Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Un foc forestal de 600 m2 i 2 contenidors cremats: balanç d’emergències de la Nit de Sant Joan


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 06/24/2015 01:09:10 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

SIRENES EMERGENCIESUn foc forestal de 600 m2 i 2 contenidors cremats: balanç d’emergències de la Nit de Sant Joan

Durant la revetlla han actuat 4 dotacions de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes, 4 camions dels Bombers, efectius dels Mossos d’Esquadra i l’ADF de la Selva Marítima

La revetlla de la Nit de Sant Joan d’aquest 2015 a Blanes ha seguit la tònica general del què ja sol passar cada any: mentre hi ha qui pot gaudir d’una de les festes més típiques i populars de Catalunya, també hi ha tota una altra sèrie d’homes i dones que vetllen per atendre les emergències, perquè no vagin a més.

En total, durant aquesta matinada han hagut d’intervenir en diversos casos relacionats amb focs de la revetlla 4 dotacions de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes; 4 camions dels parcs de Bombers de Lloret de Mar i Hostalric, efectius dels Mossos d’Esquadra i l’Agrupació de Defensa Forestal de la Selva Marítima. El balanç d’aquest any ha estat positiu perquè, en definitiva, no s’han hagut de lamentar danys personals ni materials destacats, tot i que sí que s’ha actuat en casos potencialment perillosos.

Incendi Forestal en uns 600 m2 de vegetació

Una de les intervencions més destacades de la matinada, que ha estat ràpidament controlada gràcies a l’efectiva actuació coordinada de diversos cossos d’emergència i seguretat, ha estat un foc forestal que hi ha hagut a una zona de vegetació situada entre La Plantera Alta i el Racó Blau. L’incendi ha afectat uns 600 m2, i ha estat ràpidament controlat.


Foc forestal, aquesta matinada
La principal preocupació en l’atenció d’aquest foc forestal ha estat la proximitat d’un nucli de vivendes al costat de l’indret on s’estava produint. Per això, els agents de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes han estat especialment amatents per si s’havia de donar ordre de desallotjament que, finalment, no ha estat necessària.

La vegetació, que està més seca del què és habitual per la manca de pluja, així com l’acció d’un coet volador, poden haver estat la causa de l’inici d’un foc que ha pres ràpidament i que, per l’espectacularitat de les flames, ha fet témer el pitjor entre els veïns. En la seva extinció han participat 4 dotacions de Bombers dels parcs de Lloret de Mar i Hostalric, comptant amb el recolzament de l’Agrupació de Defensa Forestal de la Selva Marítima. Aquest matí s'ha tornat a declarar un incendi molt a prop de la zona que va quedar afectada, requerint una nova intervenció dels cossos d'emergència.

Dos contenidors cremats durant la revetlla

L’incendi forestal s’ha produït a quarts de quatre de la matinada, però abans el primer ensurt destacat de la nit ja havia mobilitzat en primera instància Protecció Civil, Policia Local i Bombers. La llastimosament clàssica bretolada que caracteritza aquests dies de tirar un petard a l’interior d’un contenidor –que en aquest cas era de paper i cartró-, ha pres ràpidament amb molta força, a causa que estava molt ple de material.


Actuació contenidor cremat a Sa Carbonera
El foc també ha estat alimentat per una bona pila de mobles i fustes que estaven al costat del contenidor, provocant un virulent incendi que de seguida ha aixecat flames de diversos metres d’alçada, i que comptava a més a més diversos perills potencials al seu voltant. Un d’ells era que estava a tocar d’un conegut edifici que allotja un pàrking de diverses plantes, al barri de Sa Carbonera, amb una façana coberta de làmines de plàstic que podrien haver pres fàcilment.

Després que Protecció Civil i Policia Local de Blanes s’han encarregat de treure del seu voltant els elements mòbils –la resta de contenidors del bloc de deixalles-, la sort ha volgut que, precisament a causa del foc, hagi rebentat una canonada d’aigua que hi ha a la façana de l’edifici del davant. La força de l’aigua ha ajudat a sufocar el foc parcialment mentre els bombers arribaven a Blanes.


L’altra perill potencial que s’ha donat en aquest incendi ha estat que molt a prop seu hi havia estacionats diversos vehicles, la proximitat d’un dels quals era especialment preocupant. L’efectiva intervenció de la Policia Local de Blanes, que ha localitzat la propietària del turisme, ha permès que s’hagi pogut retirar-lo del focus de l’incendi, operació que s’ha encarregat de fer un dels agents.

L’altra contenidor cremat aquesta matinada, igualment a causa d’una bretolada al llençar-li un petard al seu interior, estava situat davant del Parc Bru Centrich, al barri de Mas Borell. Després que els efectius policials s’han encarregat de fer una primera actuació amb extintors, els bombers han acabat d’enllestir la feina.


Actuació contenidor Parc Bru Centrich
Acció Coordinada i Treball en equip

A l’hora de fer balanç, el cap de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes, Josep Lluís Pouy, ha destacat que el més important en l’atenció de les emergències, tant durant una nit tan moguda com és la revetlla de Sant Joan com en qualsevol altra situació, és l’acció coordinada i el treball en equip dels diferents cossos. Això permet, segons Pouy, convertir els perills potencials en solucions efectives.


A banda del foc forestal i els dos contenidors cremats, els cossos d’emergència han hagut d’atendre al llarg de la nit i matinada de la revetlla de Sant Joan tota una altra sèrie de casos relacionats amb la seguretat ciutadana i les atencions sanitàries. Cap d’ells ha estat d’una especial rellevància.





Data de realització: 06/24/2015 | Data de la darrera actualització: 06/24/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300