Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més d’un centenar de genets i carruatges a la Festa dels Tres Tombs de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/14/2015 10:32:57 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CasaAndaluciaBlanesMés d’un centenar de genets i carruatges a la Festa dels Tres Tombs de Blanes

Organitzada per la Casa de Andalucía, la celebració es va fer diumenge passat i el punt culminant va ser una cercavila que va transcórrer pels Pins i el Centre de Blanes

Blanes va viure diumenge passat al matí una celebració que va copsar l’interès de blanencs i visitants per la seva vistositat. Es tractava de la Festa dels Tres Tombs que per segon any consecutiu ha tornat a endegar la Casa de Andalucía de Blanes amb el suport de l’Ajuntament, després que feia molts anys que s’havia deixat de fer. La primera part de la celebració es va emplaçar a l’antic camp de futbol de terra dels Pins, on es van concentrar tots els qui havien de participar en la trobada.


Festa dels Tres Tombs 2015 a Blanes
Més d’un centenar de genets i responsables de carruatges amb els seus ocupants s’hi van aplegar per encetar la jornada amb un esmorzar a l’aire lliure a base de botifarra i altres ingredients a la brasa. Els participants procedien majoritàriament de Blanes i altres poblacions de la rodalia, si bé també se’n comptaven d’arreu de comarques gironines i de Catalunya, atrets pel ressò amb què compta l’entitat organitzadora.

El president de la Casa de Andalucía, Juan Antonio Ortiz, recordava diumenge passat que la idea de recuperar la Festa dels Tres Tombs va sorgir per iniciativa dels mateixos cavallistes, que tenien ganes de tornar a venir a Blanes. Per aquest motiu, tot i que fa uns anys la concentració s’emplaçava coincidint amb el mes de març, al 2014 ja es va celebrar coincidint amb el segon cap de setmana d’abril, una data que s’ha mantingut enguany.

Cercavila amb genets i carruatges pels Pins i Dintre Vila

Després de l’esmorzar, a quarts de 12 del migdia es va iniciar la cercavila, encapçalada per una carrossa amb la imatge de Sant Antoni Abat, patró dels animals. Darrera de la imatge van anar desfilant els genets i carrosses formant una festiva rua que va ser molt ben rebuda per blanencs i visitants que la van anar guaitant al seu pas.


Un dels primers indrets per on va passar la cercavila va ser davant l’Església de la Sagrada Família dels Pins. Allí fora els esperaven Manuel Alcolea, ajudant de la parròquia, i l’escolanet Emmanuel Ciobanu. Ells dos es van encarregar de beneir els animals que van anar desfilant a la plaça, entre els quals també se n’hi comptaven gossos, els propietaris dels quals van acostar-se amb les seves mascotes per participar en la benedicció.

El recorregut de la cercavila va continuar fins arribar al Passeig de Mar, seguint per la Plaça dels Països Catalans i la Plaça Catalunya per tombar pel Carrer Ample, des d’on van enllaçar amb la Rambla Joaquim Ruyra. Des d’allí, la desfilada va enfilar el camí de tornada fins a l’antic camp de futbol d’Els Pins, on va finalitzar la festa.


Val a dir que durant tot el recorregut, la cercavila va estar flanquejada per efectius de la Policia Local, que es van encarregar que la festa es fes amb les adequades mesures de seguretat i no entorpissin el trànsit. També formava part de la comitiva una ambulància en previsió que s’hagués d’atendre alguna incidència, així com dos vehicles de l’empresa de neteja i un operari que va fer el recorregut a peu per anar recollint i netejant les abundants i voluminoses defecacions que produeixen els cavalls.

Data de realització: 04/14/2015 | Data de la darrera actualització: 04/14/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300