Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Colla de Diables Sa Forcanera, a la Biblioteca Comarcal


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/18/2015 12:18:30 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DiablesSaForcaneraLa Colla de Diables Sa Forcanera, a la Biblioteca Comarcal

És l’entitat convidada dins el programa “Promocionem la Cultura, Fomentem la Lectura”, i el proper 26 de juny faran una batucada i una petita mostra del seu art de foc

Fins al proper 30 de juny, la Biblioteca Comarcal s’ha vestit del color del foc a través de l’exposició i les activitats que co-organitza amb la Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes. Es tracta de l’entitat convidada dins el programa Promocionem la Cultura, Fomentem la Lectura, que periòdicament fa que les associacions del municipi siguin les protagonistes de la biblioteca durant un mes.


Exposició Colla de Diables Sa Forcanera a la Biblioteca
Per aquest motiu, hi ha una exposició instal·lada al vestíbul de l’equipament cultural, on hi ha un extens recull de fotografies amb instantànies de les activitats que organitza la Colla de Diables Sa Forcanera. Les imatges capten l’essència del què més atreu en els correfocs: la utilització del foc i l’atàvica reminiscència que desperta en tothom qui el pot veure en dansa, sota les expertes mans dels membres de la colla.


Completen l’exposició diversos elements característics de la indumentària i els estris que utilitzen la colla, com per exemple les forques on prenen els artilugis pirotècnics durant el correfoc, o bé els cascs i una de les bèsties que també fan dansar per entre mig del foc. Per últim, també hi ha una taula amb llibres relatius a la tradició de les colles de diables i els actes populars amb foc que hi ha arreu de Catalunya.


La participació de la Colla de Diables Sa Forcanera a la biblioteca també comptarà amb una activitat que, en la línia del què caracteritza aquesta entitat, promet ser molt vistosa. Es tracta d’una batucada i una petita mostra del què acostuma a fer la colla amb els elements pirotècnics, que tindrà lloc el proper divendres 26 de juny, a partir de les 9 de la nit, a la plaça de davant la Biblioteca Comarcal.

12 anys de Foc Diable a Blanes

Durant l’any 2013 la Colla de Diables Sa Forcanera va estar protagonitzant diverses activitats a Blanes en motiu del seu desè aniversari. La idea de crear l’entitat va sorgir a finals del 2002, tot i que no es formalitzaria fins a principis del 2003. Va ser aquell any quan es van fer les primeres activitats que els va permetre recollir els fons econòmics necessaris per construir les maces i organitzar el primer correfoc propi de Blanes.


Membres de la Colla de Diables Sa Forcanera
Des de llavors i fins ara, els diables han seguit donant festa i foc a la vila de Blanes i rodalies, millorant any rere any fins arribar al moment actual. Justament per aquest motiu, van aprofitar l’aniversari que van celebrar al 2013 per no parar de fer activitats, exposicions, correfocs, espectacles pirotècnics i altres esdeveniments.

L’objectiu va ser seguir donant-se a conèixer, donar vida al poble i obrir-se al públic de totes les edats, no tan sols a la gent jove. D’altra banda, durant aquests darrers anys l’entitat també ha reforçat la percussió que acompanya els artificis pirotècnics, de manera que a voltes la colla ha participat en diversos esdeveniments de Blanes amb sonores batucades que també contribueixen a donar vistositat als actes.

Data de realització: 06/18/2015 | Data de la darrera actualització: 06/18/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300