Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

350 persones participen a la 13a Festa dels Contes de Sant Joan pel càncer infantil


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/25/2015 01:22:24 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

350 persones participen a la 13a Festa dels Contes de Sant Joan pel càncer infantil

Organitzat per la Fundació Amics Joan Petit-Nens amb Càncer, es va estrenar el conte “Equilibristes”, de Xavier Jové, que va guanyar el Premi de Conte Infantil Joan Petit als 51ens Recvll

L’espai del Templet de Linné del Jardí Botànic Marimurtra va allotjar la tarda-vespre d’aquest passat dimecres 24 de juny la 13a edició de la Festa dels Contes de Sant Joan per seguir contribuint en la lluita contra el càncer infantil. Unes 350 persones van omplir aquest emblemàtic espai del jardí blanenc per gaudir d’una celebració on la canalla és la principal protagonista.


13a Festa dels Contes de Sant Joan - Fotografies: Quim Llorens
La vetllada va incloure la narració de quatre contes infantils, intercalats amb diverses intervencions musicals a càrrec dels professors i alumnes d’una escola de violinistes de Blanes. Així, pel que fa als contes, Pep Rams es va encarregar d’escenificar L’Os enfadós; Josep Reverte va explicar L’Espantaocells; i Mercè Domènech va donar vida a la narració El país dels cinc sentits.

Estrena d’“Equilibristes”, guanyador del Premi de Conte Infantil als Recvll

Un altre dels contes que es va explicar, el tercer de la tarda, va ser Equilibristes, guanyador del Premi de Conte Infantil Joan Petit a la 51a edició dels Premis Recvll d’aquest 2015, convocats per la revista homònima. Escrit per Xavier Jové –present a la vetllada d’ahir dimecres-, qui es va encarregar d’explicar-lo de manera dramatitzada va ser Magda Bosch.


Conte "Equilibristes", amb Magda Bosch
Aquest va ser un dels moments destacats de la festa, ja que constituïa l’estrena oficial d’Equilibristes, la primera vegada que es narrava en públic. El conte guanyador, juntament amb els tres treballs que van quedar finalistes en aquesta darrera edició dels guardons literaris, està previst que formin part d’un llibre que s’editarà perquè coincidint amb la Diada de Sant Jordi. Aquest ha estat el segon any consecutiu en què s’havia convocat la nova categoria del Premi de Conte Infantil Joan Petit i, per tant, es tractarà del segon llibre que es publicarà.

Festa a benefici de la Fundació de Amics Joan Petit – Nens amb Càncer

Precisament el llibre de la primera edició del relat guanyador i els tres finalistes de la primera fornada del premi de contes infantils del 2014 es podia adquirir ahir coincidint amb la celebració de la festa. També es podia comprar diferent material de merchandatge, entre el qual destacaven com a novetat unes gorres amb el logotip de l’organitzador de l’esdeveniment, la Fundació Amics de Joan Petit-Nens amb Càncer

.
Conte "L'Os Enfadós", amb Pep Rams
Tots els diners que es van recollir a la festa estan destinats a benefici de la fundació. Creada al 2004 després que tres anys abans ja havia iniciat les primeres activitats, el seu objectiu és divulgar i ajudar en la investigació del càncer de desenvolupament infantil, així com donar suport als nens i familiars afectats per aquesta malaltia. En aquest sentit, un altre mitjà per recollir diners a la festa d’ahir va ser participar en el berenar que es va servir en acabada la festa, a base de coca cedida per la Pastisseria i Fleca de Ca l’Orench i refrescs.

Interludis musicals a càrrec de joves violinistes

Una altra de les novetats que va incloure la 13a Festa dels Contes de Sant Joan van ser els actuacions musicals que es van anar intercalant entre narració i narració, així com al principi i al final de la vetllada. Els interludis musicals van anar a càrrec dels professors i alumnes d’una escola de Blanes per aprendre i perfeccionar la interpretació del violí, acompanyats al piano pel seu director, Josep Maria Piguillem.


Un dels interludis musicals
Per la seva banda, els qui es van encarregar de tocar el violí van ser els següents intèrprets: Marina, Jorgina, Mar, Gal·la, Jaume, Ariel, Ariadna, Martí, Anna i Joan. Els músics van oferir cinc peces molt aplaudides per la concurrència: Quan les oques van al camp, la Primavera de Vivaldi, Fiddle Time, Frère Jacques, i la gran apoteosi final que va significar la coneguda cançó de la pel·lícula Mary Poppins amb el Supercalifragilisticoespialidoso, on el públic va contribuir especialment en l’acompanyament.

Suport de diverses empreses, institucions i particulars

Una vegada més, la suma d’esforços de diverses empreses, institucions i particulars va fer possible que la 13a Festa dels Contes de Sant Joan fos un èxit. La Fundació Carl Faust és una d’elles, ja que els espectadors –petits i grans- van poder accedir al recinte del Jardí Botànic Marimurtra sense haver de pagar entrada. Enguany ha estat la segona edició que l’esdeveniment s’ha allotjat en aquest museu a l’aire lliure.


Conte "Els 5 sentits", amb Mercè Domènech
També van col·laborar i donar suport la Parròquia Santa Maria, l’Ajuntament de Blanes, la Fleca i Pastisseria Orench, els narradors i narradores dels contes i els músics, adults i grans, de l’escola de violí. Val a dir que tots ells van ser obsequiats amb el símbol de la Fundació Amics de Joan Petit – Nens amb Càncer, una cullera de fusta; així com amb un exemplar del primer llibre que s’ha editat del Premi de Conte Infantil Joan Petit dels Recvll.

Data de realització: 06/25/2015 | Data de la darrera actualització: 06/25/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300