Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Augmenta la participació a la 73a Travessia Popular del Port malgrat la pluja


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 08/09/2015 01:27:18 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

TRAVESSIA PORT 2015Augmenta la participació a la 73a Travessia Popular del Port malgrat la pluja

Un total de 336 persones -66 més que al 2014- han participat en la prova on els primers en arribar han estat Guillem Pujol i Aida Bertran. El nedador més petit tenia 6 anys i el més gran 81

Un any més, Blanes ha allotjat la prova esportiva més veterana que continua organitzant-se en aquesta localitat de la Costa Brava: la Travessia Popular del Port, que aquest 2015 ha arribat ja a la seva 73a edició. Es tracta, a més a més, del primer acte que ja anticipa des de fa uns anys la celebració de la Festa Major Petita, que se celebrarà del 21 al 23 d’agost.



Inscripcions i rebuda 73a Travessia del Port de Blanes
En aquesta ocasió, malgrat la pluja que ha fet acte de presència diverses vegades des de primera hora del matí, s’ha superat amplament el nombre de participants assolit l’any 2014, amb un total de 336 nedadores i nedadores que han cobert els 900 metres de distància que té la prova. L’any passat se’n van comptar 270, de manera que en aquesta 73a edició hi ha hagut 66 nedadors i nedadores més que al 2014.


Moments previs a la sortida
L’any passat, la prova de Blanes va patir aquest descens de participants perquè va coincidir amb la travessia de Sant Feliu de Guíxols. Organitzada per l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, la travessia ha atret l’atenció d’un gran nombre de públic que, armats de paraigües i impermeables, s’han aplegat a la platja petita del port per anar aplaudint els participants conforme anaven arribant.


Sortida 73a Travessia del Port
Una de les característiques que distingeix aquesta prova és el seu caràcter popular, i per això cada any es poden veure nedadors i nedadores de totes les edats que compleixen edició rere edició amb el ritual de participar en el què ja es pot considerar com una tradició més 100% blanenca, donada la longevitat de la travessia. D’altra banda, per tercer any consecutiu l’esdeveniment ha comptat amb l’incentiu que tots els participants han rebut un barret de bany amb el logotip que identifica la prova.

Primers classificats a la 73a Travessia del Port

Tot i que la travessia popular del port no és competitiva, es lliuren sengles trofeus als més ràpids. Així, en la categoria d’Open Masculí el primer lloc ha estat pel nedador blanenc Guillem Pujol Belmonte, que ja ha guanyat la prova en diverses ocasions. Per la seva banda, la segona i tercera places han estat per sengles guanyadors d’anteriors travessies: Àlex Castejón i Ricard Pujol. Val a dir que tots tres entrenen habitualment al CAR, el Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat i que un altre company, Fernando Morillas, també ha participat avui a la prova de Blanes. L’any vinent podria ser que Guillem Pujol assolís la seva màxima aspiració: competir a les Olimpíades del Brasil.


Arribada 1er Open Masc., Guillem Pujol
Per la seva banda, en l’Open Femení la primera classificada per quart any consecutiu ha estat Aida Bertran, del CE Mediterrani. Precisament aquest passat dissabte Aida Bertran ha guanyat la 4a Volta a l’Estany que s’ha fet a Banyoles, la primera parada de la 1a Copa d’Espanya d’aigües obertes. El segon lloc en l’Open Femení de la 73a Travessia Popular del Port de Blanes ha estat per Ona Jerez, mentre que la tercera plaça l’ha assolit Eva Wutti.


Arribada 1era Open Fem., Aida Bertran
Els següents trofeus que s’han lliurat han estat pels dos nedadors locals en masculí i femení que han fet els millors temps en la travessia; Guillem Pujol i Rebeca Martín, que l’any passat també va ser la més ràpida de Blanes. La resta de distincions que s’han entregat avui al matí han estat pels nedadors més veterans i els més joves de la travessia, on també hi ha hagut cares molt conegudes.


Podis Open Masculí i Open Femení
Així, el nedador més gran ha estat Ramon Sánchez Arroyo, de 81 anys, mentre que la més veterana també ha estat de nou Núria Gascons Viader, de 77 anys. Tots dos ja fa tres anys consecutius que reben aquest trofeu. Per la seva banda, els més joves han estat Joel Arredondo Rodríguez, de 6 anys, i Sofia Lluch, d’11 anys.


Podis Nedadors i Nedadores més veterans i més joves
Per últim, la cerimònia de lliurament de trofeus s’ha tancat entregant una distinció especial a dos nedadors paralímpics en recompensa al seu esforç afegit al participar en la travessia a mar obert. D’una banda, Ivan Fernández, del Club Natació Sabadell, que ha participat per cinquè any consecutiu; i de l’altra Jordi Madera, de les Franqueses del Vallès, que ha vingut a la prova de Blanes per primera vegada.


Podi Nedadors paralímpics
A banda d’aquestes distincions i trofeus lliurats, tots els nedadors i nedadores han anat rebent a peu de platja, conforme anaven arribant, una medalla de record que els ha anat lliurant l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat de diversos membres de l’equip de govern. Entre ells, cal destacar la presència del regidor d’Esports, Salut i Qualitat de Vida, Joel Comas. Posteriorment, abans de l’entrega de premis, s’ha ofert el tradicional esmorzar a base de coca i refrescos a la llotja del peix.

Seguretat garantida per a tots els participants

Com és habitual, la seguretat ha estat un altre dels aspectes que s’ha guarit especialment al llarg de la celebració de tota la travessia. Diversos vaixells lleugers han anat seguint els participants mentre nedaven per si algun d’ells necessitava algun tipus d’atenció per cansament o per algun altre motiu.


Els 3 primers Open Masc i 1a Open Fem, amb l'alcalde i el regidor d'Esports
Una de les embarcacions que ha cobert la travessia és la del Servei de Vigilància Salvament i Socorrisme (SVSS) de Protecció Civil. A banda del seguiment des del vaixell, en el darrer tram de la prova dos dels membres del servei han acabat el recorregut acompanyant els darrers participants de la travessia per si en algun moment necessitaven el seu suport per poder finalitzar-la. Quan aquests darrers nedadors han arribat a la platgeta del port acompanyat dels dos socorristes, el públic assistent els ha dedicat un càlid aplaudiment.

La 73a Travessia Popular del Port l'ha organitzat un any més l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament, comptant amb la col·laboració del Club Vela Blanes, la Confraria de Pescadors, Ports de la Generalitat i les empreses Montal, Charters Nordkapp, Font Vella i Mc Donald’s. També ha tingut el suport de la Diputació de Girona, Policia Local i Protecció Civil de Blanes.





Data de realització: 08/09/2015 | Data de la darrera actualització: 08/10/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300