, al punt de les 18 h de la tarda. El preu de l’entrada és de 5 €, i també hi ha un descompte del 10% per a famílies nombroses; del 25% pel carnet jove i jubilats; així com un preu únic de 3 € per a persones a l’atur.
Data de realització: 03/12/2015 | Data de la darrera actualització: 03/12/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300