Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de la III Jornada de Sensibilització de les Escoles Bressol malgrat el mal temps


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/20/2015 11:01:26 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Èxit de la III Jornada de Sensibilització de les Escoles Bressol malgrat el mal temps

Durant aquesta setmana es completarà l’experiència amb Jornades de Portes Obertes als centres escolars, de cara a la preinscripció pel curs 2015-2016 que es farà del 4 al 15 de maig

Blanes va viure ahir diumenge, per tercer any consecutiu, la Jornada de Sensibilització de les Escoles Bressol Municipals, una experiència que, una vegada més, va ser un èxit de públic. Malgrat el temps insegur que va estar fent al llarg del matí –quan fins i tot la pluja va fer acte de presència a Blanes-, al llarg de la vetllada nombroses persones es van acostar al recinte que es va instal·lar al Passeig de Mar, davant del Banc dels Músics.Carpa Experimentació
La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Blanes, Susana Ramajo, ha fet una valoració molt positiva d’aquesta nova edició de la Jornada de Sensibilització de les Escoles Bressol Municipals: “Crec que un any més ha valgut la pena acostar la feina que fan els i les professionals d’aquests centre i mostrar-la en públic, fora de les Escoles Bressol. Això ens permet donar a conèixer la qualitat de l’educació que s’ofereix a la canalla de 0 a 3 anys, fer-ho arribar especialment els pares i mares que han de matricular els seus fills, però també a la ciutadania en general, que potser no n’és coneixedor”.

Una mostra de la feina que es fa a les Escoles Bressol Municipals

Per participar a la jornada, es van instal·lar quatre carpes al Passeig de Mar, ocupades per les escoles bressol municipals per a nens i nenes de zero a tres anys que hi ha a Blanes: Ca La Guidó, Can Borell i La Plantera. En la primera carpa hi havia documentació pedagògica dels centres, així com tota la informació sobre horaris i preus que hi haurà el proper any, els mateixos que hi ha hagut durant els tres anteriors cursos. Tanmateix, hi havia una petita mostra del projecte educatiu i un racó per fer massatges a la canalla.


La segona carpa es va habilitar perquè fos un recinte tancat i a les fosques, i es va batejar amb el nom d’El Racó Màgic. Aquest espai estava orientat a fomentar la creativitat i la imaginació mitjançant jocs de llums acompanyats d’un espectacle que van realitzar les educadores amb la participació dels infants –els principals protagonistes de la jornada- i les seves famílies. Es tractava que la mainada experimentés sensacions i percepcions visuals, auditives, tàctils i espacials mitjançant la llum, el color i les ombres.


Carpa "El Racó Màgic"
Per la seva banda, a la tercera carpa es treballaven els continguts referents a la manipulació, la descoberta dels objectes i les seves propietats. Els nens i nenes van estar manipulant material de rebuig, material de la natura i material de diferents textures i en diferents estats (líquid, sòlid i gasós). Finalment, a la quarta carpa es fomentava la psicomotricitat, treballant els continguts propis del moviment, tant del cos com del gest. La canalla podia participar en diversos jocs dinàmics amb bases i troncs d’arbre, així com un túnel, ajudats en alguns casos per llurs pares. En aquesta mateixa carpa també es fomentava la vida saludable oferint una peça de fruita a cada infant.


Carpa Psicomotricitat
Jornades de Portes Obertes durant aquesta setmana

A banda de l’experiència que es va fer ahir diumenge, durant aquesta setmana també s’han programat sengles Jornades de Portes Obertes adreçades principalment als pares i mares. Es tracta de visitar les instal·lacions i/o ampliar sobre el terreny la informació que es va facilitar a la jornada de sensibilització. Totes tres jornades de portes obertes estava previst que es fessin de 2/4 de 4 del migdia fins a 2/4 de 6 de la tarda de dilluns a dimecres: avui a l’Escola Bressol de Ca la Guidó, dimarts a La Plantera, i dimecres a Can Borell.


III Jornada de Senbilització de les Escoles Bressol Municipals
Els experts consideren que la primera infància és una etapa decisiva en la formació de les capacitats cognitives, socials i motrius. Per això, els nens i nenes reben un tracte individualitzat per part de les educadores, que els acompanyen tot respectant el seu propi ritme d’aprenentatge. La metodologia de treball de les escoles bressol públiques es basa en les aules temàtiques. Amb l’objectiu de facilitar als nens i nenes el coneixement de diferents materials que hi ha a cada espai i estimular les seves capacitats, estan distribuïdes en quatre tipus: Aula de Llenguatge Musical, Aula de Llenguatge Matemàtic, Aula de Joc Simbòlic i Aula d’Experimentació i Observació.

La preinscripció pel curs escolar 2015-2016, es farà del 4 al 15 de maig, de 9 a 11’30 h a la Casa de la Cultura.
Data de realització: 04/20/2015 | Data de la darrera actualització: 04/20/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300