Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local i els Mossos d’Esquadra donen consells preventius sobre seguretat i convivència ciutadana a operadors turístics d’Holanda


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/29/2015 07:43:11 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Policia Local i els Mossos d’Esquadra donen consells preventius sobre seguretat i convivència ciutadana a operadors turístics d’Holanda

Organitzat per la FECASARM amb el suport dels cossos policials, enguany ha estat el tercer en què ha tingut lloc l’experiència, on han participat més d’un centenar de guies holandesos

Blanes ha allotjat avui al matí una trobada informativa que ha aplegat més d’un centenar d’operadors turístics d’Holanda, amb l’objectiu de donar-los consells preventius relacionats amb la seguretat i el compliment de les ordenances municipals. Organitzada per la Fecasarm -Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals- amb el suport de la Policia Local de Blanes i l’ABP de la Selva Litoral -amb seu al municipi-, aquest ha estat el tercer any consecutiu en què s’ha fet l’experiència, ja que durant aquest estiu es calcula que arribaran a visitar Blanes novament entre 18.000 i 19.000 joves holandesos.

Informació pràctica i Consells de Seguretat

L’objectiu és que els operadors holandesos facin arribar de primera mà als turistes que durant els propers dies vindran a Blanes tota la informació i els consells pràctics en matèria de seguretat i convivència ciutadana que avui se’ls ha donat al llarg de la xerrada. Els qui s’han encarregat de fer-ho han estat l’inspector en cap i el cap de Seguretat Ciutadana de l’Àrea Bàsica Policial de la Selva Litoral, David Castro i Santi Serra, respectivament; així com el cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia.


Trobada informativa - Fotografies: Ajuntament de Blanes
A la primera part de la trobada, i ajudats per un power point en holandès, els Mossos d’Esquadra s’han encarregat de donar els principals consells de seguretat ciutadana a tenir en compte per no ser víctima dels furts més comuns que solen patir els turistes. També se’ls ha informat respecte la normativa legal vigent aquí en relació a la que hi ha al seu país d’origen, com per exemple respecte els límits d’edat en què està permès prendre begudes alcohòliques i l’accés als centres d’oci nocturn, o bé respecte el consum de substàncies estupefaents.


En aquest sentit, se’ls ha informat sobre la necessitat que els joves holandesos vagin documentats per poder acreditar la seva edat, així com les multes amb què poden ser sancionats pel consum d’alcohol o drogues. Si bé se’ls ha explicat que en general a Catalunya hi ha un nivell de seguretat molt elevat, també se’ls ha advertit que cal que no abaixin mai la guàrdia, sobretot en relació als petits furts que poden patir quan hi ha aglomeracions de gent, a l’hotel o a la platja.

Mesures per garantir la Convivència Ciutadana

Per la seva banda, el cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia, ha incidit especialment en els principals punts a tenir en compte en relació a l’Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana. En aquest sentit, se’ls ha explicat la prohibició de consumir alcohol a la via pública i altres conductes que pertorbin la convivència ciutadana, com per exemple fer soroll i cridar, o fer les necessitats fisiològiques a la via pública.


L’objectiu ha estat en definitiva aconseguir compaginar l’oci i el dret dels veïns al descans i la bona convivència, així com transmetre el missatge que, quan s’està de festa, no tot s’hi val. Així ho han remarcat el president de FECASARM, Joaquim Boadas, així com el seu representant a Blanes, Francisco Sánchez, que han assistit a la trobada d’avui. Per la seva banda, també han participat a la reunió informativa la primera tinent d’alcalde i regidora de Turisme de l’Ajuntament de Blanes, Txell Salarich; així com les presidentes de les associacions de veïns d’Els Pins i La Plantera, Rosa Riba i Antònia Coll, respectivament.

La valoració que han fet els participants a la trobada ha estat en conjunt molt positiva i, en aquest sentit, s’ha valorat la possibilitat que s’editi un tríptic en holandès que reculli per escrit tots aquells consells, així com que l’any vinent l’experiència es pugui fer en un recinte més ample per poder enquibir un major nombre de participants. Val a dir que, un cop acabada la xerrada, els caps de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra també han mantingut una breu trobada amb el personal dels establiments d’oci nocturn que s’encarreguen de controlar els accessos a l’interior dels locals.

Data de realització: 06/29/2015 | Data de la darrera actualització: 07/01/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300