Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Confraria de Pescadors celebra la Festa de Sant Pere


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/30/2015 02:12:26 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Confraria de Pescadors celebra la Festa de Sant Pere

Es van lliurar els diplomes i distincions que atorga cada any l’entitat, i es van homenatjar 54 pescadors que depassen dels 70 anys d’edat

El port de Blanes es va vestir de gala ahir dilluns en motiu de les Festes de Sant Pere Pescador que es van celebrar al llarg del matí. Així va ser després que la nit anterior de diumenge a dilluns es va celebrar la revetlla de Sant Pere amb un sopar a Cala Bona per festejar una data tan assenyalada pels pescadors i mariners. La jornada del dilluns es va encetar amb la trobada dels pensionistes i jubilats pescadors convidats al local de la llotja.


Celebració Sant Pere Pescador 2015
Després de la celebració d’una missa a càrrec del rector de la Parròquia Santa Maria, Enric Roura, va haver un breu torn de parlaments a càrrec del patró major de la Confraria de Pescadors de Blanes i president de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors. Eusebi Esgleas va destacar les principals novetats que hi ha hagut durant aquests darrers mesos, així com els canvis que s’han fet i queden per posar en marxa.

8ns Diplomes de Distinció de la Confraria de Pescadors

Per vuitena edició consecutiva, durant la vetllada d’ahir es van lliurar diverses distincions que cada any atorga la confraria coincidint amb la celebració de Sant Pere Pescador. Els diplomes d’agraïments s’han concedit enguany a Quimet Malvesí Poch i Toni Tió Sauleda tant per la seva vinculació amb la institució blanenca com per la tasca de suport que sempre han donat.

Quimet Malvesí Poch és autor d’un bon grapat de fotografies que, durant molts anys, han anat aplegant en diverses instantànies el feinejar diari dels pescadors i mariners de Blanes. Un testimoni visual que forma part d’un arxiu fotogràfic d’inigualable valor, testimoni no tan sols d’una professió, sinó també d’una forma de vida.


Diploma de distinció a Toni Tió
Per la seva banda, Toni Tió Sauleda és el president del Fòrum Marítim Català, entitat de la qual n’és vice-president Eusebi Esgleas. Tal i com va explicar el propi Esgleas, Toni Tió sempre s’ha distingit des del primer dia per la seva tasca de suport envers la Confraria de Pescadors de Blanes i el món pesquer en general, ajudant en la necessària tasca de transversalitat en què cal moure’s.


Reconeixements a Albert Ros, Pere Viñas i Quimet Malvesí
També es van lliurar sengles obsequis d’agraïment a tres personatges molt emblemàtics i coneguts pels pescadors de la vila: Quimet Malvesí, Albert Ros i Pere Viñas. Tots tres són els qui enguany, per tercera edició consecutiva, s’han encarregat d’explicar als joves escolars del municipi els secrets de la pesca, així com la història del port.

63è Homenatge a la Vellesa dels Pescadors

Sense cap mena de dubte, el moment més emocionant que es viu cada any en la festa de celebració de Sant Pere Pescador és quan es lliuren els lots i un donatiu econòmic per homenatjar la vellesa dels pescadors. Es tracta de reconèixer tota una vida d’esforç dedicat a la mar, per la qual cosa el patró major els crida un per un per ser homenatjats amb l’obsequi material i un aplaudiment sempre sentit.


Enguany l’Homenatge a la Vellesa dels Pescadors ja ha arribat a la 63a edició, i es va retre aquest reconeixement a un total de 54 homes. Es tracta de distingir tots aquells expescadors i antics mariners que depassen dels 70 anys justament el dia més important que viuen tots aquells i aquelles que viuen de la mar. El més veterà de tots ells ha estat enguany Pepet Prats Serra, que ha complert els 100 anys de vida.


A. Siera, E. Esgleas, MD. Rodríguez, Albert Ros i M.Lupiáñez
Els qui es van encarregar de lliurar els obsequis van ser el mateix Eusebi Esgleas, així com l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez; la gerent de Ports de la Generalitat, Ma Dolors Rodríguez; i la directora general de Pesca i Afers Marítims del DAAM de la Generalitat, Àngela Siera. Durant l’acte també es va fer el lliurament de la col·laboració que per quart any consecutiu ha fet la Confraria de Pescadors amb el Banc d’Aliments de Càrites Interparroquial de Blanes. Per últim, la festivitat d’ahir dilluns es va tancar amb un dinar de germanor.
Data de realització: 06/30/2015 | Data de la darrera actualització: 06/30/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300