Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’artista blanenca Sònia Isern brilla amb llum pròpia a l’exposició d’aquarel·les “Viu”


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/08/2015 01:21:33 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

SoniaIsern15L’artista blanenca Sònia Isern brilla amb llum pròpia a l’exposició d’aquarel·les “Viu”

La mostra, que inclou una animació basada en les aquarel·les editada amb stop-motion i dos muntatges amb treballs de petit format, s’allotjarà a la Sala García-Tornel fins al 23 d’agost

Durant aquest mes d’agost es podrà visitar a la Sala García-Tornel de Blanes una exposició que brilla amb llum pròpia, i que es presenta amb una positiva imposició: Viu. L’artista local Sònia Isern Ros és l’autora de la mostra, que ha obert les seves portes aquest cap de setmana, i que estarà allotjada a la cèntrica sala municipal del Carrer Ample fins al 23 d’agost.


Sònia Isern, autora de l'exposició "Viu"
A l’exposició s’hi recullen principalment 30 aquarel·les sobre paper, però també altres al·licients que fan que el seu contingut surti del què és habitual trobar-hi. Així, hi ha una animació basada en les aquarel·les editada amb la tècnica stop-motion que es projecta en un dels murs de la sala d’exposicions, una escultura del propi cap de l’artista treballada amb fang dins d’una vitrina, i dos muntatges fets amb aquarel·les de petit format.


Un dels dos muntatges serveix per formar el nom amb què es presenta l’exposició, Viu: “L’origen de l’obra són les aquarel·les abstractes. Per a mi són l’expressió del què tinc a dins, el meu món interior que està viu. D’aquí em va sorgir la idea de fer l’animació, volia que aquest món interior agafés vida i interactués amb el món real”. Arran d’aquesta inquietud, Sònia Isern va tenir clar que només podia titular la seva mostra d’una manera: “Vaig triar la paraula ‘viu” per dos motius: si l’agafes com a adjectiu fa referència a que l’obra reflecteix un món viu, i si ho fas com a verb imperatiu, animes a la gent a que visqui”.

A través de la visita a l’exposició, el públic que la ressegueix un sinuós camí lluminós i ple de sensacions, obrint les portes a un món interior que cada espectador pot fer seu només posant-hi una mica de ganes. Així ho entén també la seva autora: “M’agrada que la gent miri els quadres i en faci la seva pròpia interpretació. Tothom hi veu coses diferents, i això és una manera perquè cadascú ho visqui segons el seu propi criteri”.

Sònia Isern, una artista pluridisciplinar

Nascuda a Blanes fa 37 anys, Sònia Isern Ros hi resideix habitualment i col·labora de manera activa amb diverses entitats del municipi. La seva formació artística és prou pluridisciplinar, ja que ha estudiat Arquitectura Tècnica, Comunicació Audiovisual i Arts Aplicades al Mur a l’Escola Massana. També s’ha especialitzat en la tècnica de l’stop motion a l’Escola 9zeros de Barcelona.


Abans de protagonitzar aquesta mostra a la vila que la va veure néixer i començar a viure, l’artista ha exposat les seves aquarel·les a la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona, dins el cicle projeccions de creació jove, a cavall entre el 2014 i el 2015. L’any passat va participar en una exposició conjunta d’alumnes de l’Escola Massana a la Galeria Limited Editions de Barcelona, i al 2013 va dissenyar una parada de la Rambla de les Flors de Barcelona en un projecte del centre artístic barceloní on es va formar.


Com sol passar amb la immensa majoria d’artistes, Sònia Isern no es limita a cultivar una sola disciplina, i tasteja la vida i l’art polièdricament. Confessa que sempre l’ha interessat el món de l’art, sobretot el dibuix i la pintura, i va ser a l’Escola Massana on va començar a centrar la seva obra en l’aquarel·la abstracta. Actualment ha intensificat el seu diàleg amb l’escultura, més concretament en ceràmica, i de fet a l’exposició que acaba d’inaugurar s’hi inclou una reproducció en fang del seu propi cap.

També l’atreu força el món de l’animació i l’stop motion, i en aquest sentit fa pocs mesos ha realitzat un muntatge amb aquesta tècnica en motiu dels 50 anys de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa, el Cau. Seguint el mateix imperatiu que Sònia Isern fa arribar als visitants de la seva exposició, l’autora encara el seu futur amb empenta: “Aspiro a seguir tenint projectes artístics que m’interessin, i a poder-me dedicar professionalment a aquest món”.


Mentrestant, tothom que s’acosti aquests dies a la Sala García-Tornel podrà tenir una bona mostra d’aquest futur en l’actualitat. L’horari per visitar l’exposició és de dilluns a diumenge de 18 a 20’30 h, i els dissabtes i diumenges de 12 a 14 h.Data de realització: 08/08/2015 | Data de la darrera actualització: 08/08/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300