Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

“Colors i Pinzellades d’en Gallent”: exposició del polifacètic artista Fèlix Gallent


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/18/2015 01:37:20 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EXPO FELIX GALLENT“Colors i Pinzellades d’en Gallent”: exposició del polifacètic artista Fèlix Gallent

La Sala Municipal García-Tornel allotja una selecció de l’obra de l’il·lustrador, grafista, dibuixant i pintor d’origen barceloní, afincat a Blanes des de fa més de 20 anys

Des d’aquest passat divendres i fins al tres de maig la Sala Municipal García-Tornel de Blanes allotja una exposició signada pel polifacètic artista Fèlix Gallent. Organitzada per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Blanes i presentada amb el títol Colors i Pinzellades d’en Gallent, es tracta d’un recull de les seves creacions on destaquen majoritàriament els paisatges reals que demostren el seu domini de l’aquarel·la.

També inclou pintura a l’oli, que li permet expressar una visió personal, gairebé onírica, de la realitat. A través de la mostra, el visitant podrà viatjar a diversos indrets reals i irreals, a través de diverses tècniques, a Besalú, Girona, Mieres, Rupit, Barcelona, Peratallada i Blanes.


Fèlix Gallent a l'exposició "Colors i Pinzellades d'en Gallent"
Fèlix Gallent i Rodrigo domina diverses disciplines artístiques, ja que al llarg de la seva vida ha cultivat la il·lustració, el grafisme, el dibuix i la pintura. El seu pare, dibuixant i pintor, li va transmetre la inquietud per l’art, tot i que el seu pare artístic va ser el pintor i dibuixant Josep Marfà, que el va iniciar en el coneixement del dibuix artístic, així com en la tècnica de l’aerografia. D’aquesta manera, a través d’una relació continuada, el va avesar en la visió pictòrica de l’entorn.

La seva obra es va iniciar al 1964, fa més de 50 anys, amb l’aquarel·la 001-Sant Genís, ja que des de bon començament es va acostumar a numerar totes les seves produccions, havent arribat actualment als 234 quadres. Com a tot bon artista, li és difícil triar de quins d’ells se sent més orgullós: “Això és com tenir fills. A tots els estimem igual. Uns són més guapos, d’altres no tant. Uns estan pintats amb blaus, altres en vermells, uns amb les pinzellades cap aquí, les altres cap allà, però tots fets amb la mateixa emoció de l’estomac, amb la potència deel cor i amb la saviesa que et dóna el temps”.


L’exposició d’aquest 2015, igual que anteriorment ja va fer a Blanes l’any 2012, permet re-descobrir un artista de traces definides, però que també deixa entreveure a les seves creacions tot un món no exempt d’imaginació. L’horari per visitar l’exposició és de dilluns a diumenge, des de les 11 del matí fins a les 2 del migdia, i des de les 5 de la tarda fins a les 8 del vespre.

Un blanenc d’arrels barcelonines

Nascut a Barcelona l’any 1936, Fèlix Gallent va estudiar dibuix artístic a la Llotja, Escola de Belles Arts de la ciutat. Les circumstàncies el van dur a desenvolupar l’activitat de dibuixant grafista i il·lustrador per diverses Agències de Publicitat i Editorials de Barcelona. La relació de treball i amistat amb artistes plàstics avui reconeguts el van portar a aprofundir posteriorment en l’obra pictòrica. En aquest sentit, els seus amics i col·legues han estat, a banda del ja esmentat Josep Marfà, Gervasio Gallardo, Joan Cruspinera, Josep Baquès i Francesc Miñarro.


El pintor amb un autoretrat seu
Va ser finalment al traslladar-se a comarques gironines –Blanes, Banyoles i Girona- quan es va motivar i sensibilitzar per arribar al punt de deixar de banda la professió i plasmar pictòricament les sensacions que li transmetien els seus ulls. Des de l’any 1984 viu a Blanes, on ja feia temps que vivien les seves quatre filles.

La seva obra s’ha exposat en diverses galeries i centres d’art, destacant les que va protagonitzar a Girona el 1991 i a Banyoles, on va exposar aquarel·les i treballs amb l’aerògraf. A la mostra que es va allotjar a la Galeria L’Artística, Girona Lluminosa, Gallent presentava una ciutat diferent. Gran coneixedor de la forma i el dibuix, a les seves mans l’aerògraf l’ajuda a estructurar un paisatge urbà amb unes formes i colors simples però impactants, amb un resultat inèdit i insòlit.


D’altra banda, en la seva faceta com a grafista, ha guanyat nombrosos concursos de cartells al llarg dels anys. Entre ells cal comptar el primer premi del Concurs de Cartells del Carnaval de Llençà d’aquest 2015; el primer premi del Concurs de Cartells de la Festa Major de Sant Miquel de Campmajor al 2011; o bé el primer premi del Concurs de Cartells de la Festa Major del barri de Sant Genís de Girona al 1992. Per la seva banda, en l’àmbit pictòric destaca el primer premi obtingut al Concurs de Pintura de Porqueres al 1994.

Pintor de vocació, cantant i locutor d’afició

La inquietud i l’afició de Fèlix Gallent per altres arts alienes al món de la pintura l’han dut al llarg de la seva vida a vincular-se amb un gran nombre d’entitats. A Blanes és membre de l’Agrupació Artística Aragonesa; del Casal Benet Ribas i de la Coral Jubilate. També va formar part de la Coral Marinada del Club de Jubilats Sant Jordi fins a la seva desaparició.


L'autor, amb l'equip del programa "La Taverna" de Ràdio Blanes
Actualment també és un dels cantants que forma part del nou grup Es Portell, sorgit del Taller d’Havaneres i Cançons de Taverna, una de les activitats que es fa al Casal La Cooperativa. Paral·lelament, també ha estat i continua sent assidu col·laborador en diversos programes de Ràdio Blanes, com per exemple La Taverna, Paraules i Teatre Radiofònic.

Data de realització: 04/18/2015 | Data de la darrera actualització: 04/18/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300