Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local de Blanes decomissa 2.101 plantes de marihuana en un magatzem


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 03/18/2015 08:45:47 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Policia Local escutLa Policia Local de Blanes decomissa 2.101 plantes de marihuana en un magatzem

Els agents han detingut un home de 44 anys responsable del cultiu, han desmantellat la infraestructura que ocupava 575 m2 en un altell, i han confiscat les plantes que podrien haver arribat a tenir un valor estimat al mercat d’uns 300.000 €

Efectius de la Policia Local de Blanes van desmantellar ahir dimarts una plantació de marihuana que estava amagada en el magatzem situat en l’altell d’una planta baixa en un edifici del municipi. Durant la operació policial, els agents també van detenir el responsable del cultiu, i van confiscar un total de 2.101 plantes de marihuana en fase de creixement.

El detingut, un home de 44 anys veí de Tordera, va ser traslladat ahir al vespre a la Comissaria dels Mossos d’Esquadra de la Selva Litoral pel traspàs de diligències i avui dimecres estava previst que aquest cos policial li prengués declaració perquè posteriorment passi a mans dels Jutjats de Primera Instància i Instrucció de Blanes. Serà després de declarar davant el jutge quan aquest haurà de decidir si decreta llibertat amb càrrecs o presó preventiva, donada l’embergadura del material decomissat.


Plantació de marihuana decomissada
L’home està acusat d’un delicte contra la salut pública –tràfic de drogues- i de defraudació de fluït elèctric. Això és perquè per poder abastir energèticament la complexa infraestructura que tenia muntada pel cultiu de les plantes de marihuana, havia fet una connexió il·legal a la xarxa elèctrica.

La plantació estava situada en l’altell d’una planta baixa que el detingut havia llogat el passat mes de febrer explicant al propietari que volia obrir un supermercat. La planta baixa ocupa 600 m2, mentre que l’altell on hi havia la plantació té una superfície de 575 m2. A banda de les plantes de marihuana comissades, la Policia Local també va retirar el material necessari per al seu cultiu, una infraestructura que el seu responsable havia elaborat minuciosament amb tota mena de detalls.


Així, hi havia 132 làmpades de calor, 119 transformadors, 7 bombes de calor, 3 dipòsits d’aigua fertilitzant, 8 ventiladors, 4 filtres de tub de ventilació, 1 calefactor petit, 2 llums calorífiques amb transformadors i 6 estacions meteorològiques. Tota aquesta instal·lació provocava una calor molt intensa que oscil·lava entre els 27ºC i els 32ºC en el recinte.


Segons va explicar el responsable del cultiu, tot el material necessari per muntar la infraestructura li va costar uns 100.000 € que pensava recuperar amb la venda de les plantes. Donat el nombre d’espècimens que tenia plantat, es calcula que el seu valor estimat al mercat un cop haguessin crescut, podria haver arribat a ser d’uns 300.000 €.
Val a dir que el detingut va explicar als agents de la Policia Local que tenia coneixement que aquesta activitat que estava fent era constitutiva de delicte, assumint en aquest sentit que era l’únic responsable. D’altra banda, durant tot l’operatiu també es va mostrar col·laborador amb els agents policials, ensenyant-los alguns detalls que se li van requerir i donant les oportunes explicacions a diverses qüestions que se li van formular.

Delatat per la intensa calor que produïa la plantació

Els fets que han desencadenat aquest operatiu de la Policia Local de Blanes es remunten a fa un mes i mig, aproximadament, quan els veïns de l’edifici on s’ha trobat la plantació, van començar a sentir una gran escalfor que pujava dels baixos, així com soroll com si algú estigués treballant en algun tipus d’obra. Primer els veïns no van donar massa importància a la qüestió, però com que la calor va arribar a ser insuportable fins a l’extrem que havien de dormir amb les finestres del pis obertes, finalment un d’ells va posar-se en contacte telefònic amb la Policia Local per denunciar aquest extrem aquest passat dimarts, quan eren els volts de 2/4 d’onze del matí.


Minuts després, una patrulla amb dos agents de la Policia Local es va presentar al lloc denunciat i quan estava parlant al carrer amb el veí que havia fet la trucada, aquest els va indicar que estava marxant de l’edifici el regent del local d’on sortia la calor exagerada. Quan els efectius policials van preguntar-li si tenia inconvenient que els deixés entrar per fer una inspecció del local per detectar el focus de les queixes, inicialment l’home es va negar excusant-se amb què havia de marxar.


Amb tot, posteriorment va consentir, obrint l’accés al local voluntàriament. De manera immediata, els dos agents van poder notar la intensa calor que hi havia al local de grans dimensions buit majoritàriament a la planta baixa, però també van observar que hi havia uns tubs de gran diàmetre que connectaven amb l’altell de la planta superior. Quan els agents van pujar a aquesta planta, sempre amb el consentiment del responsable del local, van poder comprovar l’existència d’una plantació de marihuana en perfecte estat de conservació i manteniment, així com tot l’equip necessari: material elèctric, de cultiu i ventilació.







Data de realització: 03/18/2015 | Data de la darrera actualització: 03/18/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300