Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes recupera l’Oficina d’Atenció de la Policia Local a la zona turística, unificada amb l’Oficina d’Informació


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/13/2015 11:59:49 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes recupera l’Oficina d’Atenció de la Policia Local a la zona turística, unificada amb l’Oficina d’Informació

Avui al matí s’ha tornat a posar en marxa el servei integral a través de la col·laboració entre les regidories de la Policia Local i Promoció de la Ciutat

L’Ajuntament de Blanes ha tornat a posar en marxa aquest dilluns al matí l’oficina integral d’informació ciutadana situada a la zona turística dels Pins, en unes dependències municipals en forma de mòdul. Des de feia dos anys, per manca de partida pressupostària, s’havia hagut de deixar de donar el servei d’atenció que oferia la Policia Local de Blanes d’aquesta unitat.

L’oficina està ubicada a la Plaça dels Càmpings, al bell mig del cor de la zona turística del municipi on hi ha la major concentració de visitants durant l’estiu, ja que hi conflueixen gran part dels establiments d’allotjament. El que no es va deixar d’oferir va ser el servei de l’Oficina d’Informació Turística en aquestes dependències, donada la seva important tasca de suport informatiu i divulgatiu.


Oficina de servei integral al ciutadà, Els Pins
Per la seva banda, des de la Policia Local de Blanes durant aquests dos darrers anys s’ha estat substituint el servei presencial a l’Oficina d’Informació amb un agent que patrullava de manera més intensiva la zona turística.

Es recupera un servei integral al ciutadans i visitants

Ara, gràcies a la col·laboració entre les regidories de Policia Local i Promoció de la Ciutat que encapçalen Pepa Celaya i Txell Salarich respectivament, ha estat possible reprendre la seva doble funció de seguretat ciutadana i d’informació turística. Si fa dos anys es va haver de suprimir l’atenció policial, aquest estiu diversos problemes de darrera hora feien perillar la continuïtat del servei que s’havia continuat donant a l’Oficina d’Informació Turística d’Els Pins. Aquestes circumstàncies ja havien provocat que per la qual cosa no s’hagués pogut tornar a obrir tal i com estava previst fer coincidint amb l’inici de l’estiu.


Finalment, a través d’una actuació transversal i conjunta entre les dues regidories de l’Ajuntament de Blanes, s’ha pogut dotar l’oficina de la Plaça dels Càmpings amb un agent de la Policia Local i un informador de turisme. D’aquesta manera, vilatans i visitants tindran de nou a la seva disposició el doble servei de dilluns a diumenge durant tot el dia, de 10 a 14 h i de 17 a 20’30 h, durant els mesos de juliol i agost, i fins la primera quinzena de setembre.


Tal i com han coincidit en assenyalar Txell Salarich i Pepa Celaya, amb l’obertura del servei que s’ha fet avui al matí s’aconsegueix tornar a recuperar un servei molt apreciat tant pels veïns de Blanes com pels visitants d’aquesta zona. No tan sols perquè es garanteix poder seguir donant la necessària informació turística vital en una població on un dels sectors puntals econòmics és aquest, sinó perquè ara s’ha pogut recuperar aquell valor afegit que significava poder disposar en un mateix punt de l’atenció de la Policia Local i de l’Oficina d’Informació Turística.

Un valor afegit que es dóna des de fa més de 20 anys

Les dependències que unifiquen en una mateixa estructura l’Oficina d’Informació Turística i el Punt d’Informació Ciutadana de la Policia Local es van posar en marxa per primera vegada l’estiu de l’any 2004. Tot i que els dos serveis estiguin ubicats en espais separats, al formar part d’una mateixa infraestructura instal·lada en un mòdul permet optimitzar millor les prestacions que s’hi ofereixen.


Si bé les oficines d’informació turística fa dècades que funcionen a Blanes, en canvi el Punt d’Atenció Ciutadana a càrrec de la Policia Local compta amb una història més recent, fa poc més de 20 anys. Inicialment, l’any 1994, es va posar en marxa la primera oficina mòbil de la Policia Local de Blanes en un altre indret de la zona turística.

Llavors el punt d’atenció ciutadana de la Policia Local es va instal·lar arran de mar, més concretament al Passeig de S’Abanell. Les dependències es van allotjar en una roulotte modificada i equipada per poder donar servei en les millors condicions possibles, i també es donava atenció durant tota la jornada.


Data de realització: 07/13/2015 | Data de la darrera actualització: 07/13/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300