Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

36a Diada de Germanor de l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/03/2015 02:29:05 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

gent gran36a Diada de Germanor de l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes

Prop de 200 participants van assistir al dinar de germanor, l’acte central d’aquesta festa que se celebra coincidint sempre amb l’1 de maig

A Blanes una de les celebracions que no falten mai coincidint sempre amb l’1 de maig és la tradicional festa que aquest 2015 ha arribat ja a la seva 36a edició: la Diada de Germanor que es va instaurar com a festa emblemàtica a principis dels anys 80. En aquesta nova edició, que va tenir lloc divendres passat, hi havia un element destacat afegit: es tractava de la primera vegada que la celebració l’encapçalava la nova junta de l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes, que presideix des de fa pocs mesos Josep Lluís Merino.


Participants 36a Diada de Germanor
La nova junta es va renovar a mitjans del passat mes de febrer i, pel que fa al seu president, ha rellevat qui ho havia estat durant els darrers set anys, Josep Sureda. Val a dir que tant ell com qui també va ser president durant molts anys abans, Joaquim Ponsdomènech, van assistir igualment a la celebració d’aquest passat divendres 1 de maig, acompanyats de bona part de membres de la nova Junta Directiva, així com socis i sòcies de l’entitat.


Coral Jubilate
La 36a Diada de Germanor es va encetar a les onze del matí amb una missa solemne que es va allotjar a la parròquia Santa Maria, i que va comptar amb diverses cançons a càrrec de la formació vocal amb què compta l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes del Casal Benet Ribas. Es tracta de la Coral Jubilate, dirigida per Maria Rosa Vidal, qui durant molts anys va tenir cura de la Coral Veus Blanques, i que durant tota la seva vida ha estat vinculada amb esdeveniments corals.

Augmenta el nombre de participants al dinar de germanor

En acabada la cerimònia religiosa, la celebració es va traslladar als afores de Blanes, al Restaurant Can Tarranc, on va tenir lloc el dinar de germanor. Enguany el president de l’Associació de Pensionistes i Jubilats destacava la satisfacció que ha representat haver pogut augmentar el nombre de persones que van participar en l’àpat.


Dinar de Germanor - Fotografies: Miquel Clavero
D’aquesta manera, si l’any passat varen ser uns 150 assistents, enguany la xifra s’ha acostat gairebé als 200, amb unes 180 persones que no es van voler perdre la celebració. El 36è Diada de Germanor el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat de la directora dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família de la Generalitat, Montserrat Roura. També va assistir-hi la regidora d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes, Susana Ramajo.


Un dels moments culminants del dinar de germanor va ser quan les principals autoritats que presidien l’acte van partir el pastís que estava especialment customitzat per a la ocasió. Com és habitual, després de l’àpat la Diada de Germanor es va tancar amb una de les activitats que més aprecien els socis i sòcies de l’entitat: un ball de fi de festa que es va celebrar al mateix recinte del restaurant.

Data de realització: 05/03/2015 | Data de la darrera actualització: 05/03/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300