Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Diada de Sant Jordi multitudinària a Blanes, amb una cinquantena de parades de llibres i roses al carrer


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/23/2015 02:46:25 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ROSA I LLIBRE SANT JORDIDiada de Sant Jordi multitudinària a Blanes, amb una cinquantena de parades de llibres i roses al carrer

La major part de parades les han instal·lat entitats de la vila, així com l’Arxiu Municipal, on també hi havia un plafó amb un recull fotogràfic de l’evolució del Carrer Ample els darrers anys

En motiu de la Diada de Sant Jordi, seguint la tradició de cada any, centenars de persones s’han passejat cercant algun dels dos elements típics d’aquesta jornada, o bé per adquirir productes d’artesania i altres objectes que també s’han pogut comprar avui a peu de carrer. I és que, per festejar aquesta diada, els carrers de Blanes –especialment els del centre de la vila- s’han omplert amb un gran nombre de parades de llibres i roses a càrrec de diverses entitats, així com d’establiments especialitzats que habitualment ja venen aquests productes.


Parades de llibres i roses al Carrer Ample
L’Ajuntament de Blanes ha registrat enguany més peticions per instal·lar parades que en altres ocasions, amb més d’una cinquantena que estaven preferentment situades al centre. La major part les han demanat entitats i associacions del municipi de diferents àmbits (cultural, social, ecologista, esportiu, etc), així com partits polítics –especialment actius en motiu de les eleccions del proper 24 de maig-, centres educatius i col·lectius d’altres àmbits. Menys nombroses en canvi han estat les peticions de comerços especialitzats: tan sols sis establiments han sortit al carrer per vendre llibres i roses.


Qui ha continuat fidel a la tradició encetada aquests darrers anys ha estat la única parada que pertanyia a un dels departaments de l’ajuntament, l’Arxiu Municipal de Blanes, on es podien adquirir algunes de les publicacions que editen periòdicament, la revista anual Blanda i catàlegs d’exposicions, així com el llibre que va presentar fa una setmana un dels tècnics d’aquesta àrea, Aitor Roger: Blanes, barri a barri.


Parada de l'Arxiu Municipal
D’altra banda, avui l’arxiu també ha festejat especialment Sant Jordi amb un plafó que ha instal·lat al costat de la parada, amb recull fotogràfic de l’evolució del Carrer Ample durant els darrers anys, ja que és precisament en aquest vial on s’instal·len la major part de parades. També ha penjat una pancarta fent referència a dos dels escriptors insígnia de la vila: Joaquim Ruyra i Roberto Bolaño.

Igual que en anteriors anys, la Policia Local de Blanes ha tallat el Carrer Ample al trànsit rodat durant les hores de major afluència de vianants per major seguretat, restant obert tan sols a primera hora i al migdia. Mentre hi ha hagut el tancament de l’accés del trànsit rodat únicament s’ha permès la circulació al transport públic i als vehicles autoritzats, de la mateixa manera que ja es fa habitualment les tardes dels dissabtes.


Un altre ingredient que tampoc no ha faltat enguany a Blanes han estat les visites protagonitzades pels grups d’escolars, que han aprofitat per anar a fer un tomb a les parades per gaudir de l’experiència. Per últim, val a dir que una de les parades regentades per entitats que enguany celebrava la diada amb especial il·lusió ha estat la de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa, on es venia el llibre 50 anys fent camí, presentat dissabte passat en motiu del primer mig segle de vida que commemoren enguany. Aquesta parada, situada a la cantonada del Carrer Ample amb la Plaça d’Espanya, ja fa més de 40 anys que és fidel a aquesta tradició.


Parada de l'AEiG Pinya de Rosa
Teatre amb Boixaderes, Soler i Bosch i XXVIII Concurs de Murals

A diferència d’altres anys, la jornada de Sant Jordi a Blanes acabarà avui al vespre al Teatre, amb l’obra Barcelona/Roda de Ter que protagonitzen Jordi Boixaderes, Lluís Soler i Jordi Bosch. Tres de les veus més potents de l’escena catalana faran una lectura dramatitzada de textos de Miguel Martí i Pol i Joan Vinyoli a partir de les nou de la nit.


Lluís Soler, Jordi Boixaderas i Jordi Bosch
D’altra banda, dissabte hi haurà el C28è Concurs de Murals al Carrer al Passeig de Mar, que aplegarà centenars d’escolars del municipi. Per últim, l’endemà diumenge es farà el veredicte i lliurament de premis als diferents guanyadors, així com un concert a càrrec de La Bandeta i La Mini Bandeta del Col·legi Santa Maria. Aquestes dues activitats s’emplaçaran al Passeig de Mar, a tocar del Banc dels Músics.

Data de realització: 04/23/2015 | Data de la darrera actualització: 04/23/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300