Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

“Mirades Plenes de Llum i Color”, una exposició de la badalonina afincada a Blanes, Núria Duarte


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/15/2015 12:17:12 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

“Mirades Plenes de Llum i Color”, una exposició de la badalonina afincada a Blanes, Núria Duarte

Es tracta d’un recull de coloristes pintures fetes sobre fusta i tela que es podrà visitar fins al 31 de maig a la Sala García-Tornel, situada al cèntric Carrer Ample

Moltes persones que ja han depassat els 65 anys i, abans o després d’aquesta edat han decidit jubilar-se, expliquen que abans que pensar que estan encarant l’última etapa d’una vida, creuen que s’obre davant d’ells i elles un nou període de temps on explorar nous horitzons, noves expectatives. Una bona prova d’aquesta perspectiva la demostra Núria Duarte, que va regentar una botiga d’embotits a Badalona fins als 61 anys, quan es va jubilar.


Núria Duarte a la Sala García-Tornel
D’això ja en fa 7 anys, i durant aquest temps es pot ben dir que aquesta badalonina actualment afincada a Blanes ha capgirat la seva vida i s’ha dedicat a allò que sempre li havia fet il·lusió: pintar. Per poder fer realitat aquest somni, Núria Duarte va haver de fer un viatge físic i espiritual. Acompanyada del seu home, tots dos es van dedicar a agafar el tren de rodalies i anaven baixant a cada estació del recorregut per visitar i escollir quina població hauria de ser la seva propera llar.


L’encant de Blanes va fer que triessin aquest municipi per venir-hi a viure, descartant totes les altres poblacions que havien anat trobant durant el seu recorregut ferroviari, tot i que realment era la primera vegada que hi havia posat els peus. Enrere van deixar l’ofici de tota una vida, tot i que continua lligada a Badalona perquè hi viu una de les seves filles –que segueix regentant la botiga-, mentre que l’altra filla viu a Vallromanes. Un cop traslladats aquí, Núria Duarte va aprendre a pintar amb l’artista blanenc Quico Ros, sota l’alliçonament del qual va arribar a complir i desenvolupar la seva vocació desitjada, i que ha anat perfeccionant durant quatre anys.


Ara, ha culminat aquesta trajectòria a través de l’exposició de la seva obra en fusta i tela que s’allotja a la Sala García-Tornel del cèntric Carrer Ample. Aquesta és la seva primera mostra que protagonitza íntegrament en solitari, després que la primera vegada que va presentar en públic les seves creacions ho va fer al costat d’una altra pintora.

Presentada sota el títol Mirades Plenes de Llum i Color, la mostra recull obres on certament destaquen la lluminositat i els colors triats per a les seves composicions. Racons de Blanes que dibuixen l’imaginari col·lectiu mariner, portes i balcons tant coneguts pels blanencs i blanenques, i multitud de representacions florals que, a banda de ser pintades en fusta, llueixen en teles de coixins que també estan exposats.


L’exposició Mirades Plenes de Llum i Color, de Núria Duarte, es podrà visitar fins al 31 de maig a la Sala García-Tornel del Carrer Ample. L’horari d’obertura és de dilluns a diumenge, d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.

Data de realització: 05/15/2015 | Data de la darrera actualització: 05/15/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300