Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Tot a punt pel 45è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/22/2015 06:10:20 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Tot a punt pel 45è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava

La Comissió Tècnica es reuneix avui amb els membres del Jurat Popular per explicar-los els aspectes que han de puntuar dels quatre espectacles que s’oferiran del 23 al 26 de juliol

Si el mes de juliol hi ha un esdeveniment a Blanes que s’espera amb més il·lusió, per part de vilatans i visitants, aquest és sense cap mena de dubte el Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, que enguany arriba ja a la 45a edició. A partir del dijous 23 i fins al diumenge 26 juliol, el cel nocturn de la vila s’il·luminarà durant uns 20 minuts amb els espectacles que oferiran les quatre pirotècnies triades perquè competeixin al certamen.


Espectacle Pirotècnia Ma Angustias 2014 - Fotografies: Quim Llorens
Serà l’endemà dilluns 27 de juliol quan s’emetrà el veredicte del concurs amb els vots de la Comissió Tècnica que compta amb 8 membres, i del Jurat Popular format per 40 persones. Perquè els components del Jurat Popular sàpiguen quins aspectes han de valorar, avui se’ls haurà lliurat en una trobada informativa tot el material que necessitaran aquests dies per anar puntuant els quatre castells de focs.

Conceptes a valorar pels membres del Jurat Popular i la Comissió Tècnica

En total hi ha cinc aspectes que tant la Comissió Tècnica com el Jurat Popular han de valorar de cadascun dels espectacles. Un d’ells és la riquesa i varietat de colors que haurà utilitzat l’empresa pirotècnia durant la tirada de focs i, en aquest sentit, puntua més en el cas que n’hi hagi d’aquells difícils d’aconseguir crear, que vagin més enllà dels típics verds i vermells tan clàssics.

Un altre concepte és el ritme que ha tingut l’espectacle. És a dir: si els focs eren constants o, en detriment a la seva vistositat, hi havia espais en blanc durant els quals no es llençaven efectes. També es puntua l’originalitat dels efectes disparats, en el sentit que s’hagi inclòs algun efecte nou, que no s’hagi vist en anteriors edicions del concurs. L’altre aspecte que cal valorar és si el foc aquàtic ha estat prou lluït i s’ha tirat a les dues bandes de la platja de Sa Palomera: tant a la zona del Passeig de la Marina i S’Abanell com a Blanes Centre.


Per últim, la cinquena característica que es puntua és quina potenciació de l’escenari natural des d’on es tiren els focs ha fet la pirotècnia, així com el conjunt artístic dissenyat durant tota la tirada. Aquest aspecte necessita de l’especial perícia dels membres del jurat i la comissió, ja que cal tenir molta experiència guaitant focs per poder apreciar-ho.

Les qualificacions han de ser d’1 a 10 punts en cadascun dels conceptes a puntuar, i no es poden utilitzar els decimals. També es recomana als membres del Jurat Popular que vagin a veure el focs cada dia des del mateix indret per poder ser el màxim d’objectius a l’hora d’establir similituds i diferències entre els diferents espectacles.

Participants 45è Concurs Internacional de Focs d’Artifici

Els espectacles pirotècnics es llencen cada nit des de l’entorn del conjunt rocós i la platja de Sa Palomera i comencen a les 22’30 h. Tal i com es recull a les bases, han de tenir una duració d’entre 20 i 24 minuts, i els moments més intensos són tant al principi com durant els darrers moments, amb la traca final.
    § Dijous 23: Pirotècnia Valecea-Pir (País Basc)
    § Divendres 24: Fire Works Lieto (Nàpols, Itàlia)
    § Dissabte 25: Pirotècnia Accitana Maria Angustias (Granada)
    § Diumenge 26: Pirotècnia Global Foc Caballer FX (País Valencià)

Data de realització: 07/22/2015 | Data de la darrera actualització: 07/22/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300