Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull diumenge la 6a Desfilada Canina Solidària


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/04/2015 12:30:19 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes acull diumenge la 6a Desfilada Canina Solidària

L’objectiu és aconseguir que el màxim nombre de persones vinguin al Passeig de Mar el 7 de juny i adoptin els gossos del CAAS que podran conèixer durant la desfilada

El Passeig de Mar de Blanes acollirà diumenge vinent 7 de juny la sisena edició de la Desfilada Canina Solidària, que té com a principal objectiu promoure l’adopció de gossos abandonats que estan al CAAS, el Centre d’Acollida d’Animals de la Selva, que depèn del Consell Comarcal. Es tracta de conscienciar que és millor adoptar un gos abans que optar per la cria o la compra.

Per sisè any consecutiu, la desfilada està organitzada pel Centre Clínic Veterinari Mireia Balliu, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes i el Consell Comarcal de la Selva. També compta amb el suport i col·laboració de diverses empreses i particulars.

Objectiu: promoure l’adopció dels gossos del CAAS

La Desfilada Canina Solidària tindrà lloc al Passeig de Mar –a l’alçada del Banc dels Músics-, està previst que comenci a partir de les 10’30 del matí, i s’allargarà fins a 2/4 de 2 de la tarda. Totes aquelles persones que ho vulguin podran apropar-s’hi i passejar amb un dels gossos del Centre d’Acollida d’Animals de la Selva (CAAS).


5a Desfilada Canina Solidària - Fotos: David Albuixech
Actualment el CAAS, ubicat a Tossa de Mar, allotja prop de 200 animals d’adopció, un nombre que augmenta considerablement coincidint amb l’estiu, ja que és llavors quan s’incrementen els abandonaments dels animals de companyia al coincidir amb el període de vacances. Es tracta doncs de solidaritzar-se amb aquests animals i adoptar-ne un, donant-li així una nova llar.

Una trentena de gossos que busquen família

Per fer possible la desfilada, es compta amb la col·laboració d’un gran nombre de voluntaris i voluntàries que es desplaçaran el proper diumenge fins al CAAS de Tossa de Mar i s’encarregaran de dur cadascun d’ells un gos fins a Blanes. Abans que participin a la desfilada els raspallaran, els posaran un mocador per distingir-los que són d’adopció i, en definitiva, s’ocuparan de l’animal durant tota la jornada.

Una altra tasca dels voluntaris també és intentar esbrinar si la persona que vol adoptar el gos del qual se n’encarrega reuneix les condicions bàsiques per poder fer-ho, en el sentit que el seu habitatge sigui adequat, o bé que la família on anirà a viure sap tot allò que cal saber, per exemple. Justament per aquest motiu, perquè el major nombre de gossos puguin trobar una família d’acollida que s’adeqüi a les seves característiques, es portaran a Blanes gossos de totes les mides i edats.


Està previst que se’n portin uns 30, de manera que tothom qui hagi pensat ampliar la família amb un nou membre de quatre potes, segur que trobarà el seu company ideal. Els voluntaris i voluntàries passegen el seu gos dalt d’una passarel·la que es munta per a la ocasió, i així el públic té l’oportunitat de veure’l millor i poder triar aquell que s’adapta més a les seves necessitats. També hi ha la opció de poder passejar-lo durant una estona i rebre informació complementària del grup de voluntaris que periòdicament visiten la gossera de Tossa i, per tant, estan més familiaritzats i coneixen millor el caràcter del gos.


L’adopció té un preu simbòlic de 100 € per cobrir les despeses del microxip, vacunes i esterilització. Una quantitat que després es recupera, ja que tots els gossos adoptats compten amb un kit de productes i un val descompte de 100 € en serveis i atenció mèdica a la Clínica Veterinària Mireia Balliu. De fet, abans de signar l’adopció, les famílies compten amb uns dies per acabar de reafirmar-se en la seva decisió i, un cop l’han firmat, reben la cartilla sanitària.

Sorteig de Regals

La 6a Desfilada Canina Solidària finalitzarà, com és habitual, amb el sorteig de diversos regals que està obert a la participació de tothom, hagi fet o no l’adopció d’un gos. Durant aquests dies ja s’estan venent els números per participar en aquesta rifa –al preu de 1’5 € el tiquet- on hi ha premis per a tots els gustos: dinars i sopars, lots de bellesa, massatges relaxats, així com productes i serveis adreçats als animals de companyia.

El 100% dels guanys que s’obtenen amb la venda de números del sorteig van destinats als animals, així com per les despeses d’organització d’aquest esdeveniment.


Data de realització: 06/04/2015 | Data de la darrera actualització: 06/04/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300