Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Processó del Ressuscitat i Cant de l’Àngel


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/07/2015 03:32:15 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Processó del Ressuscitat i Cant de l’Àngel

Diumenge passat Blanes va celebrar la tradicional processó, on el moment culminant és el Cant de l’Àngel, interpretat per segon any consecutiu per Anna Soteras

Diumenge passat Blanes va celebrar el segon dels actes religiosos més destacats que tenen lloc a la vila en motiu de la Setmana Santa. Es tracta de la Processó del Ressuscitat, coneguda també com la de l’Àngel. Per segon any consecutiu, l’hora d’inici d’aquest esdeveniment es va fer un pèl més tard del què havia estat habitual fins ara, amb l’objectiu que d’aquesta manera hi hagués molta més gent que pogués aplegar-se al llarg del recorregut de la processó per contemplar-la.


Imatge de la Verge de Pasqua - Fotografies: Aitor Roger
A ¾ de 12 del matí, va emprendre el seu camí la primera de les dues imatges que composen aquesta processó, la Verge de Pasqua. Des de fa 15 anys, aquest pas el duen un grup de portadores format exclusivament per dones. La Verge de Pasqua és una talla de l’any 1954 d’inspiració barroca realitzada per l’escultor Josep Maria Bohigas a través d’una subscripció popular. El grup va emprendre un recorregut que l’havia de dur pel Carrer Raval, Carrer Muralla i Passeig de Dintre.


Imatge del Ressuscitat
Un quart d’hora més tard, al punt de les 12 del migdia, va fer la seva sortida el segon pas de la processó, la imatge del Ressuscitat, que va emprendre un camí diferent, que el va dur pel Carrer Nou i el Carrer Ample. Val a dir que entre els portants d’aquesta imatge s’hi comptava Luis Segura, que a la processó del divendres sant s’havia encarregat de dur a pes durant tot el recorregut la imatge del Sant Crist.


Les imatges de la Verge de Pasqua i la del Ressuscitat es troben des de fa pocs anys a la Plaça dels Dies Feiners, on hi ha el retrobament després que totes dues han sortit des de la Parròquia Santa Maria. Antigament aquest retrobament s’havia fet a la Plaça d’Espanya, perquè després les dues imatges anessin plegades fins al Carrer Ample.


Anna Soteras, intèrpret del Cant de l’Àngel

Mentre les dues imatges van estar fent el respectiu recorregut acompanyades per la música de dues seccions de la Banda del Col·legi Santa Maria, la Plaça dels Dies Feiners ja era plena de gom a gom de centenars de persones que no es volien perdre la celebració d’aquesta tradició centenària. Un cop arribades les dues imatges, tal i com marca la litúrgia, la imatge de la Verge va fer les genuflexions davant de la del Ressuscitat i va arribar el moment culminant.


Anna Soteras, intèrpret del Cant de l'Àngel
Per segon any consecutiu, el Cant de l’Àngel el va interpretar Anna Soteras acompanyada a l’orgue per Emili Bitlloch, després que aquests darrers anys se n’havia encarregat Agustí Delgado. Un cop acaba la peça musical, el cant del Ressurrexit que serveix per anunciar a Maria que el seu fill ha ressuscitat, la processó es va posar de nou en marxa per tornar a l’Església Santa Maria. Allí es va celebrar l’ofici solemne durant el qual Anna Soteras va tornar a interpretar el Cant de l’Àngel.

Data de realització: 04/07/2015 | Data de la darrera actualització: 04/10/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300