Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local de Blanes deté dues persones per tràfic de drogues gràcies a la col·laboració ciutadana


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/05/2015 12:42:35 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Policia Local escutLa Policia Local de Blanes deté dues persones per tràfic de drogues gràcies a la col·laboració ciutadana

Els detinguts han passat a disposició judicial avui al matí, i se’ls ha trobat al lloc on vivien una plantació exterior amb més de 30 plantes de marihuana ja madures i de grans dimensions

La col·laboració ciutadana ha permès a la Policia Local de Blanes detenir dues persones acusades d’un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues. Es tracta d’una dona de 40 anys de nacionalitat espanyola i d’un home de 38 anys de nacionalitat magrebina, tots dos veïns de Blanes. El matí d’avui dimecres han passat a disposició judicial després que la seva detenció es va efectuar el vespre d’aquest passat dimarts.

Els fets van tenir lloc ahir, pels volts de quarts de nou del vespre, quan una dotació amb dos agents de la Policia Local de Blanes estava fent una patrulla en cotxe per la zona de la Carretera de Malgrat. Va ser llavors quan un ciutadà els va alertar de l’existència d’una plantació de marihuana en un lloc molt proper, explicant que estava situat en una zona aïllada, sense pas de vehicles i pràcticament tampoc de vianants, on únicament hi ha una casa abandonada i ocupada.

La patrulla de la Policia Local es va acostar al lloc indicat i ja va poder observar des de fora que tot el voltant de la casa es trobava ple de plantes de marihuana, totes elles ja madures i de grans dimensions, que feien entre un metre i mig i dos metres d’alçada. Els policies també van apreciar que no es tractava d’una plantació espontània, sinó que hi havien construïts una mena d’hivernacles, separats en dos parcel·les i un espai destinat a galliner.

L’aspecte de les plantes també feia indicar que es trobaven cuidades i ateses, i que per tant es tractava d’una acció premeditada i continuada. Després de constatar aquests fets, els agents van requerir a les tres persones que hi havia en aquell moment a la casa que s’identifiquessin, resultant ser dos homes de nacionalitat magribí de 38 i 42 anys, i una dona espanyola de 40 anys. A preguntes dels agents, tots tres van admetre que vivien a la casa ocupada i que les plantes que es veien a l’exterior eren de la seva propietat.


Plantes de marihuana decomissades per la Policia Local
Quan els agents es dirigien cap a la part posterior de la casa acompanyats per les tres persones que havien identificat, l’home de 42 anys va sortir corrent, sense que els policies poguessin aturar-lo. Posteriorment, els altres dos identificats van manifestar als agents que les plantes que es trobaven a la part posterior de l’habitatge, concretament unes 15, són propietat i les cultiva l’home que havia fugit.

Denunciats anteriorment per oferir droga al carrer

Durant l’operatiu, el cos policial municipal va poder constar com els presumptes autors de la plantació ja havien estat intervinguts recentment per un altre delicte relacionat amb la salut pública. Quan els agents van comunicar per l’emissora al sergent de la Policia Local la troballa i la filiació de les persones que es trobaven a la casa, l’oficial els va informar que a mitjans del passat mes de juliol ja se’ls va intervenir per tinença de drogues, més concretament de marihuana.

En aquella ocasió, van ser denunciats per la Llei de Protecció de Seguretat Ciutadana per tinença d’estupefaents a la via pública, un fet que ja era prou indicatiu que els relacionava amb la plantació localitzada. Aquesta anterior intervenció va tenir lloc el 18 de juliol, motivada pel requeriment d’un turista estranger que es va dirigir a l’Oficina d’Atenció de la Policia Local que hi ha a la zona turística, unificada amb l’Oficina d’Informació de Blanes.

El visitant es va adreçar precisament al sergent de la Policia Local que ahir dimarts també estava de servei, explicant-li que hi havia dues persones que estaven oferint marihuana a tots els vianants de la zona. Va ser llavors quan el sergent va intervenir. Ahir, un cop contrastada la informació, es va constatar que es tractava de les dues mateixes persones identificades a l’habitatge on ahir es va fer la descoberta de la plantació.

Després que diversos agents van procedir ahir a la nit a tallar totes les plantes i traslladar-les a les dependències policials, es va emetre un avís de recerca per trobar la persona que va fugir de la casa, el tercer identificat en el lloc dels fets per la Policia Local, que disposa de les seves dades de filiació. L’operació policial va tancar-se dues hores més tard del seu inici, pels volts de ¾ d’11 de la nit.Data de realització: 08/05/2015 | Data de la darrera actualització: 08/05/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300