Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes enceta la Setmana de l’Energia amb un taller infantil


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/04/2015 12:02:23 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes enceta la Setmana de l’Energia amb un taller infantil

Els actes es completaran a principis de juliol, amb una exposició que tracta sobre el paper dels municipis per aturar les conseqüències del canvi climàtic

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes ha encetat aquests dies la primera activitat organitzada en motiu de la Setmana de l’Energia Sostenible 2015, que es fa coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, que s’escau del 15 al 19 de juny. A Catalunya, la Setmana de l’Energia està organitzada per l’Institut Català d’Energia, el Centre d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona (CILMA), i altres institucions.


Taller Infantil "Setmana de l'Energia Sostenible"
Durant els mesos de maig, juny i juliol s’estan realitzant diferents activitats arreu del territori català adreçades a la ciutadania per fer arribar el missatge de la campanya. En el cas de Blanes, la primera activitat que forma part de la campanya ha tingut lloc aquesta setmana. La tarda del passat dimarts es va fer un taller infantil a la Biblioteca Comarcal, presentat sota el títol El Guardawatts, adreçat a nens i nenes de 3 a 6 anys.


L’activitat es va desenvolupar en una lona de grans dimensions que s’instal•la al terra, i que reprodueix les diferents estances que pot tenir una casa: la sala d’estar, el dormitori, el lavabo, la cuina, etc. Amb l’ajut de dos monitors, la canalla havia de localitzar tots els aparells que estaven encesos –representats per figuretes fetes de coixí-, localitzar-los i apagar-los, ja que se’ls plantejava la situació que no hi havia ningú a la casa, i per tant estaven consumint energia sense cap sentit. Un cop apagats, els nens havien de portar la guspira dels aparells fins un mural que hi havia al costat de la lona.

Exposició sobre el paper dels municipis en el canvi climàtic

A Blanes la Setmana de l’Energia Sostenible es completarà del 6 al 10 de juliol, amb una exposició que s’instal•larà a la primera planta de la Biblioteca Comarcal, i que es presenta sota el títol Pacte d’Alcaldes: Respostes al canvi climàtic. El paper dels municipis. La mostra està dividida en 18 plafons roll-up explicatius que defineixen les polítiques i els compromisos de la Unió Europea en la lluita contra el canvi climàtic i el Pacte dels alcaldes i alcaldesses.


També es presenten, de manera didàctica, les contribucions que pot fer el ciutadà en el seu dia a dia per ajudar a complir aquests compromisos. En aquest sentit, l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes recull al web municipal tota una sèrie de consells fàcils de seguir en l’àmbit domèstic, i als quals es pot accedir a través del següent enllaç: http://www.blanes.cat/docweb/ma.setenergia

Així, en l’apartat que tracta sobre què es pot fer per estalviar el consum innecessari d’electricitat, hi ha un test per saber si s’és o no un bon estalviador d’energia elèctrica. Es tracta de qüestions tan lògiques com ara si s’apaga el llum quan es surt de les habitacions, si s’utilitzen bombetes de baix consum, si es tanca la porta del frigorífic un cop s’ha fet servir, o bé si es fa servir la llum natural abans que l’elèctrica sempre que es pot.

El primer pas per estalviar electricitat és saber quanta se’n consumeix en el domicili, una dada que és fàcil d’obtenir a partir del rebut de la llum, on el consum es mesura en kWh (Quilowats hora), que normalment es mesura cada mes. El consum es calcula a partir de la diferència entre les lectures reals del nostre comptador.


Una llar tipus consumeix uns 4.000 kWh a l’any i, orientativament, un 18% es destina a il•luminació, i un altre 18% al frigorífic; el 16% a la calefacció i l’aire condicionat; el 15% a la cuina elèctrica, el microones i/o el forn; el 10% al televisor; un altre 10% a la rentadora i/o assecadora; el 8% als petits electrodomèstics; el 3% a l’escalfador d’aigua i el 2% al rentaplats.
Data de realització: 06/04/2015 | Data de la darrera actualització: 06/04/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300