Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Campanya de prevenció solar a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/03/2015 03:04:24 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

noulogoCampanya de prevenció solar a Blanes

Durant tota la jornada s’ha estacionat l’autobús d’uns laboratoris per ajudar a identificar casos de melanoma a la pell, gràcies a un conveni que ha signat l’Associació Contra el Càncer (AECC)

Cada any es diagnostiquen 200.000 nous casos de melanoma al món, dels quals el 90% són curables si es detecten a temps. Per això, l’Associació Contra el Càncer (AECC) ha signat un conveni de col·laboració amb els laboratoris Laroche-Posay per posar en marxa una campanya solar durant l’estiu d’aquest 2015. La iniciativa, que té per lema Fes-te Skinchecker, consisteix en un autobús informatiu que fa un recorregut que el durà per 70 poblacions costaneres d’arreu de l’estat espanyol.


Tràiler "Fes-te Skinchecker" - Fotos: Ajuntament de Blanes
L’autocar estava previst que estigués estacionat durant tota la jornada d’avui dimecres a Blanes, més concretament al Passeig de Mar: al matí s’ha estat de 10 a 13 h i a la tarda està obert de 18 a 20 h. Per completar l’activitat, els voluntaris i voluntàries de la junta local de l’AECC han instal·lat una parada informativa al seu costat, des d’on s’ha repartit informació sobre la protecció solar tant al matí com a la tarda.


Mètode ABCDE per identificar pigues sospitoses

A l’interior de l’autobús hi havia diversos espais amb material didàctic per aprendre -a través de tres pantalles tàctils-, el Mètode ABCDE. Es tracta d’una senzilla prova per identificar pigues sospitoses, així com un test per valorar el risc solar personal en funció de cada fototipus. També hi ha una zona de textures per provar les que millor s’adapten a cada pell, i així obtenir mostres gratuïtes.


D’altra banda, hi ha un aparell de diagnòstic perquè cada persona pugui visualitzar les seves taques en les capes més profundes de la pell, que són imperceptibles a ull nu, però que sense una protecció adequada acabaran per aparèixer. En el cas del melanoma, és vital detectar-lo de manera precoç. Durant els darrers quatre anys, la incidència del melanoma arreu de l’estat espanyol ha augmentat un 38%, prop d’un 10% per cada any. En 8 de cada 10 casos, el melanoma apareix fora de les pigues que ja existeixen, i a la resta ho fa sobre una que ja hi era amb anterioritat, que canvia la seva mida, forma o color.


Per tots aquests motius, és important que ens revisem les pigues amb freqúència, a través del Mètode ABCDE, desenvolupat per dermatòlegs. Aquest mètode identifica 7 variables: Asimetria (el contorn de la lesió d’una meitat no és igual a l’altre); les Bores (desiguals, borroses o irregulars); Color (diferents tonalitats); Diàmetre (generalment superior a 6 mm) i Evolució (canvis en una piga ja existent). Tot i que el 94% dels ciutadans de l’estat espanyol sap que exposar-se al sol pot causar problemes de salut, només un 22% es protegeix tots els dies de l’any, front un 18% que ho fa a la resta del món.Data de realització: 06/03/2015 | Data de la darrera actualització: 06/03/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300