Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Alumnes bavaresos d’intercanvi escolar visiten l’Ajuntament de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/13/2015 03:26:08 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut_VermellTAlumnes bavaresos d’intercanvi escolar visiten l’Ajuntament de Blanes, Escut Vermell TallatAlumnes bavaresos d’intercanvi escolar visiten l’Ajuntament de Blanes

Són una trentena de joves que aquests dies estan allotjats amb famílies d’estudiants del Col·legi Santa Maria, que ha organitzat aquesta experiència per sisè any consecutiu

Els regidors d’Educació i Participació Ciutadana, Susana Ramajo i Miquel Lupiáñez respectivament, han encapçalat la trobada que s’ha fet avui al migdia amb els integrants d’un programa d’intercanvi cultural en què participa el Col·legi Santa Maria del municipi. L’acte s’ha allotjat a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes, i ha finalitzat al seu exterior, amb una fotografia de grup on primer han participat els alumnes convidats i després s’han afegit els del centre escolar blanenc.


Fotografia de grup amb els alumnes bavaresos
Ja fa més de cinc cursos que el Col·legi Santa Maria organitza aquesta experiència, si bé amb anterioritat ja n’havien fet amb altres escoles foranies. L’intercanvi l’estan fent una trentena d’alumnes de l’Institut Karl Von Closen, d’un poble anomenat Eggenfelden, a Baviera, molt a prop de Munic. En aquest sentit, els joves visitants han explicat les similituds que tenen amb el poble català, ja que també parlen un idioma propi diferent a l’alemany, i tenen una identitat molt definida en el seu land de procedència.


Recepció a la sala de plens de l'Ajuntament
Els alumnes bavaresos tenen 15 anys d’edat, i al seu institut estudien com a segona llengua estrangera el castellà. Amb l’objectiu de poder-lo practicar, participen en aquest intercanvi amb alumnes del Col·legi Santa Maria de Blanes que, al seu temps, cursen com a segona llengua estrangera l’alemany. Els joves van arribar divendres passat, marxaran d’aquí el divendres 17 d’abril, i estan hostatjats amb famílies dels alumnes blanencs que després, recíprocament, viatjaran a Alemanya.

Durant la seva estada a Catalunya està previst que es desplacin aquest dimarts a Barcelona i el dijous a Figueres i Girona. Entre d’altres llocs, visitaran el Museu Dalí, les creacions d’Antoni Gaudí i el barri antic, entre d’altres. La resta de dies treballaran a l’escola activitats conjuntes amb els seus nous companys blanencs, i tant a les tardes com als vespres gaudiran de l’estada a la vila.


Fotografia de grup amb els alumnes del Col·legi Santa Maria
Fins ara, l’experiència ha estat tan positiva que els alumnes dels cursos anteriors que ja l’han tastada han continuat relacionant-se i han vingut a passar estius a Blanes amb les famílies que els havien acollit, així com a l’inrevés. Durant la recepció que se’ls ha ofert avui dilluns a l’Ajuntament de Blanes, s’ha obsequiat a cadascun dels joves bavaresos amb un lot de material de difusió turística del municipi, mentre que als seus professors se’ls han regalat uns volums de la Ruta de les Ermites i un llibre sobre la Costa Brava.Data de realització: 04/13/2015 | Data de la darrera actualització: 04/13/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300