Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Miquel Lupiáñez, proclamat el nou alcalde de Blanes pel mandat 2015-2019


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 06/13/2015 05:14:38 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EscutLat_VermellMiquel Lupiáñez, proclamat el nou alcalde de Blanes pel mandat 2015-2019

Han donat suport al nou alcalde els regidors del PSC i de CiU, les dues formacions que dijous van anunciar que governarien juntes. La resta de grups han votat pels seus respectius caps de llista: EUiA-ICV, ERC, C’s, Batega per Blanes, CUP i PP

Avui al migdia s’ha proclamat Miquel Lupiáñez i Zapata, candidat del PSC a les eleccions municipals del 24 de maig, com el nou alcalde de Blanes que encapçalarà l’Ajuntament durant el mandat 2015-2019. A banda dels quatre vots emesos pel grup municipal socialista, el nou batlle també ha comptat amb el recolzament dels quatre regidors de CiU, després que les dues formacions van anunciar dijous passat en roda de premsa que havien signat un pre-acord de govern.


Miquel Lupiáñez, nou alcalde de Blanes - Fotografies: Javier Calvete
Per la seva banda, la resta de formacions polítiques que han obtingut representació municipal en els comicis locals d’enguany han votat als seus respectius caps de llista. Així, EUiA-ICV-Pirates ho ha fet per Joan Salmeron, ERC per Àngel Canosa, C’s per Sergi Atalaya, Batega per Blanes per Jordi Urgell, la CUP per Jaume Pujadas i el PP per Salvador Tordera.

La investidura del nou alcalde s’ha fet en el decurs del Ple de Constitució celebrat a les dotze del migdia al Teatre de Blanes. Tal i com ja havia passat en les dues anteriors ocasions en què aquesta sessió plenària extraordinària ja s’havia allotjat en aquest recinte –per iniciar els mandats del 2007-2011 i del 2011-2015-, el pati de butaques s’ha quedat petit per enquibir la gran quantitat de persones que s’hi han aplegat per seguir-la en viu i en directe.


Públic del Ple d'Investidura
Durant les tres setmanes anteriors que van seguir a les eleccions del 24 de maig, les reunions entre els diferents grups polítics amb l’objectiu de negociar possibles pactes de govern, així com les assemblees obertes celebrades per alguns d’ells, han estat en el punt de mira de l’actualitat política blanenca. El nou equip al front de l’Ajuntament de Blanes, composat per 4 regidors del PSC i 4 de CiU, governarà en minoria, ja que no arriben als 11 regidors.

Tal i com ja van anunciar fa dos dies els portaveus del PSC i CiU, Miquel Lupiáñez i Quim Torrecillas respectivament, encara no han decidit com s’estructurarà el nou cartipàs municipal. També han reiterat la invitació a què d’altres forces polítiques que han obtingut representació s’afegeixin al projecte en comú en el govern.


Els 21 regidors i regidores del nou Ajuntament de Blanes
El ple de constitució del nou ajuntament de Blanes s’ha tancat amb el lliurament d’insígnies amb l’escut consistorial a cadascun dels nous regidors i regidores que composen el ple. Posteriorment, Miquel Lupiáñez s’ha traslladat a l’edifici de l’Ajuntament, al despatx d’alcaldia, on ha rebut de mans de l’exalcalde, Josep Marigó, la memòria del mandat 2011-2015 impresa en paper, així com en un pendrive.


Miquel Lupiáñez i Josep Marigó
Biografia del nou alcalde de Blanes

Nascut l’any 1961 a Narila, a l’Alpujarra granadina, va arribar a Blanes als 8 anys, i va créixer al barri de Mas Enlaire durant la dècada dels anys 70. Va ser un dels primers alumnes en cursar els seus estudis secundaris al llavors recent creat Institut Serrallarga de Blanes, on va cursar formació professional en la branca d’electricitat.


Posteriorment, va iniciar els estudis universitaris d’enginyeria i des dels 20 anys treballa en una empresa de telecomunicacions, on ha tingut diverses destinacions i responsabilitats en diferents departaments. Tècnic en Telecomunicacions, fins a l’actualitat ha estat treballant en la xarxa de fibra òptica per tot Catalunya.

En l’àmbit polític, Miquel Lupiáñez es declara socialista de tota la vida, i es va afiliar al partit l’any 1988. D’altra banda, des del 1999 ha format part de les llistes del PSC de Blanes en totes les comteses municipals. Durant l’anterior mandat del 2011 al 2015 ha estat el responsable de les regidories d’Urbanisme i Obra Pública, Recursos Tecnològics i Participació Ciutadana a l’Ajuntament de Blanes.

Casat i amb dues filles, ha estat membre actiu del teixit associatiu blanenc col·laborant amb diverses entitats, entre ells diferents AMPAs, així com el Club Bici-Aventura. Les seves aficions són precisament practicar BTT, llegir, escoltar música, la jardineria, cuinar, i viatjar.





Data de realització: 06/13/2015 | Data de la darrera actualització: 05/23/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300