Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Les estores de Raval s’han dedicat als 50 anys del CAU


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/10/2015 05:39:22 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Les estores de Raval s’han dedicat als 50 anys del CAU

L’Associació d’Estores de Raval i l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa han treballat plegats per al disseny i confecció de les catifes que es van fer el passat cap de setmana

Aquest 2015 les tradicionals Estores de Corpus que es van viure el passat cap de setmana al barri de Raval s’han dedicat als 50 anys que celebra enguany el CAU, l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa de Blanes. Per això, l’Associació d’Estores de Raval i els membres de l’AEiG es van posar en contacte i han estat treballant plegats en el disseny, dibuix i confecció de les catifes.


Barri de Raval, diumenge passat
D’aquesta manera, després dels mesos, setmanes i dies previs de preparació de tot plegat, l’activitat a peu de carrer es va iniciar la tarda de dissabte, quan els nois i noies del CAU, acompanyats dels seus monitors i monitores, van començar la sempre entretinguda tasca de dibuixar sobre l’asfalt del carrer. L’endemà diumenge, des de primera hora del matí, es van anar omplint els dibuixos amb la matèria prima de les estores de Corpus, principalment flors i elements naturals.


Per reposar forces, es va oferir xocolata desfeta amb melindros i, pels qui necessitaven una mica més de consistència a l’estómac, un deliciós guisat acompanyat de molt bon humor i germanor. A banda dels membres de l’entitat organitzadora i els membres del CAU, com és tradicional s’hi van afegir en la confecció de les estores un gran nombre de voluntaris i voluntàries, petits i grans, que plegats van treballar de valent. La feina es va enllestir cap al migdia, perquè tot plegat culminés amb la processó de Corpus que surt des de l’Església Santa Maria, i que fa un recorregut per sobre de les catifes.


Des de fa més de 25 anys, el barri de Raval segueix la tradició popular de fer catifes de flor al carrer pels voltants de la diada de Corpus. La tècnic, el dibuix i els materials emprats han anat evolucionant i millorant els disseny i la qualitat artística. L’art català de fer catifes de flor, amb tota la seva singularitat, és avui tan important com els més reconeguts a nivell europeu.

Data de realització: 06/10/2015 | Data de la darrera actualització: 06/10/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300