Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes recull 16.600 € per lluitar contra el càncer


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 08/11/2015 12:40:44 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

noulogoBlanes recull 16.600 € per lluitar contra el càncer

La junta local de l’Associació Catalunya Contra el Càncer ha organitzat durant tot el cap de setmana una col·lecta econòmica amb l’ajut de prop d’un centenar de voluntaris i voluntàries

Les hem vist per a diferents llocs, repartides arreu de tot Blanes. Es tractava de les característiques guardioles verdes de l’AECC-Catalunya Contra el Càncer, que s’utilitzen per recollir fons econòmics per seguir investigant aquesta malaltia. A canvi de fer un donatiu, tots els qui accedien a col·laborar-hi rebien el popular gomet que li enganxaven a la samarreta i/o la camisa, les cintes per lluir a la motxilla, la bossa de mà, el cotxe o a la bicicleta –enguany de color lila-, o bé els globus amb què s’obsequiava a la canalla.


Postulació contra el càncer cap de setmana 8 i 9 d'agost
La junta local de Blanes de l’AECC, amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, ha organitzat durant el passat cap de setmana del 8 i 9 d’agost la tradicional postulació per recollir fons econòmics. S’han encarregat de fer-ho realitat prop d’un centenar de voluntàries i voluntaris que, bé passejant-se amb les guardioles, bé atenent una taula, han contribuït a que la postulació fos possible. En total, a través de tots ells i elles s’han recollit a peu de carrer un total de 7.662’57 €, 50 € més que la quantitat aplegada l’any passat.


A més a més, a aquesta quantitat cal afegir-hi els 9.000 € aportats directament per diverses empreses i institucions de Blanes i rodalies. Així doncs, de moment, quan encara falten per afegir les donacions d’un parell d’empreses més, a Blanes s’han recollit enguany un total de 16.662’57 €, una xifra que ha estat valorada de manera molt positiva per la junta local, que recorda que durant el cap de setmana s’haguessin pogut recollir encara més diners si la pluja no hagués estat fent acte de presència tant dissabte com diumenge.


L’entitat també ha agraït en especial la feina desinteressada de totes les dones i homes, noies i nois que han fet possible un any més que s’hagi pogut realitzar la col·lecta del mes d’agost. En total, durant el cap de setmana hi ha hagut 9 taules distribuïdes arreu del municipi dissabte al matí, així com tota la jornada del diumenge, quan la pluja va ser especialment protagonista. Les taules estaven situades principalment a Blanes Centre, així com a La Plantera, Els Pavos i Els Pins.


Igual que ja es va registrar l’any passat, els llocs on es va fer una millor recaptació van ser d’una banda a la taula de la Plaça d’Espanya que va funcionar dissabte al matí, i de l’altra a la del mercat ambulant de La Plantera, que també estava en marxa durant la mateixa franja horària. Malauradament, les tres taules que es van muntar la tarda de diumenge al centre de la vila -Passeig de Dintre, Passeig Pau Casals i Passeig Cortils i Vieta- van haver de plegar abans del què estava previst a causa d’un sobtat aiguat que feia impossible continuar amb la feina.

Investigar és vida, investigar és esperança

Aquest 2015 els lemes de la col·lecta anual de l’AECC han estat d’una banda Investigar és vida, investigar és esperança, i de l’altra No t’imagines tot el què un euro posa en marxa. Tots dos estan relacionats amb la tasca d’investigació que genera l’entitat, finançada a través de les postulacions i activitats que organitza al llarg de tot l’any arreu de l’Estat espanyol.


Segons l’Informe Anual del 2013 de la Fundació de l’AECC, es van distribuir 144 ajuts i projectes desenvolupats en 46 centres d’investigació, per un total compromès de 24’8 milions d’euros des de l’any 2009. En aquest sentit, segons dades de l’AECC, actualment són la primera entitat social privada que més fons destina a la investigació del càncer.


Des de l’any 2009 s’han rebut més de 1.800 sol·licituds a projectes a través de convocatòries públiques, amb un increment anual del voltant del 30%. Cada any, a través dels seus comptes anuals, proporcionen informació sobre les seves finalitats i activitats reflectint la imatge fidel del patrimoni, la situació financera i els resultats obtinguts.





Data de realització: 08/11/2015 | Data de la darrera actualització: 08/11/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300