Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Txema Lacunza guanya el 43è Premi Quillat de Fotografia 2015


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/08/2015 01:37:07 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Txema Lacunza guanya el 43è Premi Quillat de Fotografia 2015

S’han presentat 728 obres al concurs organitzat per l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes. Els treballs guanyadors i finalistes estaran exposats fins l’1 d’agost a Casa Saladrigas

L’emblemàtica Casa Saladrigas va allotjar el passat cap de setmana el lliurament de premis corresponents al veredicte de la 43a edició dels Premis Quillat. Organitzat per l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica (AFIC), amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, l’acte es va completar amb la inauguració de l’exposició allotjada en aquest mateix recinte, que inclou els treballs guardonats, així com els finalistes.Veredicte i entrega guardons 43è Premi Quillat AFIC
El veredicte del 43è Concurs Fotogràfic Quillat es va emetre a mitjans del passat mes de juny, a càrrec d’un jurat composat per Delfí Ramírez, Ferran Moran, Jaume Vila, Miguel Pareño, Salvador Atance, i José A. Andrés Férriz . El lliurament dels guardons el van encapçalar el president de l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica, Domingo Fernández; acompanyat de l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez; així com membres de l’AFIC i regidores i regidores de l’Ajuntament de Blanes.


Fotografia de grup guanyadors i finalistes
Txema Lacunza, guanyador del 43è Quillat

El guanyador de la 43a edició del Premi Quillat de Fotografia ha estat Txema Lacunza amb un total de 5 fotografies finalistes: Sólo una mosca, Brazos cruzados, Lirios y botella, Durmiendo cerca de casa i Barca hundida. El Premi Quillat d’Honor està dotat 500 € i la medalla daurada de la CEF, la Confederació Espanyola de Fotografia, que s’atorga al fotògraf amb més obres premiades o finalistes en el certamen.

Per la seva banda, Albert Fontàs ha guanyat el Premi Quillat Social que s’atorga a l’autor que compta amb més fotografies finalistes en una ronda exclusiva on el jurat només valora els treballs presentats pels socis de l’entitat. Aquest guardó està dotat amb 300 €. L’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes també ha destacat els resultats obtinguts per altres socis com Juan Laguna i Xavier Xaubet, tots dos amb dues fotografies finalistes; i Joan Gascó, que ha fet una finalista.


Txema Lacunza recollint el premi
Exposició Fotogràfica dels Premis Quillat

L’exposició que aplega les 40 fotografies finalistes i les 10 fotografies premiades a cada secció del certamen es podrà visitar a Casa Saladrigas fins l’1 d’agost. La diversitat de temes i estils de cada fotògraf i la qualitat dels treballs que aplega la mostra la fan absolutament recomanable per a tots els amants de la fotografia en particular i de l’art en general. L’horari per visitar-les de dimarts a dissabte, de 10 a 13 h i de dijous a dissabte de 17 a 20 h.


Exposició 43è Concurs Quillat fins l'1 d'agost
El Concurs Fotogràfic Digital Quillat 2015 ha comptat amb la participació de 728 obres corresponents a 82 autors, majoritàriament procedents de Catalunya i l’Estat espanyol, però també n’hi ha hagut que han arribat des d’Alemanya, Argentina i Mèxic. Del total de 10 seccions amb què compta el concurs, la major part dels treballs s’ha presentat a la de Retrat, amb 101; Paisatge 93; Street 92; Mar 85; Natura 82; Arquitectura 70; Esportiva 55; Art Experimental 52; i Bodegó 39. D’altra banda, s’han presentat un total de 59 Col·leccions


Premis per Seccions

La cerimònia de lliurament de premis es va completar amb els reconeixement als guardonats i finalistes de les diferents seccions. Els autors de les obres premiades en les seccions reben 100 € i la medalla de la CEF. Enguany han estat els següents:
  1. Natura:
     1er Premi: Xosé Manuel Casal
     Finalistes: Joan Gil, Josep Lois, Txema Lacunza i Manel Galera
  2. Retrat:
     1er Premi: Jorge Llorca
     Finalistes: Juan Laguna, Miquel Planells, Raul Villalba i Txema Lacunza
  3. Paisatge:
     1er Premi: Ángel Benito
     Finalistes: Xose Manuel Casal, Xavier Xaubet, Josep Maria Molist i Eduard Mendoza
  4. Art Experimental:
     1er Premi: Raul Villalba
     Finalistes: Manu Barreiro, Miquel Planells, Ángel Benito i Cristina Serra
  5. Arquitectura:
     1er Premi: Carlos F. Turienzo
     Finalistes: Carlos F. Turienzo, Josep Ponsa, Julian Negredo i Juan Antonio Palacios
  6. Esportiva:
     1er Premi: Ángel Benito
     Finalistes: Luis Leandro, Pedro Luis Ajuriaguerra, Carles Punyet i Jorge Llorca.
  7. Bodegon:
     1er Premi: Cristina Serra
     Finalistes: Joan Mimó, Juan Antonio Palacios, Txema Lacunza i Cristina Serra.
  8. Street:
     1er Premi: Enrique López-Tapia
     Finalistes: Manu Barreiro, Txema Lacunza, Juan Antonio Palacios i Juan Laguna
  9. Mar:
     1er Premi: Víctor Berruezo
     Finalistes: Txema Lacunza, Josep Lois, Pili Garcia i Juan Antonio Palacios
  10. Col·lecció:
     1er Premi: Josep Companyó
     Finalistes: Joan Mimó, Xavier Xaubet, Joan Gil i Jonathan Gascó.Data de realització: 07/08/2015 | Data de la darrera actualització: 07/08/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300