Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes presenta el cartell oficial que anunciarà el 45è Concurs Internacional de Focs i la Festa Major 2015


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/16/2015 10:24:56 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes presenta el cartell oficial que anunciarà el 45è Concurs Internacional de Focs i la Festa Major 2015

L’ha dissenyat el gironí David Solé, guanyador del IV Concurs de Cartells, i representa l’espectacle pirotècnic a través d’un esclat de focs d’artifici amb forma de cor sobre el mar en un fons negre

El 45è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava i la Festa Major de Blanes 2015 ja tenen el cartell oficial que anunciarà aquests dos esdeveniments, els més destacats que es viuen al municipi al llarg de l’any. Per triar el cartell, per quart any consecutiu s’ha convocat un concurs guanyat en aquesta ocasió per David Solé Maya, qui ha rebut 750 € de premi.El jurat qualificador ha escollit el cartell presentat amb el pseudònim de Maik, i el disseny representa l’espectacle pirotècnic a través d’un esclat de focs d’artifici amb forma de cor que llueixen sobre el mar, des d’on surt un peix per admirar-los. El què destaca de la composició, feta en un fons negre com les nits en què tenen lloc els focs d’artifici, és què es tracta del 45è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, el nom del qual està situat de manera destacada just al mig del cartell.

Un cartell emotiu d’un enamorat del disseny gràfic

David Solé Maya, de 27 anys, viu a Girona tot i que és nascut a Platja d’Aro, i actualment estudia Publicitat i Relacions Públiques, un aprenentatge que finalitzarà aquest 2015. Des de petit sempre li havia agradat el disseny gràfic i, donat que els cursos d’aquesta matèria són molt cars, es va decantar per fer uns estudis que estiguessin relacionats amb aquesta matèria, com és Publicitat i Relacions Públiques, a l’hora que la seva autèntica vocació l’ha anat aprenent de manera auto-didacta.

Mentrestant, s’ha començat a confeccionar un book que li serveixi per anar fent currículum de cara al futur. Va ser així com va pensar que una de les vies seria presentar-se a concursos, i s’ha estrenat participant en el de Blanes, del qual en va tenir notícia a través de la seva parella, nascut en aquest municipi. Precisament va ser la seva parella, Ivan Perea, qui es va desplaçar ahir a la seva ciutat natal per recollir el premi en nom de David Solé, ja que les seves obligacions professionals li van impedir ser a Blanes.


Acte Lliurament Premi, recollit per Ivan Perea
Quan des de l’Ajuntament de Blanes li van comunicar que havia guanyat el primer premi del IV Concurs de Cartells del Concurs de Focs, l’alegria de David Solé explica que va ser doble: “Per a mi significa moltíssim haver guanyat el concurs, perquè la meva autèntica vocació, el què sempre m’ha atret des que era petit, és el disseny gràfic. A més, el cartell que he presentat és una convergència entre l’amor que sento per Blanes i per la meva parella, l’Ivan, a través de qui estic aprenent a estimar aquesta població que ara m’ha donat aquesta oportunitat de començar a fer-me camí en el disseny”.


Els membres del Jurat amb el cartell guanyador i els finalistes
Segons ha desvetllat l’autor del cartell guanyador, la forma de cor que té l’esclat dels focs d’artifici en el seu disseny simbolitza precisament aquesta estimació, aquest amor.

Augmenta la participació del Concurs de Cartells i es fa internacional

La quarta edició del concurs ha augmentat el nombre de participants en relació a l’any passat. Així, aquest 2015 han concorregut un total de 21 treballs, mentre que al 2014 van haver 15 propostes. Quant a la seva procedència, la més nombrosa ha estat Blanes, amb un total d’11 autors, seguida per 2 dissenys provinents de Sant Hilari Sacalm.

La resta de propostes han arribat des de Sant Feliu de Guíxols, Malgrat, Torroella de Montgrí, Sils, Pineda, Ripollet i Girona. Queda encara per esmentar un darrer cartell concursant que ha arribat des de molt més lluny: Itàlia. Curiosament val a dir que l’autor italià que l’ha presentat pertany a una empresa pirotècnica que ha guanyat recentment el primer premi del Concurs de Focs de Blanes.


Deliberació del Jurat
Fins al moment, la procedència dels guanyadors de les quatre edicions del concurs ha estat prou variada. L’any 2012, quan es va convocar per primera vegada, va ser Dani Puentes, de 35 anys, nascut a Barcelona i resident a Sant Feliu de Guíxols; al 2013 va ser Carla García Durlan, de 26 anys i resident a Pineda de Mar; i finalment al 2014 va ser Clara Ruiz Ribas, de 35 anys i veïna de Terrassa.

Per poder apreciar totes les propostes que han participat al concurs d’enguany, l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament ha organitzat una exposició que aplegarà tots els cartells, inclòs el guanyador. La mostra es podrà visitar a la Sala Municipal García-Tornel del cèntric Carrer Ample del 22 de juliol al 2 d’agost, coincidint amb la Festa Major de Santa Anna.

Proclamació del Veredicte del Jurat

El veredicte emès pel jurat del Concurs de Cartells 2015 es va fer públic el vespre d’ahir divendres, en un acte que van encapçalar per l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, i la regidora de Cultura i Festes, Lara Torres, acompanyats d’Ivan Perea, la parella de David Solé, autor del disseny guanyador. Durant la proclamació del veredicte, on també van participar bona part dels autors dels dissenys presentats al concurs, es van donar a conèixer els noms dels altres dos autors finalistes: Mario Garcia i Jordi Gelmà, tots dos de Blanes.


Descoberta del cartell guanyador
Abans de desvetllar el nom del guanyador, la regidora de Cultura i Festes es va encarregar d’explicar com havia estat el difícil treball del jurat per escollir el cartell definitiu, per la qualitat de les obres presentades. Tot seguit, l’alcalde de Blanes es va encarregar de descobrir el cartell guanyador, que fins al moment havia estat una incògnita per al públic assistent.


Públic assistent a la proclamació del veredicte
La reunió per destriar primer els tres treballs finalistes, i per últim el guanyador, ha tingut lloc durant aquesta setmana, quan els membres del jurat van poder veure tots els dissenys junts per primera vegada. En aquesta quarta edició el jurat ha estat format per la regidora de Cultura i Festes, Lara Torres; un membre de la Comissió Tècnica del Concurs de Focs, Quim Gallart; l’artista i dissenyadora Susana Martín; un tècnic de l’Àrea de Cultura i Festes, Pere Box; i una tècnica de Promoció de la Ciutat, Roser Divison.
Data de realització: 05/16/2015 | Data de la darrera actualització: 05/16/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300