Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El 5è Birrasana espera superar els 12.000 visitants durant aquest cap de setmana de l’1 al 3 de maig


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/01/2015 03:22:27 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

BIRRASANA 2015El 5è Birrasana espera superar els 12.000 visitants durant aquest cap de setmana de l’1 al 3 de maig

El Festival de Cervesa Artesana reuneix varietats àcides, de xocolata, aptes per celíacs, etc, perquè es puguin tastar en un mateix espai 127 varietats de 26 empreses cerveseres

Aquest migdia s’ha posat en marxa la cinquena edició del Birrasana, el Festival de Cervesa Artesana de Blanes, que se celebrarà fins al proper diumenge 3 de maig al Passeig de Mar. Després dels positius resultats aconseguits a les quatre primeres edicions, durant els tres dies en què estarà en funcionament els organitzadors –l’Associació Birrasana, Cervesa Marina i l’Ajuntament de Blanes- esperen superar els 12.000 visitants.

En la línia de les quatre anteriors edicions, es tracta tant de públic especialitzat, professional de la cervesa artesana, com de grups d’amics i famílies senceres que a més, al coincidir amb el pont de l’1 de maig, disposen de tres dies per assistir a l’experiència. Coincidint amb el cinquè any, s’ha donat un nou tomb al festival i s’ha continuat fent prevaler la qualitat de les empreses participants, amb un criteri encara més selectiu i exigent a l’hora de triar les que vindran a Blanes per donar a tastar els seus productes.


5è Birrasana, Festival de Cervesa Artesana de Blanes - Fotografies: Quim Llorens
Com a resultat, aquest 2015 hi haurà una 26 empreses representades al Birrasana, amb 127 varietats que són difícils de trobar i tastar reunides en un mateix indret, com ara cerveses de xocolata, de fruita, amargues, àcides, aptes per celíacs, etc. D’aquesta manera, els visitants podran tastar diferents sabors i veure l’ample ventall de possibilitats que pot arribar a oferir la cervesa artesana. Durant els tres dies el festival obre el recinte a 2/4 de 12 del matí, dissabte i diumenge l’activitat acabarà a les 2 de la matinada i diumenge a les 3 del migdia.

Blanes, capital estatal i europea de la cervesa artesana amb el Birrasana

Des que es va posar en marxa el Birrasana, l’objectiu dels organitzadors ha estat que durant la seva celebració Blanes esdevingui en la capital estatal i europea de la cervesa artesana, consolidant el festival com un punt de trobada obligat. A banda d’empreses d’arreu de Catalunya i l’estat espanyol, també hi ha productes de França, Itàlia, Alemanya i Hongria. Precisament la principal novetat és la participació de dues empreses hongareses a qui s’ha convidat a assistir enguany.


Organitzadors Birrasana: Kevin Andreu McCarry, Gregori González i Pep Andreu McCarry
Una altra al·licient que consolida el caràcter exclusiu del festival és la celebració d’un seminari professional per a responsables d’empreses cerveseres i experts d’aquest sector que tindrà lloc el dissabte al migdia. La jornada tècnica la impartiran les empreses Simply Hops (Gran Bretanya) i White Labs (San Diego, Estats Units), que estan especialitzades en llúpols i llevats líquids respectivament.

Seguint el mateix model que es va posar en marxa l’any passat, Birrasana està allotjat sota una única carpa de 1.200 m2 amb l’objectiu de donar un caire més professional a tot el muntatge i a la seva pròpia imatge. D’aquesta manera, els visitants poden degustar els productes més còmodament, en un recinte recollit però obert al mar per la seva banda dreta, per no perdre un dels atractius amb què compta l’esdeveniment: el fet d’allotjar-se arran de mar. Al costat esquerra s’arrenglera la barra amb les diferents empreses cerveseres, i a la banda dreta hi ha un estand amb una variada oferta gastronòmica de qualitat, així com les taules i cadires, que també estan sota la carpa. Els dos costats estan dividits per un passadís central per facilitar el pas dels visitants pel mig de la carpa.

Es recuperen les actuacions musicals en directe

Enmig de les taules i cadires hi ha l’escenari central, ja que aquest 2015 també s’ha apostat per recuperar les actuacions musicals que es van oferir els dos primers anys. Així, s’han programat sengles concerts per les dues nits de divendres i dissabte, a 2/4 de 10 i a les 11. Aquesta primera nit de divendres tocaran Booz and dukes i Gadjo, mentre que demà dissabte serà el torn d’Elephant Step i Les Tietes Queques.

També s’han programat dues actuacions de Tribal Fusió Oriental amb Ambert Tara les tardes de divendres i dissabte. Completen el ventall d’activitats paral·leles el parc infantil amb inflables instal·lat al costat de la carpa, així com les actuacions i dinamitzacions en directe, que inclouen pallassos, animació amb el grup Barromba Freak Show, DJ’s, batucades, etc.


Cua per participar al Parc dels Inflables per a Infants
Un altre valor afegit és que s’ha millorat la xarxa de connexió gratuïta via Wifi perquè els usuaris habituals de les xarxes socials puguin divulgar a familiars i amics tot el què està succeint al Birrasana. El què també continua oferint-se, igual que en les anteriors edicions, és l’autoservei de neteja dels gots amb que es fan els tastos de cervesa, amb uns sortidors situats a l’exterior de la carpa, al costat dels lavabos.


Per últim, val a dir que blanencs i visitants també compten amb l’avantatge de poder estacionar els seus vehicles particulars gratuïtament molt a prop del recinte del festival durant tot el dia. Es tracta de l’aparcament situat a l’esplanada del costat de l’antic pavelló d’esports d’Els Pins-Centre. Aquest espai, amb capacitat per a un miler de vehicles, es complementa amb el pàrking soterrat de pagament que hi ha just a sota de l’espai que ocupa Birrasana.

Data de realització: 05/01/2015 | Data de la darrera actualització: 05/01/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300