Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra el Dia de Prevenció del Càncer de Còlon


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/07/2015 02:34:17 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

noulogoBlanes celebra el Dia de Prevenció del Càncer de Còlon

L’AECC de Blanes va muntar dissabte passat una taula informativa d’aquest tipus de càncer que actualment compta amb un 90% de curació primerenca si es detecta a temps

La Junta Local de Blanes de l’AECC Catalunya Contra el Càncer va organitzar dissabte passat una Taula Informativa en motiu del Dia de Prevenció del Càncer de Còlon que s’escau el 31 de març. A la taula, que va estar instal·lada al Passeig de Dintre, es va difondre informació sobre aquest tipus de càncer que actualment compta amb un 90% de curació primerenca si es detecta a temps, especialment gràcies a les proves preventives. També s’oferia material de campanya, hi havia una guardiola per dipositar-hi donatius, i es venien uns davantals de cuina amb el característic color verd que identifica l’entitat.


Taula Informativa Dia Prevenció Càncer de Còlon
Cada any es diagnostiquen 32.000 nous casos al nostre país, ja que el Càncer de Còlon és el més freqüent, amb una mitjana de 600 nous diagnòstics cada setmana que afecten tant homes com dones. Aquest tipus de càncer pot aparèixer sense presentar cap tipus de símptoma però, amb tot, hi ha una nova prova amb la qual, amb una simple mostra de femta és possible detectar-lo fins i tot abans que es produeixi la malaltia.


Es tracta d’una prova que es pot fer de forma còmoda, sense cites ni esperes i que pot salvar la vida, ja que permet detectar a temps la presència del tumor. Les persones que tinguin més de 50 anys, és especialment recomanable que es facin aquesta prova, ja que formen part d’un dels grups de risc. La prova forma part d’un programa de prevenció que totes les comunitats autònomes estan obligades a posar en pràctica, per la qual cosa es recomana informar-se al Centre de Salut on habitualment es vagi. AECC – Catalunya Contra el Càncer – Telèfon 900 100 036Data de realització: 04/07/2015 | Data de la darrera actualització: 04/07/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300