Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

III Mostra de Treballs de Recerca de Batxillerat Blanes-La Selva


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/18/2015 02:01:46 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

MOSTRA TREBALLS RECERCA BATXILLERATIII Mostra de Treballs de Recerca de Batxillerat Blanes-La Selva

Es van presentar els 16 millors treballs de 8 instituts de Blanes, Lloret, Tossa i Vidreres. L’acte es va iniciar amb una conferència de Pep Anton Vieta, professor i investigador de la UdG

El Teatre de Blanes va allotjar la tarda-vespre d’ahir divendres la III Mostra de Treballs de Recerca de Batxillerat La Selva II, una experiència que pretén ser un punt de trobada entre els estudiants de batxillerat dels diferents instituts de la zona. L’objectiu és compartir i difondre les seves investigacions, a l’hora que reconeix l’esforç realitzat per l’alumnat i el professorat que tutoritza els treballs.


Fotografia de grup dels participants
Els treballs presentats ahir els van seleccionar els mateixos centres participants, atenent a la creativitat, la innovació i l’aplicació de diferents estratègies de recerca a l’hora de fer la tria. En l’edició d’aquest 2015 de la mostra es van presentar un total de 16 treballs de recerca, que corresponien a 8 instituts de Blanes, Lloret, Tossa i Vidreres.

Conferència inicial amb Pep Anton Vieta, professor i investigador

La mostra es va iniciar amb la conferència De l’aula de l’Institut al laboratori de la Universitat, a càrrec del professor i investigador de la UdG, Pep Anton Vieta. El jove blanenc, especialitzat en el món de la química, fa quatre anys que està desenvolupant una tesi doctoral dins del Programa de Doctorat en Qúimica de la Universitat de Girona, en el marc de la divulgació i comunicació científica.


Xerrada inicial de Pep Anton Vieta
L’interès per la comunicació científica i la divulgació ha dut Pep Anton Vieta a participar en diversos i interessants projectes, sobretot arran de la creació del seu bloc pepquimic.cat. Des del 2008, a través de la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital de la Universitat de Girona, ha pogut participar en projectes molt interessants. Pel que fa a la seva trajectòria més recent, cal destacar l’estada trimestral que va fer a la Universitat de Notingham (UK), en el si del grup de recerca de Sir Martyn Poliakoff, innovador en la docència de la química i pioner en l’ús de les eines 2.0 per aquesta finalitat.

Presència blanenca a la mostra de treballs de recerca

Del total de 16 treballs que es presentats a la mostra, 7 d’ells han estat realitzats enguany per alumnes dels tres instituts d’ensenyament secundari de Blanes. Així, de l’Institut S’Agulla de Blanes van presentar-se’n tres: L’art de comunicar. Els factors emocionals d’una adopció, d’Anna Gómez; Estudi dels estanys de la vall de Gerber i dels efectes de la introducció de peixos invasors, de Mireia Arcos; i Fem una sardana, de Sixto Lara.


Interpretació de la sardana de Sixto Lara "Descobrint l'Amor"
Aquest darrer treball, que consistia en la composició d’una sardana, va ocupar la mitja part de la sessió, amb la interpretació en viu i en directe de la peça musical, titulada Descobrint l’Amor, que es va encarregar d’oferir la Cobla Santa Maria de Blanes, de la qual en forma part el jove. En acabada aquesta autèntica pausa musical, la presentació va continuar precisament amb la resta de treballs que corresponien a alumnes dels centres de Blanes.


Alumne de l'IES Sa Palomera
De l’Institut Sa Palomera es van presentar dos treballs: Blanes és una zona geològicament perillosa?, d’Eric Moreno i Mitologia: de Grècia a Roma, de Guadalupe De Santis. Per la seva banda, l’Institut Serrallarga també va presentar dos treballs: La ciutat esportiva de Blanes, de Núria Gómez i Estudi del mòdul elàstic de les artèries per al tractament de l’aterosclerosi, d’Helena Font.


Alumna de l'IES Serrallarga
Pel que fa a la resta de poblacions participants a la III Mostra de Treballs de Recerca de Batxillerat, tres centres de Lloret de Mar van presentar 6 treballs; l’Institut de Vidreres en va presentar 2, i l’Institut de Tossa de Mar 1. L’acte es va tancar amb el lliurament de reconeixements a tots els participants, així com amb un parlament a càrrec d’Albert Bayot, director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona.Data de realització: 04/18/2015 | Data de la darrera actualització: 04/18/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300