Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes segueix potenciant les arts plàstiques a les sales d’exposicions municipals amb 13 mostres


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/01/2015 12:11:14 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes segueix potenciant les arts plàstiques a les sales d’exposicions municipals amb 13 mostres

A banda d’obres fotogràfiques i pictòriques, també s’han programat mostres de treballs presentats a concursos, així com commemoratives de dues entitats que compleixen els 50 anys

Un dels eixos de treball dels quals té cura l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes són els continguts de les dues de les sales municipals d’exposicions amb què compta el municipi: la García-Tornel i l’edifici de Casa Saladrigas. Per segon any consecutiu, s’ha apostat per potenciar les arts plàstiques a través dels dos equipaments, així com altres esdeveniments lligats al municipi. Per donar-ho a conèixer amb prou antelació, s’ha confeccionat un fulletó que recull la programació que hi haurà a les dues sales fins al setembre, i del qual s’han editat 7.000 exemplars.

En total, s’han previst 13 mostres de diferent caire. En general, les que s’allotgen a Casa Saladrigas són les que tenen més anomenada o bé, al ser d’un format més voluminós, han d’anar necessàriament destinades a aquest edifici, que pot oferir una superfície més gran per inquibir-les. Per la seva banda, les exposicions de la sala García-Tornel solen ser d’artistes que tenen una certa projecció, així com els que estan lligats al municipi per la seva trajectòria o pertinença.


Presentació Exposició Aquarel·les Joan Padern
Si bé en general el què més abunda a les dues sales són les mostres pictòriques i fotogràfiques, també hi ha altres tipus de continguts, com per exemple les commemoratives d’aniversaris que enguany celebren dues entitats del municipi de la Costa Brava. Anecdòticament, totes dues han complert el primer mig segle de vida: l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa i la Banda del Col·legi Santa Maria.

Una altra excepció són les mostres que recullen obres participants en sengles concursos. En total n’hi haurà tres: dos són de caire fotogràfic i el tercer seran els treballs que concorreran al concurs de cartells del 45è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava. Per la seva banda, els dos concursos fotogràfics són d’una banda el 43è Premi Quillat que organitza l’AFIC i de l’altra el 21è Concurs de Festa Major que organitza l’Ajuntament de Blanes amb el suport d’AFIC.

Nous Talents V.3, Dalí Breaking News, Fotografies i 50 anys de la Banda

Casa Saladrigas allotjarà fins el dia 15 l’exposició Dalí Breaking News que s’ha organitzat amb el suport del Patronat de Turisme Girona Costa Brava, la Diputació de Girona i l’Agència EFE. A finals d’aquest mes desembarcarà per tercera edició consecutiva en aquest edifici Joves Talents V.3, una mostra col·lectiva de nous artistes que té l’objectiu de promocionar i donar a conèixer la seva obra. Enguany hi haurà quatre participants: les fotografies d’Aida Martínez, els quadres d’Aida González Subirà, les ceràmiques d’Anna Amorós i els dibuixos de Joel Reñaga.


Exposició "Dalí, Breaking News" a Casa Saladrigas - Fotografia: Eddy Kelele
A partir del 30 de maig i fins a finals de juny l’artista blanenc Miquel Gelabert presenta Linescapes, un recull de pintures abstractes que representen paisatges naturals i urbans des de la particular visió de l'artista. Des de principis de juliol i fins l’1 d’agost es podran visitar les obres guanyadores i participants a la 43a edició del Concurs Fotogràfic Digital Quillat 2015, i des de principis d’agost fins a mitjans de setembre hi haurà dues mostres simultànies: els 50 anys de la Banda del Col·legi Santa Maria –presentada amb el títol 50 Anys Formant Músics- i el 21è Concurs Fotogràfic Focs i Festes 2015.

Pintura, 50 anys del CAU i Cartells del 45è Concurs de Focs d’Artifici

L’exposició que es podrà visitar fins a mitjans de mes a la sala García-Tornel es va posar en marxa tot just fa unes dies: Joan Padern, aquarel·lista: De la Costa Brava a Amèrica (1946-1967). Els quadres del genial pintor, fill adoptiu de Blanes, seran substituïts durant els propers mesos per altres tres artistes: Fèlix Gallent, que presenta Colors i Pinzellades d’en Gallent; Núria Duarte amb les seves Mirades plenes de llum i color; i la mostra que es presenta sota el títol La Substància dels Somnis, amb obres d’Antoni Torres.


Exposició Joan Padern a la Sala García-Tornel
Durant bona part del mes de juliol s’allotjarà a la cèntrica sala la mostra 50 Anys Fent Camí, amb objectes i material per commemorar el primer mig segle de vida del CAU, l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa. Per últim, del 22 de juliol al 2 d’agost hi haurà l’exposició de treballs del Concurs de Cartells del 45è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava; i del 8 al 23 d’agost la mostra VIU, de Sònia Isern Ros, amb aquarel·les abstractes de delicades formes i combinació colorista.
Data de realització: 04/01/2015 | Data de la darrera actualització: 04/02/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300