Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Jardí Marimurtra acull dimecres la 13a Festa dels Contes de Sant Joan pel càncer infantil


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 06/23/2015 12:30:27 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ContesSantJoanEl Jardí Marimurtra acull dimecres la 13a Festa dels Contes de Sant Joan pel càncer infantil

S’organitza a benefici de la Fundació “Amics de Joan Petit – Nens amb Càncer” i, per segon any consecutiu, la vetllada inclourà l’estrena del conte guanyador dels Premis Recvll

El què en un principi va començar sent una vetllada en què diverses persones explicaven contes al pati de l’Esbarjo Parroquial de Blanes, ha acabat esdevenint amb el pas dels anys en una activitat que els seus principals protagonistes, la canalla, gaudeixen intensament. Es tracta de la Festa dels Contes de Sant Joan, que aquest 2015 ja ha arribat a la seva 13a edició i que, tal i com el seu nom ja indica, tindrà lloc aquest dimecres 24 de juny, coincidint amb aquesta festivitat.


Festa Contes de Sant Joan 2014
Si bé l’esperit de la vetllada continua sent explicar contes més o menys dramatizats per a la mainada –a càrrec de diversos rondaires-, el què en canvi ha anat variant al llarg dels anys és el lloc on s’acull. Així, després que l’activitat es va traslladar en un parell d’edicions al Jardí Tropical Pinya de Rosa, l’any passat va tornar a canviar l’escenari i es va fer al Jardí Botànic Marimurtra, on tornarà a fer-se aquest 2015.

La festa començarà a les 7 de la tarda, i està previst que finalitzi a quarts de 9 de la nit amb coca i refrescos cedits per diversos col·laboradors. Val a dir que l’indret del jardí on s’allotjarà la vetllada és un dels més emblemàtics d’aquest museu a l’aire lliure. Es tracta del Templet de Linné, un mirador des del qual es pot gaudir d’unes vistes incomparables al mar, un dels racons més fotografiat pels centenars de milers de visitants que cada any passen per aquest museu a l’aire lliure. Els participants que vulguin assistir a la Festa dels Contes de Sant Joan podran accedir al recinte de manera gratuïta, sense haver de pagar entrada.

Els diners que es recullin a través de la 13a Festa dels Contes de Sant Joan seran a benefici de la Fundació Amics de Joan Petit-Nens amb Càncer. La fundació, creada al 2004 després que tres anys abans havia iniciat les primeres activitats, fa una tasca de divulgació i ajuda en la recerca del càncer de desenvolupament infantil, així com donant suport als nens i familiars afectats per aquesta malaltia.


Amics Joan Petit-Nens amb Càncer s’encarrega d’organitzar la vetllada amb el suport del Jardí Botànic Marimurtra, l’Ajuntament de Blanes i la Parròquia Santa Maria, a més de diverses empreses i particulars que col·laboren desinteressadament. Per desplaçar-se des de Blanes fins al jardí botànic, hi ha la opció d’utilitzar el transport públic amb les tradicionals jardineres –el nom amb què es coneixen els autobusos que enllacen fins al Marimurtra-, que surten cada mitja hora des de la Plaça Catalunya i pugen cap a munt, amb una aturada al Port.

Estrena del conte guanyador dels 51èns Premis Recvll

Per segon any consecutiu, es podrà escoltar i viure per primera vegada la narració del conte infantil que va guanyar el guardó d’aquesta categoria en la 51a edició dels Premis Recvll de Blanes celebrada aquest 2015. El Premi de Conte Infantil Joan Petit, va ser enguany per a l’obra que duia per títol Equilibristes, signada per Xavier Jové Lagunas. Escriptor i dibuixant, l’autor és figuerenc i resideix a Perelada.



Lectura Conte Guanyador Premis Recvll 2014
Xavier Jové ja havia estat guardonat anteriorment amb un Premi Recvll, ja que l’any 2011 va guanyar el Premi Rafel Cornellà de Retrat Literari amb Liliana, per un article dedicat a l’il·lustrador, traductor i folklorista català del segle XIX Apel·les Mestres. Col·labora des de fa temps amb la companyia de teatre La Totxana, de Vilafant, encarregant-se de fer els llibrets de les obres de teatre que representen regularment els escolars coincidint amb el final de curs. Ja compta amb més de vuit llibrets, tots ells representants damunt d’un escenari.


La lectura de l’obra Liliana està previst que vagi a càrrec del seu propi autor, Xavier Jové, i anirà acompanyada d’altres relats que van quedar finalistes en aquesta categoria dels guardons literaris blanencs que porta convocades dues edicions. En aquesta darrera, van concórrer-hi un total de 66 obres, i de fet va tornar a ser per segon any consecutiu la categoria dels Premis Recvll que va aplegar el major nombre de propostes.



Data de realització: 06/23/2015 | Data de la darrera actualització: 06/23/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300