Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Alpinista internacional Jordi Tosas farà una xerrada a per sensibilitzar sobre la situació que ha viscut al Nepal


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/27/2015 10:13:20 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Fotografia de Jordi TosasL’Alpinista internacional Jordi Tosas farà una xerrada a per sensibilitzar sobre la situació que ha viscut al Nepal

Jordi Tosas ha arribat fa pocs dies de la zona afectada pels terratrèmols, on ha estat donant suport a les poblacions més remotes juntament amb el corredor de muntanya Kilian Jornet

L’alpinista blanenc internacional Jordi Tosas serà diumenge vinent a Blanes per encapçalar una xerrada informativa sobre la situació actual en què es troba el Nepal, on els terratrèmols han causat la mort de més de 8.500 persones. La xerrada informativa està organitzada pel Club Karate-Do Blanes amb el suport del Grup de Muntanyencs de Blanes i el Càmping La Masia dels Pins, on tindrà lloc l’acte diumenge vinent, 31 de maig, a partir de les 11 del matí.


Fotografies: Seb Montaz
L’objectiu és recolzar al poble del Nepal. Per això s’agrairà qualsevol tipus d’ajut i donacions que es vulguin aportar, que es faran arribar a les persones que estan treballant en les zones més afectades. Jordi Tosas fa pocs dies que ha arribat directament del Nepal on, juntament amb el corredor de muntanya Klian Jornet i el seu equip, s’hi ha estat tres setmanes donant suport a les poblacions més remotes reparant camins i ajudant a la població local.

Suport actiu als damnificats pels terratrèmol

Inicialment Jordi Tosas i Kilian Jornet tenien previst iniciar un projecte a l’Everest poc abans que tinguessin lloc els devastadors terratrèmols. Davant aquesta situació, van decidir deixar-lo de banda i ajudar als habitants en el què els pogués fer falta, oferint el seu coneixement del territori. Els dos esportistes, acompanyats del càmera i guia francès Seb Montaz, van aterrar al Nepal dos dies després del terratrèmol del 25 d’abril i van ser testimonis del segon que es va produir a principis de maig.


Nepal, un dels països més pobres del món, ha sepultat ja més de 8.500 vides; unes altres 20.000 han resultat ferides i més de mig milió de cases han quedat destruïdes per complet, a banda de les 260.000 que han patit algun tipus de desperfecte. Les zones més afectades són Sindulpalchowk, Kavre, Nuwakot, Rasuwa, Dolakha, Gorkha i Lamjung, en algunes de les quals han passat diversos dies els tres alpinistes.


Primer es van dedicar a localitzar cadàvers amb el GPS a la vall de Langtang, una zona molt popular de trekking, per poder passar aquesta informació als grups de rescat de França i Israel, així com també a l’equip de la Guàrdia Civil. Després, coordinats amb la ONG francesa ACTED, van dedicar molts dies a caminar i anar obrint camins en zones remotes i convèncer a la població que podien baixar a les valls per cercar aliments i el material d’aixopluc que distribuïa Nacions Unides, així com d’altres organitzacions.


Actualment, segons ha informat Creu Roja, l’arribada dels monsons amenaça les tasques d’assistència humanitària i la recuperació del Nepal. Per aquests motius, la ONG està accelerant la distribució de tendals plàstics i de tendes de campanya entre els afectats. Fins ara s’ha donat recer a més de 221.000 persones i s’espera que, durant les properes setmanes, es cobreixi aquesta necessitat d’alberg a unes 500.000 persones.

Data de realització: 05/27/2015 | Data de la darrera actualització: 05/27/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300