Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

4.000 escolars participaran als Jocs Emporion que es disputaran a la Ciutat Esportiva Blanes i a Lloret


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/27/2015 04:37:48 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

fragment logotip ciutat esportiva de Blanes (sports)4.000 escolars participaran als Jocs Emporion que es disputaran a la Ciutat Esportiva Blanes i a Lloret

Es tracta de les finals territorials dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya, que inclouen 14 disciplines diferents, 8 de les quals s’allotjaran a Blanes

El primer cap de setmana del mes de juny, els dies 6 i 7, la Ciutat Esportiva Blanes allotjarà la segona edició dels Jocs Emporion, que es disputaran simultàniament a Lloret de Mar. Avui al migdia s’ha presentat el més destacat d’aquest esdeveniment, que organitzen la Diputació de Girona i la Representació Territorial de la Generalitat per segon any consecutiu.


Presentació Jocs Emporion - Foto: Ajuntament de Blanes
Les finals territorials dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya també compten amb el suport dels Ajuntaments de Blanes i Lloret, així com amb la coordinació tècnica dels consells esportius de les comarques de Girona. L’any passat, quan es van organitzar per primera vegada, les proves esportives es van allotjar a Figueres, i van aplegar uns 2.000 participants.

4.000 participants als Jocs Emporion de Blanes i Lloret

Enguany, en aquesta segona edició, s’ha doblat el nombre de participants, de manera que seran uns 4.000 nois i noies els qui es desplaçaran a la Selva Litoral per posar a prova la seva vàlua. Competiran en un total de 14 modalitats esportives, la major part de les quals s’allotjaran a Blanes, gràcies a què les instal·lacions de la Ciutat Esportiva permeten que s’hi puguin practicar un gran nombre d’esports sense moure’s d’un sol indret.


Autoritats i Tècnics d'Esports - Foto: Eddy Kelele
Les 14 modalitats esportives que es disputaran seran: gimnàstica artística i rítmica, hip-hop, hoquei, futbol, handbol, natació, judo, atletisme, bàsquet, vòlei, patinatge, cros i twirling. A Blanes es disputaran 8 de les 14 disciplines, reunint escolars d’arreu de comarques gironines que competiran per ser els primers en el medaller.

Festa de tot l’esport gironí escolar

Els Jocs Emporion pretenen ser un punt de trobada dirigit tant als joves esportistes com a públic en general, a fi de promoure entre els pares, mares i educadors una major conscienciació de la importància de la pràctica esportiva i els hàbits saludables. Durant la presentació, el vicepresident de la Diputació de Girona, Xavier Soy, s’ha referit a l’esdeveniment com “La festa de tot l’esport gironí escolar, que seria impossible d’organitzar sense la implicació dels municipis que acullen les proves”. Per la seva banda, el representant territorial de l’Esport de la Generalitat a Girona, Josep Pujols, ha remarcat que la intenció dels jocs és “Formar, educar i divertir, més enllà de l’aspecte merament competitiu, i això és el que els diferencia de la resta de proves esportives”.


L'alcalde de Blanes, Josep Marigó - Foto: Ajuntament de Blanes
Precisament en aquest mateix sentit s’ha pronunciat l’alcalde de Blanes en funcions, Josep Marigó, qui ha recordat respecte el fet que Blanes i Lloret comparteixen seu en les diferents disciplines: “Entre Lloret i Blanes hem après a deixar de competir com a ciutats i passar a compartir i a més, com administracions públiques que som, tenim la obligació de posar les nostres instal·lacions a disposició de l’ús públic”. Fa pocs mesos, els alcaldes dels dos municipis van signar un conveni de col·laboració per a la utilització de la Ciutat Esportiva Blanes.


Presentació Jocs Emporion - Foto: Ajuntament de Blanes
D’altra banda, Marigó també ha remarcat el fet que els Jocs Emporion coincidiran amb la quarta edició de l’acció promocional Blanes 12: “Els 4.000 nois i noies i les respectives famílies que els acompanyin que seran aquests dies aquí podran gaudir d’un gran nombre d’activitats, aptes per a tots els públics i gustos, que hem organitzat en motiu del Blanes 12”. L’alcalde ha assistit a la roda de premsa acompanyat del regidor d’Esports en funcions, Xavier Marcos, i de la tècnica d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, Gisela Bayé.


Representants Institucions Organitzadores - Foto: Eddy Kelele
També han participat a la presentació la regidora d’Esports en funcions de l’Ajuntament de Lloret, Ester Olivé; i el president del Consell Esportiu de la Selva, Josep Donaire. Per la seva banda, el secretari tècnic del Consell Esportiu de la Selva, Josep Ma Torres, s’ha encarregat d’explicar la mecànica i continguts dels Jocs Emporion.Data de realització: 05/27/2015 | Data de la darrera actualització: 05/27/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300