Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra el Dia Mundial de l’Activitat Física amb una sessió de SGA i una passejada arran de mar


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/08/2015 11:05:08 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Dia Mundial Acativitat FísicaBlanes celebra el Dia Mundial de l’Activitat Física amb una sessió de SGA i una passejada arran de mar

La jornada s’ha iniciat a primera hora del matí a la platja de Sa Palomera i ha continuat amb una caminada de més de 4 km d’anada i tornada fins a Cala Bona

Del 6 al 30 d’abril s’han programat arreu del territori català diverses activitats per celebrar el DMA, el Dia Mundial de l’Activitat Física, que té l’objectiu de fomentar que tothom faci exercici, seguint les recomanacions de l’OMS, l’Organització Mundial de la Salut. A Blanes l’activitat ha tingut lloc avui dimecres, i ha estat organitzada per l’Àrea d’Esports, Salut i Qualitat de Vida de l’Ajuntament.


Celebració Dia Mundial Activitat Física a Blanes
Oberta a la participació de tothom, la proposta ha consistit en fer una activitat combinada a primera hora del matí. La primera part s’ha emplaçat a la platja de Sa Palomera, on durant una mitja hora s’ha fet una sessió amb la tècnica de SGA, Stretching Global Actiu. L’SGA consisteix en la re-educació de les auto-postures, per millorar el rendiment muscular i l’estat físic de les persones, en base a una sèrie d’estiraments i exercicis que serveixen per millorar el rendiment tant en l’esport com en la gimnàstica, l’ergonomia en el treball i la vida diària.


Després d’aquesta sessió, s’ha iniciat la segona part de l’activitat per celebrar el Dia Mundial de l’Activitat Física. Per segon any consecutiu, s’ha proposat fer una tranquil·la passejada de més de 4 kilòmetres –anada i tornada inclosa- fins a Cala Bona (Cala Sant Francesc). Un cop allí, s’ha fet un esmorzar i després s’ha emprès el camí de tornada de nou al centre de la vila.


Els participants –majoritàriament adults i gent gran- han pogut practicar una sessió esportiva apta per a tots els nivells de preparació física, a l’hora que es gaudia dels atractius paisatges naturals que hi ha arran de la costa de Blanes. Per fer tot aquest seguit d’activitats s’ha comptat amb la monitorització de Xavi Valls, que habitualment s’encarrega d’impartir les activitats dirigides que es fan a la Ciutat Esportiva Blanes, entre ells les tècniques hipopressives.

6è Dia Mundial de l’Activitat Física a Catalunya

Enguany ha estat el sisè any consecutiu en què Catalunya s’ha afegit a la organització d’activitats en motiu del Dia Mundial de l’Activitat Física, que se celebra des del 2002 a tot el món. L’eslògan d’aquest any és Sedentarisme = Malaltia; Activitat Física = Salut, i el missatge que es vol transmetre a la població és promoure l’activitat física almenys 30 minuts cinc dies a la setmana, tot i que en infants i adolescents el temps recomanable de duració és més elevat, de 60 minuts.


Amb l’objectiu de fomentar un estil de vida saludable, Catalunya disposa del PAFES, un pla centrat en les persones sedentàries adultes, que ha estat reconegut com a bona pràctica pel Ministeri de Sanitat el març d’aquest 2015. Els professionals d’atenció primària aconsellen augmentar els nivells d’activitat física utilitzant les rutes saludables i altres recursos comunitaris. Tenint en compte que el sedentarisme és el tercer factor de risc de mort als països occidentals, la Generalitat té en marxa diverses actuacions en aquest sentit.


L’activitat física saludable s’estima a partir de la suma de les persones que fan una activitat física moderada i les que en fan una d’alta. L’any passat a Catalunya, segons dades de l’Enquesta de Salut de Catalunya, el percentatge de població de 15 a 69 anys que ha practicat una activitat física saludable és del 67’8%. El tant per cent més elevat és en els homes, amb un 70’5%, mentre que en les dones el percentatge és del 65’1%. Les dones practiquen més activitat física moderada, mentre que els homes, sobretot els joves, fan activitat física d’alta intensitat.


Practicar alguna activitat física de manera regular és una eina efectiva de millorar la salut i la qualitat de vida relacionada amb la salut. Alhora, també suposa un factor protector per a diferents trastorns crònics: la hipertensió, la diabetis o els dolors musculars són alguns d’ells. Igualment, protegeix contra patologies com ara malalties de l’aparell circulatori i càncer principalment, i es considera que fer exercici també millora la salut mental de la persona.Data de realització: 04/08/2015 | Data de la darrera actualització: 04/08/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300