Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Activitats de l’Associació Catalana de Parkinson Blanes en motiu del Dia Mundial de la malaltia


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/13/2015 10:36:51 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Parkinson BlanesActivitats de l’Associació Catalana de Parkinson Blanes en motiu del Dia Mundial de la malaltia

Ja s’ha fet una conferència sobre els avenços en investigació del tractament i una taula informativa. Durant aquesta setmana la seu de l’entitat acull Jornades de Portes Obertes

En motiu del Dia Mundial del Parkinson que s’escau l’11 d’abril, l’entitat de referència a Blanes i la seva àrea d’influència està celebrant aquests dies diverses activitats. El tret de sortida va tenir lloc divendres passat, amb una conferència que es va allotjar a l’auditori del Centre Catòlic, a càrrec del doctor David Genís, reconegut neuròleg de l’Hospital Josep Trueta de Girona.


Xerrada sobre el parkinson al Centre Catòlic
Xerrada sobre avenços en la investigació del tractament

Abans de donar pas a la xerrada, la presidenta de l’Associació Catalana de Parkinson Blanes La Selva-Alt Maresme, Antònia Escalé, va destacar que enguany es compleix el 10è aniversari d’ençà que l’entitat es va posar en marxa, impulsada per qui durant molts anys en va ser el seu president, Antoni Olmo. Escalé va tenir un emocionat record per a Antoni Olmo, que va morir sobtadament l’any 2013, remarcant el treball desenvolupat gràcies a la seva tenacitat i constància.


El Dr David Genís i la presidenta de l'entitat, Antònia Escalé
El nombrós públic assistent a la xerrada va poder escoltar tot seguit les principals novetats que s’han donat darrerament al voltant de la investigació en el tractament d’una malaltia que, fins al moment, encara és incurable. Abans d’entrar en matèria, el doctor David Genís, de la Unitat de Malalties Neurodegeneratives de l’Hospital Universitari Josep Trueta de Girona, va fer un breu repàs sobre com funciona el parkinson per poder entendre el perquè d’alguns tractaments.


Respecte aquest darrer aspecte, va explicar que, tot i que la investigació segueix avançant i s’estan donant positives novetats, aquests tractaments no estan a l’abast del públic en general, ja que encara es troben en fase de recerca i experimentació. Precisament fa poc –el febrer d’aquest 2015- es va celebrar a la localitat francesa de Niça la 12a Conferència Internacional sobre d’Alzheimer i el Parkinson, que va aplegar més de 3.000 investigadors a nivell mundial per compartir els últims avenços en els tractaments i prevenció d’aquestes dues malalties neurodegeneratives.


Taula Informativa i Jornades de Portes Obertes

Les activitats van continuar durant el cap de setmana amb una Taula Informativa que es va instal·lar diumenge passat al Passeig de Mar, a l’alçada del Carrer Ample. A banda de repartir informació sobre la malaltia, també es van recollir les col·laboracions que es van voler fer per donar suport a l’entitat, i es va informar sobre els serveis de l’associació.


Taula Informativa Dia Mundial del Parkinson
En aquest darrer sentit, per poder-se fer una millor idea sobre les activitats que s’hi realitzen, durant tota aquesta setmana del 13 al 17 d’abril, de 10 a 12 del migdia, s’han programat Jornades de Portes Obertes a la seva seu. L’objectiu és que tothom qui tingui curiositat en obtenir més informació de l’Associació Catalana de Parkinson Blanes La Selva-Alt Maresme s’hi pugui acostar lliurement i conèixer de primera mà tant els serveis i activitats que s’hi fan, com tota aquella informació que necessitin obtenir malalts i familiars. La seu de l’entitat està situada a l’Avinguda Joan Carles I número 1, i el telèfon/fax és el 972 35 00 35.


Membres de l'Associació Catalana Parkinson Blanes La Selva-Alt Maresme
Les activitats organitzades en motiu del Dia Mundial del Parkinson culminaran el proper cap de setmana, així com a mitjans de maig al veí municipi selvatà. D’una banda, el dissabte 18 d’abril es farà una jornada informativa a la Plaça de l’Església de Lloret de Mar de 10 a 14 h del matí, i de l’altra el dijous 14 de maig s’ha organitzat una sortida de relació als Jardins de Santa Clotilde de Lloret. A banda de poder visitar el recinte natural, també s’ha programat un dinar com a cloenda dels actes del Dia Mundial.Data de realització: 04/13/2015 | Data de la darrera actualització: 04/13/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300