Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 2.000 persones omplen la primera nit de l’Ensorra’t, el Festival de Música més alternativa del territori


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 07/22/2015 09:03:07 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ENSORRA'T 2015Més de 2.000 persones omplen la primera nit de l’Ensorra’t, el Festival de Música més alternativa del territori

Durant cinc nits, una més que al 2014, hauran desfilat per l’escenari de la platja “Los Pachucos”, “Kaotiko”, “Juantxo Skalari & la Rude Band”, “EAM, Exèrcit d’Alliberament Musical” i “Dremen”, entre d’altres

La nit d’aquest passat dimarts, coincidint amb el primer dia de la Festa Major de Blanes, va significar el tret de sortida de l’Ensorra’t, el Festival de Música per a joves que per tercer any consecutiu es presenta amb aquest nom, en al·lusió al seu emplaçament. L’escenari està muntat al Passeig de Mar, darrera del Banc dels Músics, mentre que el públic s’instal·la a la sorra, on pot gaudir del concert ja sigui ballant o còmodament assegut.

L’Ensorra’t s’allarga un dia més i DJs per tancar diàriament les sessions

La principal novetat d’aquest any és que ha allargat un dia més la seva duració, amb un cartell que inclou cinc nits, del 21 al 25 de juliol, és a dir: fins al dissabte, quan es farà la darrera sessió. La primera nit que es va viure dimarts passat ja va ser un èxit de públic, no tan sols perquè es van aplegar grups locals i del territori, sinó perquè hi havia ganes de gresca, de celebrar l’inici de la Festa Major.


1a nit de l'Ensorra't 2015
Ahir van sonar dalt l’escenari de l’Ensorra’t el rock de Liar Desire, amb músics de Blanes i Palafolls; després va ser el torn del pop salat funkie del grup Bon Vent, amb components de Blanes i Canet; i finalment la música en directe va concloure amb el grup de Blanes Loco Live, covers dels llegendaris Ramones. La primera sessió es va tancar amb dos DJ que també provenien de Blanes; DJ Marc Franco & The Bass, que van punxar future house i EDM.


Actuació "Loco Live"
Aquesta és una altra de les millores que s’ha introduït enguany: cada nit es tanca amb una sessió a càrrec de DJs que, enlloc d’actuar des de l’escenari, ho fan des de la barra que està situada a la sorra i, per tant, sona més amortida. Avui dimecres actua el DJ Big Kahuna de Santa Coloma; dijous punxarà Broots Sound Systema de Blanes, amb rock i punk; divendres arribarà des de Girona DJ Voll-Dammer, amb ska vynils; i dissabte, de nou des de Blanes, DJ Junglebwoy. La gran majoria són de Blanes, perquè tinguin el seu espai i se sentin representats en el festival.

El festival de música més alternativa del territori

L’Ensorra’t està gestionat en nom de l’Ajuntament de Blanes pel Consell Local de Joventut, que compta amb la participació de diverses entitats del municipi. A l’hora d’organitzar la programació, l’objectiu que han perseguit ha estat incloure grups emergents, que no sonen tant a les barrakes que es fan en poblacions del voltant, de manera que sigui un festival més alternatiu, però amb bandes que garanteixen passar una bona nit d’estiu.


Per això, bona part dels grups d’aquest 2015 ja van triomfar el passat mes d’abril al Festival Vinyarock de Villarrobledo (Albacete), que enguany ha complert el 20è aniversari. La programació d’avui dimecres inclourà el reggae mestís d’Un gos robant, que arriba des de Vilassar de Dalt, mentre que el cap de cartell procedeix de de Cardona; Los Pachucos, que interpreten versions.

Dijous, coincidint amb la primera nit de focs, el doble concert s’encetarà amb Mafalda, un grup del país Valencià que toca ska-punk i hardcore, i es completarà amb Kaotiko, rock punk del País Basc. L’endemà divendres la sessió començarà amb el mestissatge de La Selva dels A Granel, els seguiran la rumba i el punk-ska de Tarragona que portarà El Son de la Chama, i per últim el cap de cartell serà Juantxo Skalari & La Rude Band, amb ska-rude-punk del País Basc.


La darrera nit de l’Ensorra’t, dissabte, començarà amb el rock tarragoní dels Ausentes, continuarà amb el rap i rock heretge de l’Empordà i les Gavarres que toquen els EAM, Exèrcit d’Alliberament Musical, i per últim tocaran els Dremen, amb música electrònica, rap i danceball de Madrid. Dimarts i dimecres el festival sonarà de 22’30 a 2’00 h en directe i fins a les 3’30 h amb DJs; dijous l’horari serà de 23’15 a 2’30 h amb concerts en directe i fins a les 3’30 h amb música enllaunada; i divendres i dissabte el directe serà de 23’15 a 3’15 h i el DJ de 3’15 a 4’30 h.

En total, hauran tocat a l’Ensorra’t 13 grups i cinc DJs, comptant amb un pressupost de 19.000 €. Val a dir que hi ha un gran nombre de grups que actuen sense cobrar, i que ho fan en concepte de col·laboració. Les entitats organitzadores sacrifiquen beneficis per poder tenir un festival amb més qualitat, de manera que hi ha més nits i millors grups. Es tracta de Creu Roja Joventut, la Colla de Diables Sa Forcanera, la Comissió de Joves de Morralla, ACAB (Amics de la Cultura Asiàtica de Blanes), l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa i el Consell Local de Joventut.

Unes 10.000 persones van assistir a l’Ensorra’t l’any 2014

Segons els organitzadors, al 2014 van passar per l’Ensorra’t més de 10.000 persones, comptant que va allargar-se durant quatre dies. Enguany la previsió és que es pugui augmentar la participació, després de la positiva experiència de la passada edició.


La seva ubicació ofereix la possibilitat d’adaptar-se a les necessitats del públic: tant si vol ballar i se situa davant de l’escenari, com si vol conversar i estar amb els amics i se’n va més lluny, a tocar del mar. Per això, l’ambientació del recinte, amb llums de colors a l’estil dels envelats de fa dècades, contribueixen a atorgar-li el caliu adequat.


Aquest any s’han renovat els gots de plàstic dur que s’han de reomplir a la barra, dels quals se n’han editat 5.000 exemplars, havent augmentat la seva capacitat dels 30 cc als 40 cc. D’altra banda, a partir d’ara per demanar a la barra cal treure un tiket, amb l’objectiu de millorar tant l’eficiència de funcionament com la pèrdua de temps que suposava que una mateixa persona hagués de servir i cobrar les comandes.



Data de realització: 07/22/2015 | Data de la darrera actualització: 07/22/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300