Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Curs de Participació Ciutadana gratuït


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/10/2015 12:12:37 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Curs de Participació Ciutadana gratuït

Tindrà lloc del 20 d’abril al 27 de maig i correspon al Mòdul del Certificat de Professionalitat de Dinamització Comunitària. Les inscripcions es faran fins al 17 d’abril

L’Àrea de Promoció de la Ciutat ha organitzat un Curs de Participació Ciutadana gratuït que capacita als seus assistents per poder obtenir el Mòdul del Certificat de Professionalitat de Dinamització Comunitària. El curs, que s’impartirà a la seu d’aquest departament municipal –situat a l’Avinguda de l’Estació 43, al costat de la ITV de Blanes-, tindrà lloc del 20 d’abril al 27 de maig i compta amb places limitades. Les classes està previst que es facin els dilluns dimarts i dimecres, des de les 16’30 fins a les 21’30 h, i compta amb un total de 90 hores lectives.


Fira d'Entitats Blanes 2014
Les inscripcions es podran fer fins al 17 d’abril, i s’han de formalitzar a la mateixa seu de Promoció de la Ciutat, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h. Com a requisit, es demana tenir el títol de batxillerat, o bé alguna de les quatre següents opcions: el certificat de professionalitat de nivell 3; el certificat de professionalitat de la mateixa família i/o àrea professional; complir el requisit acadèmic d’accés als cicles formatius de grau superior o haver superat les proves d’accés; o bé tenir superades les proves d’accés a la universitat per a majors de 25 anys i/o 45 anys.

Mòdul de Certificat de Professionalitat de Dinamització Comunitària

El curs capacitarà als seus alumnes per promoure la participació ciutadana en els projectes i recursos comunitaris, i compta amb quatre eixos bàsics. El primer d’ells comprèn els processos de participació social i ciutadana, entenent la participació com una necessitat i com un dret; la dinàmica de la participació social i ciutadana; les estratègies de participació; i el marc legislatiu, així com els mecanismes i eines per a procediments de participació ciutadana en l’administració pública.

El segon bloc servirà per identificar els moviments socials començant pels valors materialistes i valors post-materialistes de l’estat del benestar; l’evolució dels moviments socials; les estratègies i estructures de participació; i les dinàmiques de voluntariat social. En aquest darrer sentit, s’estudiarà l’evolució històrica, el marc legal, les dinàmiques de voluntariat i cooperació i el paper del voluntariat en l’actualitat.


Formant part del tercer eix del temari es parlarà dels processos de cooperació a la intervenció comunitària, identificant els elements bàsics en el procés de cooperació, descrivint les funcions i competències del professional i la dinàmica de treball en equip. D’altra banda, també s’estudiaran els diferents elements bàsics d’un equip de treball, la orientació i interessos de l’equip, l’organització del treball i el procés de presa de decisions.

Finalment, el tercer bloc de continguts tractarà sobre l’aplicació de les habilitats comunicatives en la intervenció social. Aquí es parlarà sobre els models i estils en els processos de comunicació als grups, així com les tècniques de desenvolupament de campanyes de comunicació social. Aquesta darrera qüestió tractarà quatre aspectes bàsics: la identificació de les fases de la campanya de comunicació; concretar els instruments operatius; les característiques dels canals, suports i accions; i les tècniques comunicatives aplicades a la participació social.
Data de realització: 04/10/2015 | Data de la darrera actualització: 04/10/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300