Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra el Dia Mundial contra el Tabac


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/30/2015 02:35:07 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes celebra el Dia Mundial contra el Tabac

L’Associació Contra el Càncer de Blanes ha muntat avui al matí una taula informativa, en especial del programa per deixar de fumar que compta amb una taxa d’èxit del 60%

La Junta Local de Blanes de l’AECC Catalunya Contra el Càncer ha organitzat aquest dissabte al matí una Taula Informativa en motiu del Dia Mundial contra el Càncer, que se celebra el 31 de maig. A la taula, que s’ha instal•lat a la Plaça d’Espanya, s’ha difós informació sobre aquest tipus de càncer i s’han recollit donatius econòmics per donar suport a l’entitat.

També s’ha fet difusió del programa per deixar de fumar Esfuma’t del Tabac, que actualment compta amb una taxa d’èxit del 60%. Es tracta d’un servei gratuït que funciona amb una teràpia de grup, amb sessions on s’aborden el dia a dia del procés de canvi, així com les tècniques per poder aconseguir l’objectiu i fer front als moments durs, enfrontar-se a les possibles recaigudes que es poden donar.


Taula Informativa Dia Mundial contra el Tabac
Quan una persona deixa de fumar els beneficis que suposen per a la seva salut poden començar a notar durant les primeres hores. Així, 48 hores després augmenta l’agudesa de l’olfacte i el gust; de 2 a 3 setmanes millora la circulació i la funció pulmonar augmenta fins a un 30%; d’1 a 9 mesos disminueixen la tos i les infeccions; 1 any després el risc de patir insuficiència coronària és un 50% menor que el d’un fumador; en 5 anys el risc de morir per malaltia pulmonar disminueix a la meitat; i de 10 a 15 anys després de deixar de fumar el risc de morir de càncer de pulmó és similar al què poden tenir les persones que habitualment no fumaven.

Per a obtenir més informació, cal adreçar-se a l’AECC – Catalunya contra el Càncer – Infocàncer 900 100 036 – www.aecc.es, i també es pot anar als ambulatoris per rebre assessorament i atenció.
Data de realització: 05/30/2015 | Data de la darrera actualització: 05/30/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300