Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Ajornada al setembre la 2a sessió de “Docus a la Fresca” per la previsió de pluges intenses del divendres 14


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/13/2015 08:06:44 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DOCUS A LA FRESCA 2015Ajornada al setembre la 2a sessió de “Docus a la Fresca” per la previsió de pluges intenses del divendres 14

La següent sessió del cicle, si no hi ha més contratemps, es farà el divendres 21 d’agost, quan es parlarà sobre la gestió de recursos naturals amb el documental “Crudo Paraíso”

Ja ho diu un refrany que més val prevenir que curar. Per això, l’associació cultural La Focal de Blanes se l’ha aplicat i avui dijous, davant l’anunci de pluges intenses de cara a aquest proper divendres 14 d’agost, ha decidit ajornar la segona sessió de Docus a la Fresca perquè tingui lloc de cara al setembre, quan es projectarà el documental previst per aquest dia.1a sessió "Docus a la Fresca" 2015
Des de fa uns dies, els membres de l’organització del cicle de documentals estaven especialment amatents a les informacions i previsions de Protecció Civil i del Meteocat, que anunciaven pluges intenses a partir d’aquest dijous i durant el cap de setmana, especialment el divendres, quan havia de fer-se la segona sessió del Docus a la Fresca. Donat que les projeccions es fan a l’aire lliure i no s’ha trobat una opció alternativa satisfactòria, aquest migdia s’han reunit els membres de La Focal i han decidit de comú acord postposar la jornada.

El debat sobre la sanitat pública a Blanes, postposat al setembre

Aquest divendres 14 d’agost s’havia de projectar el documental Determinants de la Salut, el Negoci de la Vida, que te com a rerefons la situació precària que pateix la sanitat pública. Donat que l’exemple més proper és l’Hospital Comarcal de Blanes, per tractar aquesta qüestió l’organització havia convidat al centre sanitari a participar al vídeo-forum que es fa després de la projecció. En aquest sentit, ja s’havia confirmat la presència de representants de la direcció i l’associació de treballadors –el comitè d’empresa- de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.


Durant aquests propers dies La Focal es posarà en contacte amb les parts implicades per decidir quin dia del proper mes de setembre els va millorar per agenda a tots i totes, i anunciarà quin divendres del mes de setembre es fa la projecció, ja que la intenció és mantenir-ho tot igual. En principi la intenció podria ser que la projecció tingués lloc el divendres 4 de setembre i, si no és possible, el 18 de setembre, ja que l’11 de setembre no es vol interferir en els actes celebratius de la Diada Nacional de Catalunya.

El 21 d’agost, projecció en primícia de “Crudo Paraíso”

La següent sessió del 6è cicle que compleix enguany Docus a la Fresca -si és que no hi ha cap altre nou contratemps- tindrà lloc el divendres 21 d’agost. Aquest dia es projectarà Crudo Paraíso, que tracta sobre la gestió dels recursos naturals envers les energies no renovables. Està produït aquest mateix any 2015, l’ha dirigit Blanca Ordóñez, i arriba a Blanes en primícia. És una pre-estrena oficial, ja que el documental ha estat coparticipat i patrocinat per l’Associació Cultural La Focal mitjançant un Verkami


Per presentar el documental es comptarà amb la participació de la seva directora, que saludarà als espectadors a través d’una intervenció en directe en streaming, ja que els seus compromisos professionals la retenen a Canàries. Precisament la història que explica Crudo Paraíso se centra en els prospeccions petrolieres que l’Estat espanyol porta dècades permetent que es facin en aquestes illes, perpetuades en el temps malgrat els experts mediambientals internacionals ho desaconsellen i els entesos en lleis no acaben d’entendre la fugida en fals del govern per consentir-ho.

El sisè cicle de Docus a la Fresca compta amb el suport de l’Ajuntament de Blanes i la col·laboració de: Grup Ros, Bar Rafel, Poma Verda, Els Terrassans, Franma, El Banyonet, L’Animalada, Magda G Boutique, El Patufet, Perruqueria Margort, Bar La Torrada, Taverna de n’Esteve, L’Ancla, Congelats Blanes, Instal·lacions Xena, Auto Repris i Bar Churrería La Plantera.Data de realització: 08/13/2015 | Data de la darrera actualització: 08/13/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300