Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Biblioteca Comarcal allotja una exposició sobre la Pena de Mort i una altra sobre el Canvi Climàtic


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/10/2015 04:49:56 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

BibliotecaLa Biblioteca Comarcal allotja una exposició sobre la Pena de Mort i una altra sobre el Canvi Climàtic

La primera està organitzada per Amnistia Internacional i forma part de la campanya per abolir-la, i l’altra ha format part de la Setmana de l’Energia d’aquest 2015

Amnistia Internacional allotjarà al vestíbul de la Biblioteca Comarcal una exposició que forma part de la campanya per abolir la pena de mort, i que es podrà visitar fins al 20 de juliol. Es tracta de diversos plafons on s’expliquen els continguts i objectius d’aquesta campanya reivindicativa que es va iniciar a nivell global a finals dels anys 70.


Exposició Amnistia Internacional
En el moment d’encetar-la, l’any 1977, la pena de mort estava abolida només en 16 països. Actualment, la xifra ha augmentat fins als 140 recollida legislativament, o bé a la pràctica. Tot i que es tracti d’una xifra prou a tenir en compte, Amnistia Internacional no vol aturar-se i vol seguir treballant per conscienciar sobre la necessitat que més països s’afegeixin en aquest llarg camí per a la seva abolició en el major nombre d’indrets.


L’exposició també il·lustra les principals dades sobre pena de mort en el món; els països executors, els col·lectius més vulnerables, o els mètodes que es fan servir per aplicar la pena capital. Amnistia Internacional és un moviment estès arreu de 150 països que compta amb més de 3 milions de persones que lluiten tots plegats perquè tothom pugui gaudir dels seus drets, proclamats a la Declaració Universal dels Drets Humans i altres normes.


La tasca d’AI se centra en combatre els abusos contra els drets humans de víctimes amb nom i cognom mitjançant la investigació, la denúncia pública i l’activisme. La imparcialitat i la llibertat d’acció han estat primordials perquè hagin treballat des que es va posar en marxa, sense cap influència política, religiosa ni econòmica. Des de la ONG tenen clar que això pot semblar una utopia, però l’experiència també expliquen que els ha ensenyat que la unió de milers de persones és la que pot aconseguir que les coses puguin canviar.

Exposició sobre el canvi climàtic

Per la seva banda, la primera planta de la Biblioteca Comarcal de Blanes, on es poden fer les consultes dels documents allotjats així com llegir les revistes i diaris d’actualitat, també ha estat allotjant aquets primers dies de juliol una altra exposició que s’haurà pogut visitar fins aquest divendres, 10 de juliol. Es tracta d’una mostra que pretén donar respostes, solucions als problemes que està causant el canvi climàtic.


Exposició sobre el Canvi Climàtic
Estructurada en diferents roll-ups informatius, la mostra es va instal·lar el passat dilluns 6 de juliol, i ha format part de les activitats organitzades enguany a Blanes en motiu de la Setmana de l’Energia. Juntament amb la visita de l’exposició, aquests dies s’han repartit a la Biblioteca Comarcal uns vanos, especialment pràctics durant les jornades en què s’ha estat patins l’onada de calor.


A banda de poder ajudar a combatre les elevades temperatures d’aquests dies, escrits en els vanos es plantejaven cinc preguntes, com si d’un concurs es tractés, que tenien la seva resposta a través d’un codi QR imprès en el mateix vano. Així, les cinc preguntes es referien a contestar quin dels aparells dels dos que es proposaven consumeixen més energia: l’aire condicionat o l’estufa elèctrica, l’assecador de cabell o 2 bombetes halògenes, rentaplats o rentadora, microones o forn elèctric i planxa o aspirador.Data de realització: 07/10/2015 | Data de la darrera actualització: 07/10/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300