Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El CEAB surt al carrer el cap de setmana del 30 i 31 de maig


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/25/2015 09:23:15 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Logo CEABEl CEAB surt al carrer el cap de setmana del 30 i 31 de maig

Els científics del CEAB s’encarregaran d’apropar la ciència a la ciutadania a través d’un laboratori en un tràiler i dues carpes que s’instal·laran al Passeig de Mar, al Banc dels Músics

Presentada sota el títol Vine a conèixer la ciència que fem ben a prop teu, el Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB) ha organitzat una activitat que tindrà lloc el proper cap de setmana, dissabte i diumenge 30 i 31 de maig, al Passeig de Mar, a l’alçada del Banc dels Músics. Dissabte funcionarà durant la tarda, mentre que diumenge tindrà lloc tant al matí com a la tarda, en horari partit.


Jornada CEAB Juny 2014 - Fotografies: Ajuntament de Blanes
Els científics del CEAB-CSIC esdevindran en divulgadors i divulgadores de la ciència, amb l’objectiu d’apropar-la a la societat i fomentar-ne l’interès i la curiositat. Per això, d’una manera molt visual i pràctica, a través de petits experiments, els participants podran conèixer de prop alguns dels projectes que s’estan fent al centre.

Laboratori dalt d’un tràiler: Movilab i carpes informatives

Repetint la positiva experiència que ja va significar l’any passat, s’instal·larà un tràiler a l’interior del qual hi ha un laboratori, el Movilab, on s’hi faran diversos tallers sobre espècies invasores. Un d’ells introduirà al concepte d’alga invasora i, a través d’imatges i mapes, veurem quina és la seva distribució actual i quines conseqüències tenen en els ecosistemes mediterranis.


Un altre taller ensenyarà tot el què cal saber sobre el mosquit tigre per poder col·laborar amb la ciència ciutadana a través de l’aplicació AtrapaelTigre.com, localitzant, identificant i enviant les dades de les troballes de mosquit. Per últim, la tercera experiència mostrarà quines espècies invasores de peixos s’han introduït als estanys d’alta muntanya dels Pirineus, i com l’eliminació i control d’aquestes espècies permetrà la recuperació de les espècies autòctones.


Per completar l’experiència, també està previst que s’instal·lin dues carpes a l’exterior del laboratori mòbil, amb informació general del CEAB i de l’Observatori Marí. També s’organitzaran diferents activitats interactives on els científics contestaran preguntes que, de ben segur, interessaran als ciutadans i ciutadanes que s’hi apropin. Tant el Movilab com les carpes es podran visitar en els següents horaris: dissabte 30 de maig de 7 a 20 h i diumenge 31 de maig d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.

Data de realització: 05/25/2015 | Data de la darrera actualització: 05/25/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300